necmeddin
Acemi Balıkçı
- Tepki
- 12.461
- İsim
- necmeddin
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Ya letgo linkini açamıyorum. Yol bisikletinden hiç anlamam.(link)
Adamla yazıştık biraz adamda fatura yok oda ikinci el almış ne dersiniz
Paşam senin kafan karışık. Evvelinde hoplama, zıplama diyordun , sonrasında vazgeçtin. Yol bisikleti ile bunları yapamazsın. Evet ,bir dağ bisikletine göre kesinlikle akıcıdır. Bana kalsa dağ bisikletinde temel becerilerini geliştir ve sonrasında yol bisikletine geç derim.
Temel beceri derken bisiklet , yol tutuş, denge ,tamir,bakım onarım. Hepsi dahilinde düşünmelisin. Yol bisikleti daha narin ve disiplinli sürüş gerektiriyor. Masrafı ve bakımı MTB'ye göre daha farklı. Bir MTB'ye düz maşa takarsın, alçaltırsın,yükseltirsin fakat bir yol bisikletinde tüm bunları yapamazsın.
Yol bisikletine karşı falan değilim. Sorun kanının hızlı akması ve arkadaşlarınla artistik hareketlere girerek masrafı artırman. Yok idare ederim ve efendi efendi yol alırım abi diyorsan yol bisikletine bak derim.
Ben 45 yaşındayım merdiven ve kaldırım görünce dayanamıyorum. Düz maşa taktığım halde dağ bisikletimi 15'li yaşlarda gibi kullanmaya devam ediyorum.
Yol bisikletlerini görümce içim gidiyor , fakat düz sürüş gibi bir stilim olmadığı için MTB'den vazgeçemiyorum. Hiç bir şey yapmasam yılda en az 3-5 kaza yapıyorum.
İyice düşün, kararını ver ve ona göre bir bisiklet edin. Herşey gönlünce olsun diyelim.