Scudo Sports

İkinci el bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@Tiger40
Yaklaşık 2 yıldır TX 150 V Fren kullanıyorum. Sadece bir kez (o da benim aceleciliğim nedeniyle) zincir attı. Onun dışında bir problem yaşamadım. Kron için çok pozitif şeyler söylemezler ancak bende negatif birşey yok. İlk bisiklet için ideal diyebilirim, bir çok düşüş ve kaza sonrasında, hiç bakım yapılmamış olmasına rağmen (utanıyorum bunu söylerken ?) hâlâ canavar gibi. ?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaşlar merhaba, Forumda yeniyim. Bisiklet tutkusuna yeni başlıyorum. Sizden ricam bana alacağım bisiklet konusunda yardımcı olmanız. Bisikleti akşamları 2 saat İzmir sahilde ve haftasonları yakın ilçelere gitmek için kullanacağım. Boyum 1.83 kilom 90. Hangi kadroyu almam gerekiyor? Bütçem eldiven,kask,gözlük dahil 2.500,-TL. İkinci el mi almalıyım,sıfır mı almalıyım?Hangi modeli almalıyım? Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Arkadaşlar Herkese merhabalar.
Bütçem max: 1000tl 1 kuruş üste çıkamam belirteyim

Arkadaşlar bisikleti kullanacağım alan kimi zaman stabilize kimi zaman kaymak gibi yol olacaktır. Türkiye'nin yolları ve engebeli arazileri malumunuz. Bu yüzden yol bisikleti almaya ilk etapta çekiniyorum. Bu nedenle biraz yol bisikletinin biraz dağ bisikletinin özelliklerinin olduğu bir bisiklet düşünüyorum. En doğru tavsiyeyi sizler vereeksiniz.

İkinci el düşünmemin sebebi Türkiye'deki pek çok ürün dolar endeksli olduğu için bugün fiyatını hak etmeyen şeyler bile çok pahalı malumunuz. Aklımda marka olarak Carraro var.

Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

Merhaba Arkadaşlar,

3000 TL bütçem var. Şehir tur bisikleti arıyorum. Çoğunlukla şehirde kullanacağım. Evim 5. katta ve bu bisikleti taşıyarak çıkarmam gerek. O yüzden mümkün mertebe hafif bir bisiklet istiyorum. Daha önce carraro 227 kullanıyordum ağırdı sattım. Bu sefer ön amortisör olmayan bir model bakıyorum.

Sıfır da olabilir 2. elde. İkinci ele daha yakınım malum çok daha iyi bisikletler var o tarafta. Marka model önerebilir misiniz acaba?

Boyum 166 iç bacak boyum 73 tam olarak hangi kadroyu almam gerekir.

• Beğen
@OEmpire
Ikinci el bulursan S beden giant ascape air tavsiye ederim hafif ve akicidirlar

@mariokaldato
Kesinlikle iyi bir tercih. Ancak bol yokuşlu bir yerdeyseniz tavsiye etmem. 2 li aynakol ile zorlanabilirsiniz.
Carraro bakıyorsanız 300 serisi düz masa biraz daha hafiftir (carraro 330 12.8 kg) . Kendi kullandığım Peugeot t11 yine düz masa 11.8 kg. Giant escape 2 veya escape 1 bakabilirsiniz 3 lü aynakol ile daha rahat edersiniz şehirde.
Bu arada boyunuza uygun olarak s veya 41-42 kadro bakacaksınız hocam.

@Mustaac
Hic alakasi yok sevgili dostum :) 3 lu aynakollarda ikiliden haric bi buyuk daha aynakol vardir oda bayir aşağı pedal cevirebilmeye yarar. Ikili aynakollarin rampa performansi yeterlidir :)

Arkadaşlar ikinci el bisikletlerde grup setler 3-4 bin km kullanılmış olabiliyor.
Mesela 105 5800 yada Tiagra 4700 grup setin, düzenli yağlama yapıldığı taktirde kullanım ömrü ne kadardır?
Aynı şekilde zincir uzunluğu da takip edilip, uzadıktan sonra ruble-zincir değişimi de yaptığımızda aynakol bizi kaç km götürür?

3-5 ay önce bir bisiklete baktım, ciddi olarak almayı düşünerek gittim ancak satıcı 15-20bin km kullanmış, hiç değişiklik yapmamış, bisikletin vites sistemi çalışıyordu ama aynakol dişleri ciddi olarak erimişti, almadan döndüm. İlanlarda bazen 105 set daha iyi diye 300-500 ekleyip daha pahalı bisiklete bakıyoruz ama dişlilerin aşınmasına çok dikkat etmiyoruz sanki.

Senede 7-8 bin km yapacağız, her sene başında da ruble-zinciri değiştireceğiz desek, 105 set bize 3-4 yıl dayanır miı? Daha doğrusu aynakol dayanır mı?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Clint Eastwood
Eğer zincir uzadığı zaman hemen değiştirilmezse dişlileri de bozuyor. Bu nedenle bir bisikletimde zincir ve rubleyi birlikte değiştirmek zorunda kalmıştım. Aynakol bir süre daha dayandı ama atlamalar yaptığı için sonra onu da değiştirdim. İyi grupsetlerde dişliler eriyince tüm aynakolu değiştirmek zorunda değilsiniz. Sadece dişlileri değiştirerek devam edebilirsiniz. Tiagra için konuşursak başka sorun yoksa 60-70 zincir, 170 ruble ve 70-80 tek aynakol dişlisi olarak tahminen 350-400 tl gibi bir rakama yıpranmış parçaları yenileyerek devam edebilirsiniz.

(link)
(link)
Şehirlerarası kısa turlar ve günlük kullanım için hangisini tavsiye edersiniz giant biraz pahalı ama alırsam lapierre e göre verceğim paraya değermi

190 cm 130 kg biri için bisiklet tavsiyeniz var mı. İstanbul'dan.

Bütçem maksimum 2000

Arkadaşlar bu gün yaklaşık 10 yıllık ama temiz bakılmış az binilmiş pedal üstündeki shamino yazısı bile nerdeyse aşınmamış mekanik disk frenli kron xc 1000 aldım diskler balatalar yeni üstine yol lastiği takılmış sürüşü gayet iyi birtek vites ayarı yapmam lazım vitesler shamino kelebek vites 500 tl ye sizce iyi mi

Benim verebileceğim en iyi tavsiye letgo ve sahibinden benzeri sitelerden kesinlikle faturası yoksa ve telefon paylaşmaya korkan ve bahane uyduran insanların bisikletlerini almayın.

Merhaba arkadaşlar ikinciel bisiklet alıcamda kararsız kaldım seçenekler şunlar;

1- BTWİN 340 2016 model - 400 TL
2- SALCANO NG750 2017 MODEL - 400TL
3- ÜMİT SPARTAN 2018(SANIRIM) - 500 TL
4- Bianchi 226 rcx xlc -500TL
Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar eski bir üyeyim hiç bir ilanım paylaşılmıyor. Bilgide verilmiyor direk siliniyor. Neden bu durumu yaşıyorum yardımcı olur musunuz?

@Darth_cyclist
Bir bisikletin sadece ilk sahibi tarafından bir kere mi satılma hakkı var? Ayrıca satıcının telefonunu niye cümle aleme ilan etme zorunluluğu olsun ki? Mesajla haberleşilmesi her şeyin kayda geçmesi açısından daha güvenli değil mi?

@Anonim
E oylede bir kac bin lira parayi hangi insan telefonunu vermekten aciz birine havale yapar ki ? Ben sahsen çok sey aldm sattim. Bircogunda once mesajlasip daha sonra detaylari telefonda konustum.

@mariokaldato
Sizin yaptığınız normal zaten. Ama sanıyorum burada kastedilen telefonun ilana koyulmaması ve fatura olmaması.

Mesela ilanda telefon koymamışım, adam ilk mesajda direk telefon istiyor. Bir konuşalım önce anlaşır gibi olursak veririz elbet ama her önüne gelenin de sürekli arayıp pazarlık yapmaya çalışmasını istemem ben. Müsait zamanın olmayabilir, çalışıyorsundur, toplantıdasındır, sevdiklerinle birliktesindir, bölünmek istemiyorsundur. Mesajlaşıp belli bir noktadan sonra telefona dönülebilir.

Benim satışlarımda bu fatura mevzusu da başıma geldi. Adam fatura yok deyince mesajlaşmayı kesiyor. Kendi bilir tabi de bana acayip geliyor. İlk el aldığım bisikletlerin faturasını ben de saklarım ama ikinci el aldığım bir bisikleti satamayacak mıyım? Garip bir beklenti değil mi bu?

Havale konusu apayrı bir olay. Ufak şeylerde olabilir ancak bisiklet gibi binlerce liralık bir malı önce havale yapıp sonra kargolattırarak almaya çalışmak çok iyi referansı yoksa dükkanlara bile yapılmamalı şahsi görüşüm. Nitekim bu aralar bu forumda da epey anılan bir dükkan var, yanlış ya da eksik ürün gönderen. Bir başkası bisikletleri hiç göndermemiş, aylarca para iadesi için süründürmüş.

Benim tavsiyem önce alıcıyı/satıcıyı tartmak, mümkünse malı da görüp ödemeyi öyle yapmaktır. İz kalsın diye havale yapılabilir, ancak mal teslimi sırasında yapılması daha iyidir. Satıcı başka şehirdeyse de ufak aksesuar yedek parça falan olabilir ama pahalı bir ürünü görmeden almam ben.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
30-100km arası yol yapabileceğim ince tekerlek tercihen hidrolik fren şehir bisikleti arıyorum. model önerir misiniz? ek olarak Salcano City explorer 20 md modelde ki bisikleti 750tlye buldum önerir misiniz? uzun ömürlü olması önemli

Geri