Scudo Sports

İkinci el bisiklet kaç km olmalı?

@mariokaldato
Belli olmaz, ben rengini beğenirsem 2100 de verebilirim aslında.

Scudo
ben sfırı 7 bin üzeri 2 yıl kullanılmış ve bin km yapmış bisikletin ikinci eline 3 bucuk verip aldım. üzerinde sıfırı 2 bine yakın da ekstaları vardı. sıfırına yakın para verilecekse bence hiç bir anlamı yok. insanlar ikinci el ürünleri kullanılmış olduğu için değil, fiyatı çok uygun olduğu için alır.

İkinci el bisiklete bazı arkadaşlar yakın düşmüyor fakat bazen ikinci elde mükemmel fırsatlar da çıkabiliyor.

Ayrıca ismi lazım değil (olmaz olsun) bir amcamız ile şaşılacak düzeyde aynı fikirdeyiz enteresan.

Bisiklet teknolojisinde eskiye gittikçe kadrolar kısmen ağırlaşsada sağlamlaşıyor.Bir kaç bin dolar para veriyorsun bisiklet alıyorsun yay gibi her yöne esniyor akordeon gibi neymiş 8 kg. mış

Yeni kadrolar çatır çatır çatlarken eski kadrolar hala daha rijit hatta amcamız gibi bazıları kum bile çekiyor ama hala taş gibi..

• Muhteşem
Tepkiler: mariokaldato
Kilometreden ziyade nasıl kullanıldığı çok önemli.

Ben de bisikletimi 2. el aldım. Bisikleti satın aldığım kişi sıfır Cannondale Supersix evo'ya geçiş yaptığı için eski bisikletini satmaya karar vermiş. (Eve gelip sıfırının fiyatını aratmamla beraber bir moral bozukluğu yaşamadım değil) Bisiklet 90bin km'deymiş. Kozmetik olarak oldukça kötü durumda olmakla beraber tüm donanımı son derece sağlam durumdaydı. Ben de yaklaşık 300-400 km kullandım ve inanılmaz memnunum. Sağolsun çok da ciddi ucuza bıraktı. Resmen parayı uzatırken utandım.

Elbette bir heves bisiklet alıp hiç kullanmayanlardan almayı (bkz. eşim) tercih ederdim ancak o çok nadir denk geliyor.

Km değil önceki sahibi önemli. 8000 km'de ama vites ve fren telleri küflenmiş, balata durumu %0'ın da altında ve o halde kullanımdan dolayı diskleri de bitirmiş, zinciri sakız gibi uzamış ve o halde kullanımdan dolayı rubleyi de yemiş, muhtemelen göbeklerdeki gres yağının (ve duruma göre bilyaların) da değişmesi gereken leş gibi bir bisiklettense 50000 km yapmış ama tüm bakımları zamanında yapılmış bir bisikleti tercih ederim.

Bakılacak noktalar bellidir; Özellikle aynakol dişleri, ruble dişlerinin aşınma durumları, jant göbeklerinin akıcı pürüzsüz ve sessiz oluşu, arka aktarıcı kozmetik durumu, kadro boya çizik ve deformasyonları bisikletin kaç km kullanılmış olabileceği konusunda ciddi fikir sahibi olmanızı sağlar. Bu noktalarda kayda değer bir sıkıntı yoksa 5 yıllık bir bisiklet dahi gönül rahatlığıyla alınabilir ki şuan 5 yıllık bir yol bisikleti kullanıyorum...

km yalan söylüyorsa nasıl anlayabiliriz

Km saatiyle oynayabiliyorlar dikkat edin. ?

800 km 3 ayda yapilan standart yol. Kişi maceracıysa bu 8000 km'ye kadar bile yükselir. Yani çok az bir rakam söylüyorsunuz.

Geri