Scudo Sports

İkinci el alışverişlerde ölücü sorunu

Şu ülkede bizim alabileceğimiz uygunlukta güzel kadro ve kompotentli bir mtb yokmudur acaba ya kardeşim 1000₺'nin altında ilan yok anladık ama 1000-2000₺ bandında da mı bişey olmaz tüm 2. El ilanları 2 bünden başlıyor 3.000₺ nedir arkadaş hepiniz ayda 10 milyar falan mı kazanıyosunuz napıyosunuz anlamıyorum ki :D bi yol yöntemi varsa biz de bilelim yani :D

Scudo
@Ali Ç.

Taksitli alışveriş+ulaşım amaçlı kullanım.Sonuç=kısa sürede parasını amorti.
Bisikletim fiyatını 3 kez amorti etti gerisi yanıma kar.Dahi olmaya gerek yok.

@MertAG

eğer ki donanım yükseltmesi yapmışsa olabilir bence özellikle maraton plus koyulan bi ilan gördüm zaten 0 i650 mi ne adam 650 istiyordu lastiklerle ve ekstra bişilerle adamın teki sormuşlastikleri istemiyorum kaça verirsin 300 e veririm demiş lastiksiz. bre mundar etti bisikleti lastiksiz bişisiz garip garip olaylar

Hepimiz bir ürün alırken cebimiz yanmasın, satarken cebimiz dolsun isteriz. Bir alıcı ürünün satış fiyatının çok altını teklif ediyor ya da satıcı ürünü piyasa değerinin çok üstünde satmaya çalışıyorsa bu isteğini yerine getirmek arzusunda olduğundandır. Bence burada önemli olan teklifte ısrarcı olmamaktır. Mesela bir ürünü yüksek fiyata satamıyorsak düşüğüne verebilmeli veya düşük fiyat teklifimiz kabul edilmiyorsa ısrarcı olmamalıyız.

Bir kaç sene önce ev ararken yaşadığım olay:
Piyasa değeri 70.000 civarı olan eve adam 100.000 istedi. Ben de fiyatın yüksek olduğunu ve 60.000 verebileceğimi söyledim. (Görüldüğü gibi ikimiz de kendi isteğimizi karşılamaya çalışıyorduk.) Satıcının fiyat teklifime sıcak bakmaması üzerine helalleşip ayrıldım.

Her düşük fiyat teklif eden ölücü olmayabilir belki sadece bütçesine uygun ürün arıyordur.

@Tahir Keskin

İşte burada kullanılan üslup öne çıkıyor. Adam çıkıp da değerinin altında verilen ve pazarlıksız diye belirtilen ürüne yarı fiyatını öneriyorsa, sonra da pişkin pişkin: "Kaç haftadır satamadın, zaten etmez o kadar, satılmıyor bunlar..." vb derse hem bozarım, hem ölücü derim hem de dalga geçerim :cool:
"Bütçem bu, ihtiyacım var, size de uyarsa şu fiyatı öneriyorum." denirse kimsenin ölücü yakıştırması yapacağını sanmıyorum :)

açık arttırma sitelerini sırf bu yüzden malum sitelerden daha mantıklı buluyorum

İki tarafın da üslubuna dikkat etmesi gerek. Konu ile ilgili konuşursak, elbette birinci dereceden sorumluluk, fiyat teklifi yapan tarafta. Pervasızca, ".... vereyim kardeşşş" tarzında bir teklif oldu mu insanın küfür edesi geliyor. Satıcı haklı burada.
Ancak bazı ilanlarda da satan kişinin kişilik yapısını ele veren enteresan ifadeler görüyoruz. Adam ilan açıyor, bir anda malının kıymeti gözünde fazla büyüyor, bazı arkadaşların değindiği gibi sıfır fiyatını bile aşan fiyatlar takdir ediyor. Sanki o malı kendisi kullandığı için değeri artmış gibi bir havalar, değişik tipler. Üstelik de ilanda öyle antipatik ifadeler kullanıyor ki, neredeyse dövecek. "mal bu, acaip tekliflerle gelmeyin kardeşim, kalbinizi kırarım...vs vs" En çok bu cinslere gülüyorum.
Elbette talep fiyatı ile arz fiyatı arasında farklılıklar olacak ancak iki taraf da üslubuna uygun hareket ederse, işlemin menfi sonuçlanması, saçma sapan diyalogların yaşanması ihtimali de o kadar azalacaktır.

Pazarlık her yerde var arkadaşlar, yurtdışında da var burda da fakat insan dolandırmak başka şey, bunları birbirinden ayırt etmek lazım.

saticilarda da sikintili olan cok. msjlasmamizi aynen buraya yaziyorum.
ben:"foto ekleye bilirmisin ? kargo ve get ilani acma imkanin varmi acaba ?"
satici: "naptın alacanmı?"
simdi bu adamdan bir sey alinir mi

@Hasan SAYLIK

Pazarlık yapmak başka, terbiyesizlik başka.
Yurtdışında da bir sürü satış yaptım. 500TL fiyat istediğim ürüne, adam 400TL verebilirim. Uygunsa geri dönersin bana diyor.
Türkiye'de "bu parça çok kötü. Kimse almaz bunu. Ben anca 400 veririm. Satıyon mu" diyor. Satmam bu adama bişey ben :)

• Beğen
Tepkiler: Burak_Dingiloglu
@Gökhan Toros

Aynen öyle bende bit pazarında pazarlık yaptım yanımda şu kadar var ancak bunu veririm dedim. Ama bizimkilerin yaptğı başka birşey artık saygısızlık mı denir ne denir.

Ben de geçen ay arka bagaj taşıtıcıyı koymuştum sahibindene
-Hocam almayı düşünüyorum laptop çantasıyla takas eder misin :mad:
-E ben de kendine iyi davran dedim ve ayrıldım :)

Satıcılardan bazılarında gördüğüm rahatsız edici bir durumu aktarmak faydalı olabilir.
satılan malla ilgili her okuyanı ilgilendirebilecek aslında satıcının zaten belirtmesi gereken özellikler var.
faturası var mı? ilk sahibi mi? bunları pek yazan olmuyor ama dış lastik satıyorsan katlanabilir olup olmaması çok önemli , ayna kolun vs diğer parçaların ne kadar kullanıldığı önemli. Bu gibi temel özelliklerle ilgili ilan sayfasında soru sorulduğunda özelden değil bence ilan sayfasından her kesin okuyabilmesi için cevap yazmak gerekli. çünki bunlar zaten ilan edilmesi hereken şeyler. Kişisel tercih meselesi değil. Bu durumlarda bazı satıcılar " neden özelden yazmıyorsun gibi bozulma haline geçiyorlar. Bir kadronun boyunun özelden yazılıp sorulması normal mi. sonuçta her alıcı adayının tek tek sormasına gerek var mı? Unutulan bir özelliği direkt ilanın altında sormak bence doğru. hem herkes öğrenir. hem de ilan açanlar daha dikkatlli özenli olurlar.
Bu yazdıklarım ölücü sorunu başlığı ile tam örtüşmedi ama genel alım satım sorunu olduğundan paylaşmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: Burak_Dingiloglu
@caner ünsal

Yoruma yüzde yüz katılıyorum. Forumda sadece fotoğraflarla, kullanım durumu ve kadro boyu bile bildirilmeden ilan açılıyor. Ben mi fazla özeniyorum kendi ilanlarıma, ben mi takıntılıyım bilemiyorum.
Facebook ikinci el gruplarında durum daha vahim :hasta: Adam fotoğrafı koyuyor, bir de not düşüyor: "Detaylar özelden." Fiyat bile yok! :mad: Ben bundan şu anlamı çıkarıyorum: Anlamayan birine yüksek fiyattan yapıştırayım. Kimse bilemeyeceği için itiraz eden olmayacak. Tamamen art niyettir bu. Böylelerinden uzak durmak gerekiyor.

@Gökhan Toros

Aynen öyle :D Çok sinir bozuyor ama bu konu. Bu başlığı ben de düşünüyordum, sen önce davrandın :cool:

ya "ölücü" durumu değil ama konuyu görünce başımdan geçen bir telefon görüşmesini anlatasım geldi:
bir hanımefendi sahibinden de bulunan araba ilanım için aradı, bu sırada yurtdışında olduğumdan ve boş muhabbetler için sürekli görüşüp faturamı şişirmekten başka bir şeye yaramayan onlarca görüşmeden olsa gerek kadına
"alıcı mısınız?" diye sordum. Ağzımdan çıktıktan sonra farkına varıp durumu düzelteyim ayıp olmasın derken daha da batırdım sıvadım resmen.
Alışverişimiz olmadı tabi ayıp oldu kadına.

Dün Yardımsever Bir Arkadaş Bana...Kardeşim Yanlış Anlama Ama Bu Parçanın Tertemizi Sıfıra Yakını Bu Fiyattan Satılıyor.Senin İlanlarını Görüyorum Satamıyorsun Diye Yardım Etmek İstedim Diye Yazmış.Bu Forumda büyük bir ihtimal o arkadaş ve ikinci el sayfasından bana bir ilan gösterdi ve arka mekanizma hadi uygun fiyatı ama leş gibi de çizikti ilanda..Ben Kendi Mekanizmamla 19000 km'ye yakın yol yaptım bir kere bisiklet yere düştüğü için hafif çizildi onun dışında kendi verdiği ilanda ki aktarıcı bir kaç aylık olmasına rağmen her tarafı çizikti(görünmeyen kısımlar ve ben buna sinir olurum o bisikletin vites ayarları düzgün değil)..İlkönce Teşekkür Ettim İlgisinden Dolayı(Yardımsever Milletiz)Sattığım Ürünlerde Eski Resimleri Kullanıyorum Aynısını Sürekli Çekmemek İÇin Dedim...Lakin Aynı Parçadan 3 adet daha satmıştım..Arkadaş Yazdıktan 30 Dakika İÇinde Onu da Sattım:D

@Deniz Gökhan Tezcan

Saçmasapan ilanlar, herkesin derdi aynı. Kısa yoldan para kazanmak.

Geri