Hanna reitsch (kadin test pilotu)
Biraz hakkinda bilgi vermek gerekirse zamanin en iyi test pilotlarindandi 1.sinif demir hac madalyasina sahip tek kadindi hitlerin son gunune kadar yanindaydi fuhrer intihar ederken ucagiyla rus avindaydi savaştan sonra yapılan söyleşilerde söylenen şu sözlerin sahibi insandır:
- ...ve şimdi almanyaya bir bakın, sadece araba üreticilerinin ve sermaye bazlı şirketlerin olduğu bir ülke. büyük ve güçlü ordumuz bile yumuşadı, şimdilerde askerler sakal bırakıp emirleri sorgulayabiliyor.
- ben bir nasyonel sosyalist olduğumu -nasyonel sosyalizme inandığımı- söylemekten asla utanmadım ve şimdi de utanmıyorum. hala hitler in bana verdiği demir haçı gururla taşıyorum. ama bugün almanya ya baktığınızda nedense vakt-i zamanında hitler e oy vermiş bir kişiyi bile bulamıyorsunuz.
ve bomba olarakta:
- bir çok alman savaş ile ilgili pişmanlık ve suçluluk hissediyor, ama bu insanların ve benim asıl pişmanlık ve suçluluk duyduğumuz şey savaşı kaybetmiş olmamızdır.
muadilleri nazizim ile ilgili -sözde- hissettikleri şuçluluk ve pişmanlık üzerine kitaplar yazıp demeçler verip prim yapmaya çalışırken, hanna reitsch gerçekten almanların hissettiklerini söyleyebilecek kadar cesur ve onurlu bir insandır. tüm başarılarını bir kenara bıraksak bile sırf bu özellikleriyle bile ne kadar büyük bir insan olduğunu göstermiştir.
(link) ile birlikte onur, şeref ve haysiyet kavramlarının nazi almanyasında vücut bulmuş halleriydiler.
Hanna reitsch hayranlarini selamlarken
Hitler'den 2.sinif demir hac madalyasi alirken