Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

@EK-73 Tarih konuşmak ve tartışmaya evet her zaman varım ama 2 hasta ruhlu biri hitler,diğeri stalin veya bir başka diktatörün övülmesi;bencede hoş değil ama aynı konuya birden fazla aynı şekilde cevap veren biride bence başkalarının değilde kendi'''TATMİNSİZLİĞİNE''''Baksa daha iyi olacak..

Scudo
Hanna reitsch (kadin test pilotu)
Biraz hakkinda bilgi vermek gerekirse zamanin en iyi test pilotlarindandi 1.sinif demir hac madalyasina sahip tek kadindi hitlerin son gunune kadar yanindaydi fuhrer intihar ederken ucagiyla rus avindaydi savaştan sonra yapılan söyleşilerde söylenen şu sözlerin sahibi insandır:
- ...ve şimdi almanyaya bir bakın, sadece araba üreticilerinin ve sermaye bazlı şirketlerin olduğu bir ülke. büyük ve güçlü ordumuz bile yumuşadı, şimdilerde askerler sakal bırakıp emirleri sorgulayabiliyor.
- ben bir nasyonel sosyalist olduğumu -nasyonel sosyalizme inandığımı- söylemekten asla utanmadım ve şimdi de utanmıyorum. hala hitler in bana verdiği demir haçı gururla taşıyorum. ama bugün almanya ya baktığınızda nedense vakt-i zamanında hitler e oy vermiş bir kişiyi bile bulamıyorsunuz.
ve bomba olarakta:
- bir çok alman savaş ile ilgili pişmanlık ve suçluluk hissediyor, ama bu insanların ve benim asıl pişmanlık ve suçluluk duyduğumuz şey savaşı kaybetmiş olmamızdır.
muadilleri nazizim ile ilgili -sözde- hissettikleri şuçluluk ve pişmanlık üzerine kitaplar yazıp demeçler verip prim yapmaya çalışırken, hanna reitsch gerçekten almanların hissettiklerini söyleyebilecek kadar cesur ve onurlu bir insandır. tüm başarılarını bir kenara bıraksak bile sırf bu özellikleriyle bile ne kadar büyük bir insan olduğunu göstermiştir.
(link) ile birlikte onur, şeref ve haysiyet kavramlarının nazi almanyasında vücut bulmuş halleriydiler.

Hanna reitsch hayranlarini selamlarken
image.jpg

Hitler'den 2.sinif demir hac madalyasi alirken
image.jpg

Her isi eline yuzune bulastiran italyanlarin yardimina yine almanlar gelir
image.jpg

Şimdi ben biraz katil Stalin'in tarafına geçip öyle anlatayım size. Bence bu savaşın seyrini değiştiren diğer bir unsur T-34 Tankının zırh yapısındaki teknolojik gelişmedir. Bugün günümüzde bütün tanklar bu sistemi benimsemiş durumdadır. Bu teknolojinin karşılığını Türkçe olarak şöyle ifade edebiliriz "Mermiyi üzerinden sektiren tank".

Tabi bu teknolojinin yine canına okuyan Ruslar oldular. Alta günümüz Suriye savaşında kullanılmış bir anti-tank silahı koyuyorum. Yok edilen tank Rus yapımı T-34 'ün geliştirilmiş versiyonu T-72'dir. Tankı yok eden silah ise RPG29 Rus yapımı anti tank füzesidir ne kadar ironik dimi. Lütfen videodaki anti-tank silahının etkisine dikkat edin. Isıyla zırhı geçip tankın içinde napalm etkisi oluşturmakta. Bu arada Ruslar ceplerini doldururken insanlar birbirlerini öldürmekteler.

Bu arada biri beni durdursun yoksa birazdan Stalin sen çok yaşa ( Allah korusun ) diye bağırabilirim :) :) Sonra forumdaki bazı ilerizekalı arkadaşlar müdahale etmek zorunda kalırlar.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@Atilla Gobel t-34 ,Korkutucu fakat ağır Alman tankları olan "Tiger ve Panzer IV " leri bir bir indirmiş .1942 sonunda "Panther" tankları yapan Almanlar ,Rusya'nın T-34 tanklarından esinlenmişlerdir.Konu çekici :)

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@canayaz0734 Ufak bir ekleme yapmak isterim müsaadenle. 24 Adet M4 Sherman aynı anda ateş edebilirse bir adet Panzer IV yok edebiliyormuş. Amerikan tankları bu konuda zayıf iken üretim bandında çok hızlıydılar. O yüzden başarılı olabilmişlerdir.

@Atilla Gobel Bu konu ile ilgili tüm film ve belgeselleri izlemiş biri olarak %100 haklısınız :harika::kyfmyrn: Keza aynı şey Ruslar içinde geçerliydi.Daha sonra Ruslar,Almanlar ve Amerikalılar savaşın ileriki zamanlarında çeşitli modifiyeler ve yeni tank türevleri geliştirilmişti.Lakin Almanlar üretim konusunda zor ve karmaşık tanklar yaptığı için üretimde geri kalarak sayıca mağlup edimiş... Benim Favorim ;

KING TIGER ;

IMG_3934a.jpg

Dosyalar

• goodwp.com_17949.jpg
    goodwp.com_17949.jpg
    213,3 KB · Okunma: 7
https://i.hizliresim.com/4g1Lz4.jpg

Okhrana çar gizli polisi tarafından düzenlenen Stalin sabıka fotoğrafı, 1911.

Stalincilere gelsin:):):)

@canayaz0734 sene 3000 de olsa, MP40 silahları hala nostaljik olarak devam ederdi herhalde. :D

Wolfenstein çok sevdiğim bir oyundur. Enemy Territory sürümü favorimdir çok oynardım ama uzun süredir oynayamıyorum. Şöyle de bir trailerını paylaşayım;

Şu videoda da telsiz konuşmaları var kim yaptıysa iyi iş çıkarmış:

@Anonim Ahhh nostalji yaşadım şimdi;aşağıdaki linkte tanıdık gelir o zaman ,Bilmeyenler için Age of Empires da ki işçilere tıklayınca "Tamam ,Yaparım" gibi cümleleri düşünün işte aşağıdaki sesler Company Of Heroes adlı oyundaki askerleri seslendirenler.:kyfmyrn::harika: Adamlar Çok içten seslendirmişler :)

Hitler'in bilinen son fotografi image.jpg

@Anonim hıtler turk olsaydı 'Adamsanız tek tek gelın ulan ' dıyebılırdı...' ki haklıda yada ıtalya bıraz dayanıklı olsaydı daha farklı olurdu ...
Ayrıca uçakları yapmak ıcın yapılan magaralarda uretılen model ME-262 eger cok daha once yapılabılseydı bu da sonucu cok fazla etkılerdı o donemın tum ucaklarından 200 km/s neredeyse daha hızlıydı....Ama ne yazık ki savasa ıstenılen boyutlarda bazı nedenlerden dolayı katılamadı bu uçaklar...Okuduklarıma gore ucak yapımında ozellıkle bu ucagın yapımında krom madenın agırlıklı olarak kullanılıyormus ve krom madenı en cok turkıyede oldugu ıcın ıngıltere bellı seneler aralıgında turkıye ıle anlasmıs sadece ıngılterenın alacagı sekılde....Tabı sadece okdugum bır bılgı ne derece dogru bılemıyorummm.

boyle bır ıncelemede var dılersenız okuyabılırsınız krom ıkıncı dunya savası ve turkıye uzerıne (link)

Paylaşımlar Harika....Çoğu İkinci Dünya Savaşı Filmlerini,Oyunlarını,Generallleri Kullanılan Tankları Araçları Cepheleri,Kampları Gizli Dokumanlar vs okuduk ettik ama akılda kalmıyor ve sürekli bir şeyler öğreniyoruz bunun üzerine...

SS Birlikleri Hakkında da Bilgi Paylaşımı Bekliyorum Tecrübeli Arkadaşlardan...

İkinci Dünya savaşı tarihini en iyi öğrenebileceğiniz ve tam bir strateji oyunu tavsiyesi almak isteyen var mı ? Bu söyleyeceğim oyun diğer bütün oyunları siler atar.

Geri