Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

londra bombardimani he111(NAZI UCAGI )
image.jpg
Me323 NAZI KARGO UCAGI

image.jpg

Scudo
@Atilla Gobel
2 motorlu olanlar he111 bombardiman ucagi ilk paylastigim fotoda olan deniz seviyesinde ucan da he111 londranin ustunde olan da
Hepsi alman ucaklaridir
Luftwaffe ye ozel bi ilgim var

@Atilla Gobel bu da sana ozel gelsin
Alman ucaksavar atesi ucak(b17) abd bombardiman ucagi
image.jpg

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@gmfaruk Yanlış biliyorsam düzelt FLAK'lar Almanlar'ın en ürkütücü silahlarından biri olarak tarihe geçmiştir.

@Atilla Gobel aynen oyle flak 88 mm harbiden efsane hizini alamayip tanklarada koymaya baslislar gayet de is gormus tank versiyonu pak 43
Bunlar hep rommelin altindan cikmis:)

@gmfarukHitler Rommel'in başını yedi ama :)

@Atilla Gobel
Maalesef oyle
Yildizlari bi turlu barismadi hele bide darbe girisiminden sonra hersey bitti
Rommel bati cephesini kapatmak istiyodu butun birlikleri doguya dogru kaydirmakti ama olmadi aslinda hitlerin mantiginada uyuyodu (doguya dogru yayilmak)

@gmfaruk
Tarih günümüzde yapılan yorumlara açık bir bilim değildir fakat bu tez o dönem için başından sonuna kadar doğru bir tezdi.

@Atilla Gobel
Biraz da ordu hakkinda kelam edelim tartisalim
Kara ordusuna gelince; Hitler bu orduyu ikiye ayırıyordu. Bir tarafta erler ve subaylar vardı. Ordunun bu kısmına Hitler büyük bir itimat gösteriyor ve onların da kendisine itimat ettiğini biliyordu. Diğer kısımsa generallerdi. Bunlar savaşı kötü idare etmişler ve Hitler stratejisinde sabotajlar yapmışlardı. Hitler’in politikasını başarısızlığa sürüklemiş ve kendi aleyhinde birleşmişlerdi. Ust seviye generallerde kalite dusuk sayilirdi general jodl bunlarin basinda gelir
Denizciler(kriesmarine) bence wehrmactin(alman ordusu genel adi) en kaliteli kismiydi gerek generalleri gerek subaylari cok iyidi (56 gemi indiren denizalti dunya rekoru)(ingiliz limanini basip royal oak i indirme operasyanu) sadece savas boyunca 30.000 kisi u bootlarda (denizalti)can vermistir ve hala halk u bootlarla savasmak icin can atiyodu bi zaman sonra 22 yasinda 55 kisilik murettebattan sorumlu denizalti kaptanlari vardi (murettebatin yasini siz dusunun) (sene 1944 ) ve Doenitz, harp jurnaline şunları yazmaktaydı: «Mürettebatımın sabır ve cesaretini, ben artık gösterememekteydim.»
Hitler de deniz kuvvetlerinin basarisinin farkindaydi 1918 de ki hesap denizlerde kapatilmisti
Havacilar ise yine subay bakimindan cok kaliteliydi 350 ucak indiren pilot erich hertmannn gibi yuzlerce as pilot vardi havacilar tam anlamiyla kahramandi goeringin deyimiyle modern cagin sovalyeleri(bunu avci ucaklar icin demistir bombardimancilar ise kamyon soforuydu) ama yonetim berbatti goering tam anlamiyla dengesizdi britanya operasyonunda cuvallamistir nereleri vuracagindan cok kac km irtifadan vurulacagyla ugrasmis) amiral karl donitz onca cagrisina ragmen filo icin denizlerde kullanilmak uzere istedigi ucaklari bi turlu goering den alamadi hitler donitze izin vermisti aslinda ama goering tam bir maldi (baska bi aciklamasi yok)

Zamanla editleyip yeni seyler eklerim

@Anonim
Eklemek istiyorum, bilgiyi nereden okuduğumu hatırlamıyorum ama, nüklüer bombayı savaş yıllarında ilk Almanlar ve Japonlar geliştirdiler. Japonyada Hiroşima veya Nagasakide gizli tesislerde geliştiriyorlardı.(yüzeysel geçiyorum) Bu endişeyle, çıban başı:D Einstein o dönemler ABD başkanına yazdığı mektupda, "ABD'nin nükleer çalışmalara başlamasını tavsiye etmiştir". ABD nin kendine döneceği muhtemel "nüklüer çalışma" istihbaratını doğrulaması ve çıbanın tavsiyesine uyması sonucundada, yerini tam olarak tespit edemedikleri için toptan çözüm yapmış, Hiroşima ve Nagasakiyi tabiri caizse bitirmiştir. Ve söylediğiniz gibi dünyayada (üzülerek söylüyorum) güç gösterisinin Rockstar ı olduğunu göstermiştir.

@gmfaruk Olabilir. Nereden okuduğumu hatırlamıyorum. Almanların öncülüğünde Japonyada geliştiriyorlardı, telif hakkı Almanlarda yani:). Avrupada böyle bir tesis riskli olacaktı tabi.

@gmfaruk
Katılıyorum. Şimdiye kadar bir sürü belgesel izledim.Almanların nükleer konusunda çalışıyordu. Ruslar deseniz gene anlarım. Ama şimdiye kadar ilk kez Japonların olayı çözmeye yakın olduklarını duyuyorum.

Nagazaki ve Hiroşima araştırma merkezlerini yıkmak için değil. Bence iki farklı teknoloji kullanılarak üretilen iki atom bombasının yani Fat Man ve Little Boy'un test alanıydı.

Japonlarin atom bombasiyla olan tek ilgisi u234 denizaltisi onun hikayesini bi okuyun

@cengizözyurt aslinda avrupada (alman)tesisler vardi

@cengizözyurt

Nükleer silah konusunda bu bilgiyi ilk sizden duyuyorum yani Alman ve Japonların başlattığı konusunu fakat ondan da ziyade Japonların tek hatası, Pearl Harbor saldırısı oldu. Yani tüm saldırının oraya yoğunlaşması ABD'nin belini bükemedi. Japonların yerinde Almanlar olsaydı, belki daha farklı saldırılar olurdu. Hatta bir yerde okumuştum ne derece doğru bilmiyorum ama Nazilerin Amerika kıtasını denizaltılarla vurduğuna dair şeyler duydum. Naziler donanma olarak çok güçlülermiş ki, belgesellerde çok izlemiştim gerçekten de öyleler.

Bu arada @gmfaruk, fotoğraflar çok güzel ama Nazilerin Britanya saldırıları başarısız olmuş, yani Adolf Hitler'in inadı yüzünden Britanya saldırısı erken sona ermiştir. Hitler'in mühendisleri çok uyarmışlar. Elimizdeki uçaklar başarısız daha iyilerini yapmalıyız diye ama boşuna tabii Hitler inat etmiş, saldırı emrini vermiş. Britanya'ya giden uçaklar geri bile dönememişler. Fakat denizaltı saldırıları başarılı olmuştur. Nazilerin donanması, İngiliz Destroyer'lara az çektirmemiştir :)

Sonuç ne olursa olsun ABD atom bombası atarak savaş suçlusu olmuştur. Haklıyken de haksız duruma düşmüştür. Atom bombası atılan yerlerde 250 binden fazla kişi hayatını kaybetmiştir. Yahu arkadaş adamlar teslim olduğunu ilan etmesine rağmen ABD atom bombası attı. Hatta Japon İmparatorluğu generali Hideki Tojo bile "Tamam teslim oluyorum ve özür diliyorum ancak, halkımıza zulm etmeyin" diye söylemiş, ABD buna rağmen acımadan binlerce insanı atom bombası atarak buhar etmiş. Güç gösterisinden başka bir şey değil yani. Halbuki savaş esiri öldürmek hele hele teslim olan bir esiri öldürmek dünyanın doğasına bile terstir. Hiçbir ülkenin kanunlarında savaş esiri öldürülür diye bir şey yoktur. Hele Sovyet Ordusu Berlin düştükten sonra Alman kadınlarına neler neler yapmış. İş bu sebeple, 1939-1945 arası kimse masum değil. Hele suçsuz hiç değil.

@gmfaruk Anlatamadım zannediyorum. Japonlar o kadar ileri değildi tabii teknolojide. Almanlar geliştiriyordu Japonlar değil! Avrupada tesisleri vardı evet PC oyunlarda da bol bol patlattık zamanında:). Japonya olası bi sabote için en güvenli yer olacaktı avrupaya nazaran, bundan dolayı Hiroşima ve Nagasakide "Almanlara ait" daha gelişmiş tesisleri vardı.(mış).
Ah okuduğum kaynağı bir hatırlayabilsem.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
@Anonim
Almanlar abd kiyilarini ciddi bi sekilde dovdu karayiplerinnderinliklerinden tutunda kanada da adini hatirlamadigim nehirlerin icinde bile avlandilar o kiyilarda avlanan subaylar harp jurnaline gectikleri rapor ise keske daha fazla gemimiz buralarda olsaydi hepsi bizim kadar gemi indirirdi " diye kayitlara gecmistir o siralarda 10 kusur adet u boot abd aciklarindaydi ve nerdeye hepsi denizaltinda bulunan torpido sayisi kadar gemi batirdi
Edit
Britanya savasina girmekten baska sansi yoktu hitlerin sartlar savasa surukledi ama yeni. Nesil ise hitlerin hep zevkinden saldirdiginini dusunuyor@Anonim

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
@gmfaruk

Bu bilgi gerçekten doğruymuş demek ki :)

Avrupa kıyılarından çıkıp ABD kıyılarını dövmek? O dönemlere göre iyi başarıymış...

Hanna reitsch nin takimi(ucak ju 87 nami diger stuka)
Squadron of Hanna Reitsch..jpg

Nazi hayranları birbirini bulmuş, tencere-kapak misali.
Herkesin internetten ve belgesel kanallarından rahatlıkla edinebileceği bilgileri, tarihi olayların karanlıkta kalmış yönlerini keşfetmiş gibi birbirinize anlatır, bol bol nazi almanyası güzellemesi yaparak tatmin olursunuz artık. :)

Geri