Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

@muratcolakoglu

almanyada soykırımı savunmak suç sayılmakta, bunu savunmak bencede yalnış,

evet bir adet belgesel ile sizleri baş başa bırakıyorum..

yahudi,kızılderili ,asyalı herkesin yaşamaya hakkı vardır,,

Scudo
Hitler 1941 de japonlara teklif sunmuş , siz doğudan biz batıdan rusyayı halledelim, diye, japonlar da kendilerinin ruslardan ziyade öncelikli hedefinin amerika olduğu gerekçesiyle teklifi reddetmiş, daha sonra hitler tek başına ruslara saldırıyor, japonlar da ardından amerikaya. Nasıl bir aptallıktır ki iki büyük devleti kendilerine ardı ardına karşılarına almayı başardılar, ne umuyorlardı, ne planlıyorlardı bu ne deli cesaretidir
Hitler aynı 1914 te tannenberg de hindenburg un rus ordusunu kuşatarak yok ettiği gibi moskovaya kadar rusları kuşata kuşata ilerledi hem de ne kuşatmalar. Her birinde yüzbinlerce esir... yine de başaramadı.....

@Kudret Kurtcebe

Sadece Almanya'da değil evrensel bir suçtur. Lahey adalet divanı bu tip suçları yargılamak üzere kurulmuştur.

• Beğen
Tepkiler: Murat A
@gokhankoc

tarihin en gizli kalmış yönleri var .tarihi incelerken olayların en arka planındakileri görmek gerekiyor tabi,200 yıldır var olan bir aile var adını yazmayacağım bu ailenin.bu aile banker yetiştirmiş 5 ülkeye hakim olmuştur,avrupanın yahudilere olan kininin nedenlerini araştırırken bu ailenin tefeci zihniyetinede tabi bakacağız ,ama olan fakir yahudilere olmuştur ,en üstte olan ve artık imparator olmuş bu aile asla batmamıştır ,bu ailenin batması abd'lerinde bir çok insanın işşiz kalmasına sebebiyet verebilir,bu aile ister ise çin ile anlaşır çin merkez bankasında çin parasını basma yetkisini ele alırsa abd 'yi aynen satar dünyada çin parası öne geçer dolar yıkılır gider ,abd iç savaş ile birbirine girebilirde bu senaryo bakalım gerçek olacakmı ama pek zannetmiyorum.
bizim osmanlı kültüründe ve cumhuriyet rejimimizde yahudilere karşı öfke kampanyası yapılmamış halkımız kin duymamıştır,
vatandaşlarımız bu bakımdan farklıdır bu topraklarda aşırı kafatasçı zihniyet yeşermemiştir kitlesel olamamıştır
dinimiz bunu asla ön görmez,bu günün israiline bakar isek evet araplara yapılan zulmü görür isek ,dünün mağdurları bu günün zalimleri olur ise bunun arkasındaki güçleride deşmek gerekiyor gene işin ucu evet siyonizmin kurucusu teodor hess 'e gidiyor,(ismi türkçe yazdım ) asla karıştırmayalım her yahudi kötü olamaz ,

@muratcolakoglu

evet eklediğiniz için teşekkür ederim

@Murat Semiz bu gayet normaldi. Britanya'da (nam-ı diğer İngiltere veya Birleşik Krallık) işini bitirmeden Rusya'ya saldırmaları, Nazilerin sonlarını getirdi. Çünkü İngilizler sadece Kuzeyden değil Afrika Cephesi'nden de mücadele ediyordu. Naziler Britanya adasını aldıktan sonra Rusya'ya girseydi, şu an dünya farklı bir konumda olacaktı :)

@muratcolakoglu soykırımı savunmak suç evet ama sadece 60 milyon kendi insanını katleden Stalin'in destekçileri ne olacak? Savaşı Ruslar kazandı diye SSCB sempazitanlarıyla dolu ortalık. Halbuki savaşı Ruslar kazanmadı. Savaşı her zaman olduğu gibi yine Britanya ve Amerika kazandı.

Teslim olmak üzereyken yani teslim olduğunu bildirmesine rağmen Japonya'ya atom bombası atan Amerika da masum olmadı hiçbir zaman. Adamlar teslim olduk tamam demesine rağmen atom attılar. Bunu da Sovyetlere ve dünyaya güç gösterisi yapmak için yaptılar bu kadar basit.

@seffahcabbar Hitler tezinize katılmakla beraber Yahudilik bir din değildir bunu hatırlatmak istedim. Yahuda'nın öğretilerinden doğmuş ve bozulmuş bir tek dinin sosyal yaşama adapte edilmiş biçimidir bu benim inancım lütfen tartışma başlatmayın ve Aramızda Musevi arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar bu gerçeği değiştiren hiçbir olgu daha bilmiyorum. Yahudilerin şimdiki tahrif olmuş kitabında şiddet kaideleri çok azdır fakat bu onların kendilerini diğer bütün ırk veya sosyal yaşam formlarından üstün görmeyi engellememektedir. Sırf bu yüzden heryerden dışlanmaktadırlar. Bunun örneklerini size tonlarla ifade edebilirim. Hatta şöyle düşünün yahudilik sadece anneden geçmektedir. Yani onlara bunu sağlayan özellik nedir merak ediyorum ? Annenin yahudi değilse sizde değilsiniz. Bu bile yeterli bir kanıttır.

Ayrıca Stalin'in Hitlerden daha acımasız ve daha fazla insan öldürdüğünü hatırlatmam da sakınca yoktur umarım. İkinci dünya savaşında Stalin'in polit büro subaylarının yaptıkları Hitler'in yaptıkları kadardır. Nedense tarih kitapları bunları pek anlatmaz. Polonya'da yapılanları az çok kitap okuyan herkes bilmektedir. Onu geçtim Berlin kuşatması sırasında ölen Ruslar ?

Hepsi boş arkadaşlar. Hepsi bir kaç salağın kişisel ego ve ihtiraslarıdır.

@Murat Semiz

yalnış anlama olmasın tarafsız konuşuyorum,savaşda stratejik bir hata yaparsınız başınıza yıkılır her şey
hitlerin en büyük hatası zati barborossa harekatına başlaması ,rusyanın takdiği ise mükemmel olmuştur ,rusya büyük ülke bu büyük ülkede muzaffer alman orduları elbet kaybolacak idi.ve napolyonun orduları gibi kar ve çamura saplanacak idi.stalingrad yenilgisi savaşın akışını bi anda değiştirmiştir,
moskova üzerine yürümekten vazgeçen alman stratejisi gözünü stalingrada çeviriyor
350.000 kişilik alman ordusu stalingrada yöneliyor sonuç hüsran ,alman ordusu açık arazide iyi savaşıyor ama şehir içinde ise ruslar fena tepeliyor almanları ,özellikle en büyük hata panzerlerin şehire sokulması
ruslar binalarda ve zırh delici silahları ile avlıyorlar panzerleri zati havadan bombalanmış stalingradda devasa çukurlar arasında sıkışıp kaldı panzerler,
iş piyadeye kaldı ama çetin çeviz çıkan ruslar oldu ,ruslar alman 6.ordusunu iki adet çembere aldılar ,en dış çemberi ise sıkı savundular çünki alman takviye kuvvetlerini durdurmak bu birliklere kaldı ve de bunu başardılar çember içindeki 6. ordunun tepesinde 7500 adet top mermisi patladı .5000 kişi sağ olarak kurtulmuştur tarihin gördüğü en kanlı savaş stalingrad olmuştur malesef.

@Atilla Gobel

Nazilerin Sovyet Rusya'yı istila etmesi, Stalin'in yediği haltların üstünü örttü haliyle. Bu sebeple Stalin hep masum ve kahraman görüldü :D

@Anonim Yani şunu gönül rahatıyla bilmenizde fayda var arkadaşlar. Stalin'in Hitler'den hiçbir farkı yok fazlası bile vardır.

• Beğen
Tepkiler: H.Genç
@Anonim
"Yahudi soykırımı suçtur" denilmesinden neden rahatsız oldunuz ve olayı Stalin'e bağladınız anlayabilmiş değilim.
Tarihi tersine çeviremezsin, Nazi Almanyası'nın yenilmesinde SSCB'nin çok büyük rolü var. Tarihe, taraf olarak önyargılı yaklaşmak yanlışa düşürür.

@Anonim

abd gerçekten gövde gösterisi yapmak istedi
çünki biliyorlardı stalinin yayılmacı politikasını nitekim rus ordusu berline girdi,abd devam etmek niyetinde olduklarını sezdi ,abd oba altından sopa göstermek istedi , bu da atom bombası oldu tabi ,olan japonlara oldu sivil halka oldu, kundaktaki bebeğe oldu,
rusya durdu ,hiç hoşuna gitmedi,stalinin uykuları kaçmıştır tabi,ama ne oldu 50 'lerde rusya hidrojen bombasını patlattı abd afalladı kurban ise rosenbergler oldu karı kocayı elektrkli saldalyeye abd gönderdi nedeni ise atom bombasının sırlarını rusyaya verdiler
rosenberglerin savunması ise ,
bu sırları verdik çünki vermese idik abd durmayacak idi.

sonuç,
ülkeler arası denge sağlandı bu denge soğuk savaş olarak tarihe geçti ,her iki tarafta biliyordu nükleer savaş ikisininde sonu olur idi...

@EK-73 Siz benim öyle yapmamdan neden rahatsız oldunuz? Hayırdır? Size dikkat ettim, burada müttefik blokunu az bir şey eleştiren birini görünce bile "iş nazi sempazitanlığına kaymış" dediniz ve şimdi yine aynı şeyi yapıyorsunuz hayırdır? Stalin ruh hastası ve faşistin tekidir. Adolf Hitler'den daha hasta ruhlu birisidir. Nazi Almanyası'nı mağlup eden Amerika ve Britanya'dır. SSCB'in o dönem yiyecek ekmeği bile yoktu.

(link)

evet filmide çekilmiş idi..

yukardaki mesajıma alıntıdır..

@Anonim
Ben o cümleyi niye yazmışım önceki mesajlara bakarsanız anlarsınız. Bazı aşırı milliyetçi ve dinci tipler 2. Dünya Savaşı tarihi adı altında, Hitler'i ve Nazizm'i öven, ırkçılığa varan nefret söylemi içeren yorumlar yazdılar. Benim tepkim onlaraydı.
Sizin yorumlarınızda da satır aralarında Hitler ve Nazizm hayranlığı görüyorum.

@EK-73 tamam da internette milyonlarca insan var. Hepsinin de ayrı ayrı görüşü var. Ben ya da siz buna hiçbir şey yapamayız. Gerçi bunlar benim umrumda bile değil ama şu sosyalizm ideolojisi yüzünden Stalin'e ve Sovyet Rusyası'na toz kondurmamak nedir anlamıyorum. Ne Rusya'ymış arkadaş ya. Yani tamam sosyalizmi kim savunup benimseyecekse yapsın bunu bu da umrumda değil ama şu SSCB toz kondurmazlığına da son versin artık. Rusya 1945'ten beri kahraman olarak gösteriliyor. Müttefikler (ABD, Kanada, İngilere) batıdan başlayınca, Naziler de güç kaybetmeye başladı ordularını bölüp zahiyat vermeye başladı ve Rusya'da aşırı soğuklar başlayınca, Naziler geri çekilmeye başladılar. Rusların şansı kar yağması oldu. Yoksa Stalingrad düşecekti. Hitler'in amacı da Bakü petrollerine ulaşmaktı, o yüzden Rusya'ya girdi ama olmadı. Sebebini yukarıda söyledim İngilizlerin işini bitirmeden hareket etmeleri sonlarını getirdi. İşte aşağıda örnek ekliyorum:

Not: Naziler toplam 4 kıtaya birden girdiler. İskandinavya, Avrupa, Rusya ve Kuzey Afrika yani toplam 4 kıtaya girdiler. Ruslar öyle bir kahraman gösteriliyor ki, sanırsın Afrika'da bile Ruslar savaştı. Uzak Doğu'da da Japonlar vardı orayı saymıyorum bile.

@evrim bilgen evet kesinlikle öyleydi. :D

@Kudret Kurtcebe abi söylediklerinin hepsine katılıyorum. Sonuç olarak o savaşta kimse masum ve suçsuz değil. :)

@EK-73
Dinciden kastınız müslümanlar ise, hiç bir müslüman ırkçılığı ÖVEMEZ. Övüyorsa ya müslümanlıktan bi haber veya kendini müslüman sanıyor ama inancında sıkıntı var demektir.

Ek olarak; Mesela işidçiler, intihar bombacıları kendilerini müslüman dahi görseler müslüman olmadıklarına yemin edebilirim.

@Atilla Gobel

Görüşlerinize katılmıyorum. Stalin'in günah keçisi yapılmasını da onaylamıyorum. Stalin o dönemde Rus halkının çıkarları neyi gerektirdiyse onu yapmıştır. Bu sayede Ruslar ABD'ye köpeklik yapmayan ender halklardan biri olmayı başarabilmiştir. Ruslar bunu Stalin'e borçlular. Stalin olmasaydı Rusya emperyalizmin postalları altında inliyor olurdu. Mesela biz de Mustafa Kemal'e borçluyuz. Afganistan'a benzemiyorsak onun yaptığı devrimler sayesinde bu durumdayız. Atatürk gericiliğe karşı açtığı savaşta başarılı olamasaydı kadınlarımız hala kara çarşafta, siz de çember sakal ve poturla dolaşıyor olurdunuz.

Şu çok bilenlere biraz anlatayım Ruslar'ın en büyük başarısı T-34 olmuştur. Öyle cepheye silahsız adam sürüp bilerek silahsız ölüme göndermek, insanları kitleler halinde yok etmek falan hastalıklı bir ruh halinin ve sapıkça egoların göstergesidir. Ha hitler, ha stalin ikiside aynı.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Tanıdığım hiçbir vatansever Rus'tan Stalin hakkında tekbir olumsuz cümle duymadım. Onlar da durum bizim ülkemizdeki gibi. Mustafa Kemal'i eleştirenlere bir bakın hele ne demek istediğimi anlayacaksınız. Stalin'i eleştirenler Rusya'nın vatan düşmanlarıdır.

Hitler faşist bir düşünceyle hareket eden emperyalist ellerini gerçekleştirmek için her türlü yolu deneyen bir ruh hastasıdır.
Stalin ana vatanını her şeyi pahasına savunan katıksız bir Rus vatanseveridir.
Hitler- Stalin tartışması benim için burada bitmiştir.

Geri