Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

Kudret abi Üçüncü Dünya Savaşı kapıda zaten. Rusya'nın ABD'ye sürekli rest çekmesi, Kuzey Kore'nin sürekli posta koyması, Çin'in siber saldırı yapması vs. yavaş yavaş savaşa sürükleniyor dünya. Eğer Üçüncü Dünya Savaşı çıkarsa, çok büyük sorunlar da beraberinde gelecektir.

Scudo
dostum kartal ,katılıyorum,nostradamusun kehanetleri kitabını okumuş idim .bilim kurgu gibi gelebilir ama , sarı ırkın istilasından bahsediyor, bu sarı ırk galba çinliler ve avrupaya kök söktürüyorlar bu arada bizede ucu dokunuyor ,senin anlayacağın tarihte çin ile savaşmış idik ,gene aynı senaryo olacakmı göreceğiz ama belkide ben görmeyeceğim ,gelecek nesiller savaş ile doğacak ne yazıkki ,valla komik gelecek ama bi daha bu dünyaya gelmek istemem doğrusu başka bi gezegende doğmak isterim, kavgasız gürültüsüz bi yer olsun isterimde tabi gene uçtuk akşam akşam :hhhhhh:

Biz girmediğimiz sürece bir şey olmaz ama hoş da olmaz elbette. Neticede milyonlarca insan zarar görecek bundan. Ha, bize de sıçrar elbette yani mutlaka olur. Masa başında oturan ve sömürgeci kravatlı adamların yüzünden milyonlarca insanın zarar görmesi kötü ve üzücü gerçekten. Bizim temennimiz ise, bu çarpışmaların, savaşların vs. son bulması artık...

Şu parça çok hoşuma gidiyor nedense. Ritmi çok güzel hiç sıkılmadan saatlerce dinlediğim zamanlar oldu.

Okul yıllarında ders kitaplarında savaş öncesi konuları okuyodukya hani yok şuralar karıştı yok bu sözleşmeler oldu falan, işte şimdi o dönemleri yaşıyoruz ve derken kitaptan öteki sayfayı açıcaz önümüzdeki başlık 3. Dünya Savaşı

Daha önce yazıldımı dikkat edemedim ama Unsere Mutter Unsere Vater 2. dünya savaşında alman insanının kendi kendini nasıl mükemmel şekilde eleştirebildiğini gösteren mükemmel ötesi 3 bölümlük belgesel tadında 2. dünya savaşı dizisi izleyin,izletin efem..

3.sayfada ben belirtmiştim.:harika: Yalnız belgesel tadında değil bildiğimiz film tadında, zaten film belgesel değil.

Mini dizi Fernsehserie.

Kızıl ordu marşlarına karşı bir takıntı var bende. Yıllardır ders çalışırken dinlerim ve en verimli ders çalışma şeklimde bu marşlar ile oluyor.

@Özgür KK

Kızıl ordu dediniz aklıma gelmişken paylaşayım dedim. Şöyle diyeyim, 24 aralık 1942 yılında Stalingrad'de yenilgiyi yavaş yavaş kabullenen Nazi Alman saflarını demoralize etmek amacıyla Sovyet Rusların büyük hoparlörlerle duyurdukları propaganda sloganı. Tam hali şöyle:

"Alle 7 Sekunden stirbt ein deutscher Soldat. Stalingrad, Massengrab!"

"Her 7 saniyede, bir Alman askeri ölüyor. Stalingrad, toplu mezar."

Bu da videosu;

Yine aynı dönemlerde uluslararası radyoları dinleyebilen Nazi Almanlara hitaben, BBC radyosundan her 7 saniyede bir Almanca olarak verilmiş.

Almanlar Operation Barbarossa'yı planlarken ve uygularken Japonlardan da yardım istemişler, Rusya'nın doğusundan girmeleri ve birlikte Rusya'yı iki cepheli savaşta kıstırıp yok etmeleri konusunda.
Japonlar, kendi planlarının Pasifikte tam egemenlik için Amerika ile savaşmak şeklinde olduğunu söyleyip reddetmişler.
Eğer olaylar öbür türlü gelişseydi, bugün bir Rusya ve bir İngiltere olur muydu diye düşünür dururum.

Orada mı yaşıyorsunuz bilmiyorum ancak Bizim için çook yabancı bir kavram işçi göçü ve almanyadaki sosyal düzeni kökünden değiştiren ve Almanyada alman ırkı haricinde başka bir ırkın da azınlık kavramının dışına çıkarak bir ağırlık haline gelmesiyle sonuçlanan bir olay. Bundan türkiyede nasıl ki MHP rahatsız olurdu diyebiliyorsak(adından da belli olacağı üzere) orda da bu tür milliyetçi kesimlerin olması çok çok normal ama şöyle bir şey var 70'lerde bu göçe karşı çıkanların oranıyla şu anki oran bence çok farklı değil

Genç arkadaşım öncelikle '''ırkçılık ve milliyetcilik kavramlarını çok iyi bilmek lazım 2'side çok farklı şeyler.almanyada veya başka bir ülkede olan olay yabancı düşmanlığıdır.m.h.p dediğin'se bir parti milliyetcilik kendi ülkesinde öncelikle kendi ırkından olan insanları ve sonrada bu ülkeden yaşayan hangi dine ve milliyete sahip olursa olsun bağrına basıp koruyup, gözetmekdir.ama ırkcılık bambaşka bir şey sadece benim ırkım üstün diyen(2.dünya savaşında gördük işte nazileri) ve başkalarına acımadan kütlesel bir yıkımla yok edenler başka milliyetcilik başka.

M.H.P.'yi bildiğinizi ve ihtilal döneminden bu güne içinde bulundukları olayları bildiğinizi varsayarak açıklama gereği duymamıştım mhpnin tabanı ülkü ocaklarıdır yani bu ocakların partisidir mhp. ihtilal zamanına kadar (70 lerden başlayıp bitiş tarihini net hatırlamıyorum) kürtlerle bir çok çatışmada bulunmuş bir çok kürt köyünü yakıp teröristlerle birlikte masum insanları da katletmişlerdir(kürt kısmı bizi şuanda ilgilendirmiyor savunduğum da sanılmasın) yani almanyada bahsettiğim kesimle örtüşen bir yapısı var bunu bildiğinizi varsaymıştım. Türk'lerin yadsınamaz bir çoğunluk haline gelmesi, almanyadaki 2. Irk olması, o zaman türklere ihtiyaç olması ancak şu anda tam tersinin işleniyor olması almanyadaki bazı kesimleri rahatsız etmesi sonucu oluşabilecek çok normal bir tepkidir bu ve her ülkede ırkta grupta oluşabilecek birşeydir bu. Şu anda almanların hadi bi hitler gelse de heryeri yakıp yıksak diye beklediğini mi sanıyosunuz ? Sanıyorsanız bu komik olurdu işte 1960 larda kalmış ve bitmiş bir zihniyet bu. Bunu da tutup göçmen karşıtlarına yakıştırmanız olmayacak bir şey. Hitlerin düşmanlığı yahudilere karşıydı 14 milyon yahudiden bahsediyoruz ama bir fransız topluluğundan veya atıyorum bir polonyalı gruptan bahsetmiyoruz o yüzden bu ırkçılıkla veya "başkaları"yla açıklanamayacak birşey. Ayrıca sizden genç olduğumu nereden çıkardınız ? :)

@Anonim

eagle -kartal dostum bu filmi defalarca seyrettim ,
sonunda onun celladı oldu onbaşı ,ama niye çünki esir düşen alman askeri (yukardaki ) onbaşının komutanını öldürdü ,üstelik onun hayatını bağışlamış idi ,gözlerini bağladılar ve serbest bıraktılar ,bu filim gerçekten etkiledi beni.

Evet Kudret abi, gerçekten bir şeyleri sorgulamaya sebep veren bir film olsa gerek. İlk önce kahrolsun Hitler! diyor, işte böyle diyor, sonra yine karşı tarafa geçip onu affeden yüzbaşını vuruyor. Peki ya ölmemek için mezar kazarken "daha bitmedi" deyip zaman kazanmaya çalışması? Acayip bir film gerçekten.

Almanların 6.ordusunun Stalingrad'da yok edilmesi ve savaşın akışının dönüşünün başlaması.... Eğer Almanlar burayı da alıp Kafkaslara uzansalardı, sıra Türkiye'ye de gelecek miydi?
Almanların 6.ordu komutanı Paulus, Hitler tarafından mareşalliğe yükseltildiği gün Ruslar tarafından esir alınmış. 30 Ocak 1943...

@Murat Semiz

Gizli nazi arşivlerinde hitlerin işgal edeceği ülkelere ait dosyalar bulunmuş bu dosyalar coğrafi konumdan kültürlerine, jeopolitik önemlerinden dinlerine bir çok önemli bilgiler içeriyor ve Türkiye için de aynı dosyaların var olduğu ve bu dosyaların bulunduğu söyleniyor. hitler olsaydım eğer türkiye cepteyken hiç oraya girmez direkt italyaya, vatikana giderdim ve vatikanı yani hristiyanlığın tek kalesini nazi bayraklarıyla donatırdım :) ve ordan ispanyaya ama sonra naapardı bilemiyorum. Büyük ihtimal kuzey afrikadan israile oradan da amerikaya girerdi heralde.sonuçta 14 milyon yahudiden anlaşılıyor ki onların kökünü temizlemek istiyordu ve bunların 2 kökü var 1 israil
2 amerika
Ve bu yahudilere tek düşman kendisi değil müslümanlar peki hitler ari ırk milliyetçiliğiyle halkı gaza getirip neden yahudileri öldürdü ?

Geri