Scudo Sports

İkinci Dünya Savaşı hakkında

Güç insanı sapıttırır. Altı bölümlük Kıyamet belgeselini izleyebilirsiniz. Orada Stalingrad'da yaptığı hatayı görebilirsiniz.

Scudo
Dünyada Ne Kadar Savaş Çıkarsa Çıksın Hiç Biri 2.Dünya Savaşı Kadar İlgimi Çekmez:D...Ne Kadar Film,Oyun,Gizli İbretlik Bilgiler Varsa Okumuşumdur Bu Savaşla İlgili...2.Dünya Savaşından Sonra İlgimi Çeken Bir Diğer Şeyde Orta Asya'da Yaşayan Türk Boyları...Ayrıca Şuan İşid Fırat ve Dicle Arasında ki Bölgeyi Almak hevesinde ki O Bölgeyide İsrail Devleti Adına Alma Gayesinde Çünkü Bunlar Hep Oyun Amerika Ta Anasının Hörekesinden Ortadoğuya El Atıyor ya devlet tarihi 200 yıl olan bi ülke düşünün...Karşısında herhangi bir güç yok Rusya Zaten 90'lı yılların başında Çöktü,Dağıldı...Türkiye Zaten Menderes Döneminden Beri Piyon...Olan Askerlere Oluyor...Emin Olun 30 Yılda Şu Pkk'ya Dış Güçler Yardım Etmese bırakın yardımda Etse Terörün adını silerdi Askeri Teşkilat ama Hükümetin başında Şu Zamana Kadar Bir Vatansever Görülmemiş Kurtuluş Savaşından Sonra Memlekete Daha Böyle Adamlar Gelmemiş...En iyisi Ne mi Koyun Hayata Bizim Yerimize Yahudiler düşünüyor dünyanın 100 yıl sonra ne olacağını,nasıl seyir izleyeceğini.

İsteyen istediği yardımı yapsın biz bizansı,romayı kimleri tarihe gömmedikki bizden daha rahatsız millet yokki dünyada!bir avuç böcek'den korkan kim

O zaman bu filmi tavsiye ederim. Almanların gözünden 2.Dünya Savaşı :) Almanların yenilgisi bile Amerikalarının kahramanlık filmlerinden daha gösterişli...

Bu da evrensel ismiyle olan trailer

Küresel bir savaşın galibi hep savaşın dışında kalıp sonradan müdahil olanlardır. İkinci dünya savaşına dahil olmayıp üretimini güçlendiren ABD bu konuda çok sağlam bir politika izlemeyi tercih etmiştir. Belki teknik olacak ama şöyle bir bilgi vermek isterim, ABD'nin M4 Sherman tanklarıdan yirmi dört tanesi aynı anda ateş ederse Panzerkampwagen IV ( Tiger ) ancak patlatabiliyordu. Buna karşılık Tigerların zırhları kalın olmasına rağmen manevra kabiliyetleri ve seri ateş etme güçleri Shermanlara göre çok zayıftı. ABD bütün bu bilgileri derleyip topladı ve bunu yaparken müttefiklerin işgal edilmiş ülkelerinde esaret hayatı yaşayan insanlarını kullandı. Tabiki üretimi çok kuvvetli olduğu için ABD hesaplarını çok çok iyi yapmıştı. Sherman tankları her yere girebilirken Tigerlar Almanların belini büküyordu. Yani Blitzkrieg tersine dönmüştü. Müttefikler Almanları kendi planı ile püskürtürken Ruslar ise Almanları insanlarını öldürterek ve tükenmek bilmeyen insan kaynağı ile püskürtüyordu. Ben bu savaş ile ilgili birçok belgesel izleyip döküman okudum. Özeti şudur fazla güç insanı öldürür.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Yakın tarihte çoğu şey göründüğü ya da anlatıldığı gibi değil.Eskiden Tarihi çok severdim araştırırdım.Ancak farklı kaynaklardan farklı kanıtlarla okuyunca insan bu ne ya diyor.Hani bu böyleydi
Kafam matematiğe fiziğe basmasa da bunlar daha güzel gelmeye başladı.En azından ne ne belli.
O yüzden artık geçmişe değil önüme bakıyorum D:

Dünyada daha büyük bir gerçek var.Daha doğrusu tek gerçek.O da ölüm.
Bu ara bununla ilgiliyim.Tüm insanlar toplanıp online bi toplantı yapsak.Geberip gidecez noluyo napıyoruz diye :D
beşiktaş son dakikada maç verdi.Tüm kanallar bunu konuşuyor.Biri de demiyor ki aga geberip gidecez boş şeylerle uğraşıyoruz diye D:

velhasıl bi çözüm lazım D:

İlk okul mezunuyum lakin Savaş konusunda neredeyse konuşmadığım hiç kimse kalmamıştır çevremde.
Ama kısa bir alıntı yapmak istiyorum. Keza uzun uzun konuşmaya gerek yok.
Savaşı zenginler çıkartır Fakirler ölür. JEAN PAUL SARTRE.
Ve savaş nedenmi çıkartılır? Gerekçeleri nelerdir, NİÇİNDİR VS.. GİBİ SORULARADA KISA CEVAPLARDA VERİLİR.
Örneğin savaş ı çıkartan ülke liderinin kişiliği etkendir.
Savaş a katılanların kültürel yapısı, zaruri sebepler vs. Bunlar hep etkendir.
Zaruriden kasdım aslında savaş değil müdafadır!! Lakin karşılaşma olduğu için haliyle savaş denilir.

Sarımsağa sormuşlar Sen her derda devamısın? Oda evet demiş. Ama demişler kokun çok ağar. Eh işde demiş oda olmasaydı Ölüm e çareydim :)

Hocam böyle konularda ister istemez siyasete girmek gerekiyor ve bunun internet üzerindeki böyle platformları yaşatmak açısından zararlı. O yüzden yetkili arkadaşlar siyasi konuların açılmasını engellemeli diye düşünüyorum. Çünkü işler ileri boyutlara gelirse şahıslar veya kurumlar mahkemelik olup tazminat ödemek zorunda kalabilirler.

• Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru
Unsere Mutter Unsere Vater bunu izleyin..

@Hüseyin Külcüoğlu

İnanmamakla birlikde imkansız olacağını düşünüyorum.
2012 de kıyametin kopacağının söylenmesi gibi.
He diyelimki resim gerçek, o anda onu kimsenin farketmeyişi herhalde birtek benim aklıma gelmemiştir.
Keza sanki orada hiç yokmuş gibi. Ayrıca o şekilde bir resim yapmakda zor değil.

Birde şu var. Zaman yolculuğu yapmak istiyorsanız.
Gelişmemiş bir kabilenin yanına gidip, astronot kıyafeti giydiğinizde resimde çekseniz zaman yolculuğu yapmış gibi kare çıkar.
Ve gerçektende var ise; ihtimalleride göz önünde bulunduralım.
En azından geçmişden değilde gelecekden bir kaç kare fotoda getirseydi fenamı olurdu.

vay halimize.

İstisna olan bilgili ve mantıklı arkadaşlar da var ama özellikle gençlerin yorumlarına baktığımda iyice umudumu kaybediyorum. Öyle şeylere inanıp öyle fikirler üretiyor ki artık gençlik ülkenin geleceğini tahmin etmek imkansızlaşıyor. Hani iyi veya kötü sağlam bir kültürel karakter olur dersin bu millet büyük bir savaş çıkarıp yok olur veya ekonomik merkez olur ya da dışarıya kapalı bir krallık olur. Yok, tahmin yapmanın imkanı yok. Tamamen karambolle belirlenecek geleceğimiz, belli oldu bu artık.

Savaş çıkar mı diye sorulmuş konuyu dağıtmamak adına fikrimi söyleyeyim.
Bir bölgede herhangi bir "el değiştirme" olup olmayacağına karar vermek için orada yaşayan insanları inceleyin. Bilgilerini, ekonomik ve askeri güçlerini, birlik ve beraberliklerini, organizasyon ve plan yeteneklerini tartın. Ve bunu sahip oldukları maddi ve manevi varlıklarıyla karşılaştırın. Denk gelirse mesele yoktur. Sahip oldukları fazlaysa aradaki farkla doğru orantılı şiddette ve hızda bir saldırıyı bekleyin. Yok niteliklerine göre ellerindeki az ise o zaman da en yakın dengesiz bölgeye saldıracaklarına emin olun.
İspata gerek yok; geçmişteki ve günümüzdeki tüm savaşlar veya mücadeleler bu kurala uyar. Petrolü, altını falan olupta huzurla yiyen kaç toplum var? Mükemmel teknolojisi ve ileri bilimi olupta kendi işine bakan var mı? Dünyadan habersiz olup hala geniş ve verimli toprakları elinde tutan tek bir toplum gösterebilir misiniz?
Kendiniz karar verin savaş geliyor mu gidiyor mu?

Bir de neye savaş dediğimizi de yeniden düşünmemiz gerekir. Şu an ortadoğudaki savaşın şiddeti ve etkileri 1. dünya savaşından daha büyük olabilir. Gören gözler için ülkemiz teknik olarak savaşta olabilir.

Ben maalesef KPSS ye hazırlandığım dönemlerde tarihle ilgilenebildim :) 2. dünya savaşı ile ilgili şu belgesel çok hoşuma gitti. Her ne kadar ABD ve İngiltere yanlısı olarak anlatsa da izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca müzikleri bana göre çok hoş. İsmi bu : Apocalypse: The Second World War. 6 Bölümlük bir dizi belgesel.

o değil de fena bir şekilde sovyet yanlısı ve taraftarıyım. ne vurdular be de sonunu getiremediler.. son : 1991.

Rooosevelt sanırım Yalta'da Stalin'e, bir çok iyi generalim vardır ama gelmiş geçmiş en iyi generaller hep Rus ordusundadır ve bu nedenle Rusya'yı işgal etmek imkansızdır der; General Kar ve General Kış. Önce Napoleon'u sonra Hitler'i mağlup ettiler General Kış ve yanmış topraklar stratejisi sayesinde... Hitler'in kışa kadar Stalingrad önüne gelememesinin bir numaralı sebebi de İtalyan ordusunun Balkanlar'da başarısız olmasıdır. Almanlar Rusya'dan önce bizzat Yugoslavya'ya çıkarak bahar başında operasyonu başlatamazlar varışları gecikir, neyse konu dağıldı.

İngilizler konusunda çoğu kişi gibi hem fikirim, İngilizler her zaman sinsi ve tilki olmuşlardır tamam ancak Almanlar gibi defalarca yıkıma uğrayıp bellerini doğrulmamışlar tarihte. Kolay kolay toprak kaybı yok Britanya'nın yüzyıllardır. Almanya yine de aklımı kurcalıyor gösterdiği bu performansla. Almanların yenilmesi de taktik hatalar, hava şartları vb. sebeplere bağlansa ve öyle görünse de hakikatte tarihteki kırılmanın sebebi yaptıkları zulümden başka bir şey değil. O kadar ileri gitmeselerdi şu an tarihin akışı farklı olacaktı belki. Katliamda sınır tanımayınca karar alındı ve "n" sebepten dolayı Alman hezimeti başladı, üstelik en kudretli anlarında!

Bu zamana kadar, dünya tarihinde hiçbir insan/devlet/medeniyet tek başına dünyanın tümüne sahip olamamıştır, bu amaçla yapılan savaşların tamamı hüsranla bitmiştir(Hitler Almanyası ve Napolyon Fransası).

72 milyon insan ölmüş. Bugünkü Türkiye nüfusu kadar. İkinci Dünya savaşının sonuçlarını tartışmak daha anlamlı olacak.

• Beğen
Tepkiler: muratcodek
1878'e kadar Osmanlıya bağlı olan ve 93 harbi sırasında Ruslara sınırlarını açıp onların peşinden kıçın kıçın gelerek leş yiyen sırtlanlar gibi bağımsızlıklarını kazanan ROMANYA....
2.Dünya savaşı sırasında Hitler orduları ile savaşmadan teslim olan ROMANYA...

konu 2.dünya savaşı peki kim ne kazandı ona bakalım
galip devletler bile ağır ödediler faturayı,rusların sivil ve asker kaybı çok fazla,almanyada genç kalmadı,berlin savunması 13 yaşında alman çocuklarına kaldı,savaşın en başında alman orduları ezip geçtiler fransız tümenlerini,ama stalingrad yenilgisi dönüm noktası idi,peki hitler ruslara saldırmasa idi rusya ile müttefik olmaya devam etse idi ne olurdu,bence bu soruyu sormak anlamsız ,çünki almanyanın petrole ihtiyacı var idi,petrol kırımda idi,stalin hitlere güvenmiyor idi onun için başta polonya güneyden ezilirken stalin kuzeyden girdi,amaç tanpon bölge oluşturmak,polonya iki dev arasında kıyma oldu,polonya süvarileri atlar ile panzerlere saldırdılar sonuç katliam,brestlitoskta alman ve rus birlikleri ortak tampon bölgede durdular,güzel bir belgeselde muharebeler ve generallerdir ,youtube 'da vardır,stalingradda ciddi hata panzerlerin şehre sokulması ,kolay av oldular,bombardıman sonucunda şehir alt üst olmuş tankların ilerlemesi güçleşmiş idi,evlerin damlarından ruslar zırh delici silahları ile panzerleri avladılar ,350.000 kişilik orduyu kızıl ordu iki çembere aldı en sondaki çemberde kuvvetler düşmana yardıma gelen takviye kuvvetleri yok ettiler rusların insan gücü fazla idi ama almanların ölen insanlarının yerine ,yenilerin gelmesinde sıkıntılar yaşandı,stalingrad çok kanlı bir savaşın hatırlatıcısı olarak tarihte yerini aldı.

1. dünya savaşı Yahudilerin filistine sahip olma istekleri doğrultusunda , İngilizlere petrol yem gösterilerek başlatılmıştır.
dikkat edilecek bir husus şudur 1. dünya savaşı sonunda İngilizler bağımsız İsrail devletinin kurulmasını destekledikten sonra İsrail devletini diplomatik olarak tanıyan tanıyan ilk devlet türkiye olmuştur...
Yahudiler yıldırım ordular cephesi hezimetimizle filistini Osmanlıdan kopararak istediklerine ulaştılar. (yıldırım ordular cephesi ihanetini anlatmak için henüz zemin uygun değil cesaret isteyen bir iştir.)
istediklerini alan Yahudiler bu sefer filistine Yahudi yerleşimci sağlamakta büyük güçlükler çekmeye başladılar zira nüfus olarak bulundukları bölgede az sayıdalardı ve işgalci pozisyonunda olduklarından Filistinliler tarafından rahatsız ediliyorlardı.
tek çare ise nüfusun artırılmasıydı 1 . dünya savaşı sonrası Yahudiler dünyada en fazla almanya ve rusya da ikamet ediyorlardı. bu Yahudileri filistine yerleşmeleri için teşvik etmeye başladılar ancak bu plan işe yaramıyordu Yahudiler bulundukları topraklarda ekonomik olarak rahattılar topraklarını bırakım İsraile göç etme fikrini hiç biri benimsemedi.
Siyonistler bir şekilde İsrail de nüfusun artırılması gerektiğini adları gibi biliyorlardı zira böyle giderse filistin de kendiliklerinden yok olup gideceklerdi.
Siyonistler almanya da Yahudi aleyhtarı olan bir parti kurdurup propaganda yapmaya başladılar bu esnada orduda subay olan hitleri kışkırtarak darbe ile yönetimi ele geçirdiler ve böylece almanya da müthiş bir Yahudi aleyhtarlığı başlattılar. bunun sebebi almanya da ki yerleşik Yahudileri israile göç etmeye zorlamaktı ancak işler hitlerin kontrolleri dışında bir canavara dönüşmesi sonucu çığırından çıkmış. kontrol edilemez bir duruma gelmişti.
yinede istedikleri oldu filistine savaş yüzünden Avrupa dan göç oldu ancak bu 500.000 yahudinin hayatına maloldu.
başka bir ilginç durum şöyledir ki almanyada şu anda Yahudi aleyhtarı yayın yapmak kesinlikle yasaktır. bu sadece almanya için geçerli olmamakla birlikte bütün Avrupa ülkelerinde Yahudi aleyhine iş yapanlar eninde sonunda cezalandırılır.
şu söyleyeceğim şey bazılarınız tarafından kabul görmeyebilir. ancak şöyle bir gerçek var ki dünyada Yahudi olmayan hele hele Müslüman olan bütün toplulukların başına gelen kargaşaların çok büyük kısmı Yahudi fitneleri vasıtası ile gerçekleşmiştir.
çünki Yahudiler Yahudi olmayanları insan gözü ile görmezler bize bizim hayvanlara baktığımız gözle bakarlar ve Yahudi olmayanların kendilerine hizmet etmeleri için yaratıldıklarına inanırlar. bu onların dini bir vecibesidir merak edenler muharref (tahrif edilmiş) tevrattaki bu konu ile ilgili kısımlara bakabilirler
amaçları nil ve fırat nehirleri arasındaki topraklara sahip olmak ve burada yaşayan bütün kavimleri yok etmektir tevratta bu açık bir şekilde yazılmıştır. bu bölgeye sahip olmak için her yol onlar için mubahtır ve karşılığında sevap kazanacaklarına inanırlar.
Yahudi olmayanın malı canı ırzı Yahudi olana helaldir böyle inanırlar.

Geri