Bally yamayi ne kadar sağlıklı tutar? Hiç denemedim fakat o tecrübeyi edinenler memnunsa şayet mantıklı olur. Son aldığım yana setinin yapistiricisi bozuk çıkmıştı yeğenin bisikletinin lastiğini onarmak için cikarmasaydim farketmeyecektim
@AnılDemir41 lastik ve yamayı işkence benzeri birşeyin arasında sıkıştırıyorsun. metal plaka içindeki selüloza benzer malzemeyi kibrit veya çakmakla yakıyorsun. komple yanıp soğuduktan sonra işkenceyi biraz daha bekletmekte fayda var. sonra çıkarıyorsun ve yama olmuş oluyor.
LAstik patlaması bisikletin en gıcık tarafıdır. Kişisel tecrübemin bana öğrettiği yanında yedek içi lastik taşımak. Lastik patlayınca yamayla uğraşıp zaman kaybetmemek için hemen iç lastiği değiştirip devam etmek ve eve gidince sıcak yama ile yamayıp o iç lastiği yedeğe atmak.
forumda bir arkadaşın yamayı ikiye kesip sıcak kaynak yaptığını okumuştum gayette memnundu. ama kendim tecrübe etmedim. Tur bisikletimde halen sıcak kaynak kullanıyorum. çocukluğumdan beri yaptığım sıcak yamalarda en ufak bir sıkıntı yaşamadım. taş gibi oluyor maşaallah.
@alisirin