mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.214
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Şimdi bisiklet için yapılan harcama hiç boş olurmu diyenleriniz olacaktır ama maalesef hatta maatteessüf oluyor. Şu bisiklet işine girdiğimden bu yana 3 birim harcama yapmış isem bunun en az 1 birimi bir şekilde boşa çıktı. Kaynaklarımız o kadar zenginmiki. İlk bisikletim market bisikleti bir bianchiydi. Bisikletten aldığım hazdan sonra iki ay sonra değiştirmek durumunda kaldım. Üç otuz ölü fiyatına takas ettik, sonra aldığımız bisiklet bir anlık bir gaflet sonucu çalındı. kaldır at şimdi o parayı. Aylarca olmayan bisikletin taksidini ödedim. Arada nerdeyse kıştan kışa kullandığım bir mtb aldım. Dördüncü bisikleti allah var tepe tepe kullandım ama üçüncü yılın sonunda kanıma giren yükseltme hastalığı yüzünden sattım. 1500 teleye alınan bisikleti alınan o kadar malzemeye rağmen 800 e sattım. En az bisikletin yarısı kadar daha masraf yapmıştım oysa. Beşinci bisikleti fonksiyonel olarak almıştım hızlı bir tur bisikleti olsun istiyordum sırf bu amaçla daha hafif gidon, rotor, disk fren ve jant setini merlinden aldım. Bir tonda onlar için masraf yaptım. Daha bu masrafların üzerinden 6 ay geçmeden bisikletin bu amacını boşa çıkaran bir yol bisikleti aldım. Sırf plansızlık, sırf maymun iştahlılık. Şimdide boşa çıkan bir km saati denemem oldu.
Yani bisiklettir işte ne alsan yeridir anlayışıda doğru bir anlayış değil. Kıt olan kaynakların boşa gitmesi, üstelik nerdeyse tamamı ithal ürünler. En iyisimi @Ahmetgitar gibi alışveriş orucuna yatmak. Biliyorumki sizlerde bu şekilde yapılan boş harcamalarla en az bir kaç bisiklet parası ödemişsinizdir. oysaki bisiklet cenneti hollandaya, danimarkaya, norveçe baktığımızda halkın bize göre çok ilkel bisikletleri kullandığını görüyorsunuz. Neyseki bisikletin hakkını @Candan Biberci kadar olmasada veren birisiyim. Yılda en az 7000 km sürmeden bırakmam. Bisikleti alıpta süs eşyası olarak kullananlarda var. Ama yinede kaynakları verimli kullanmak gerek. Bisikletforumunda bu konuda oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Hep anlatırlar dünyada çöpe giden yemeklerle bir dünya nüfusu daha doyurulur diye. ya bizim yaptığımız gereksiz alışverişle bir kaç ailenin bisiklet ihtiyacı giderilir. Şimdi bisikletforumun market, 2. el sitelerinin bisiklet sayfalarına bakıyorum daha lastiği asfalta değmeden satılan yüzlerce bisiklet var. Alış verişlerde ihtiyacımızın ne olduğunu bilmek , en az orta vadeli bir projeksiyon yapmak ve maymun iştahlı olmayıp sınırlarımızı bilmek şart.
Yani bisiklettir işte ne alsan yeridir anlayışıda doğru bir anlayış değil. Kıt olan kaynakların boşa gitmesi, üstelik nerdeyse tamamı ithal ürünler. En iyisimi @Ahmetgitar gibi alışveriş orucuna yatmak. Biliyorumki sizlerde bu şekilde yapılan boş harcamalarla en az bir kaç bisiklet parası ödemişsinizdir. oysaki bisiklet cenneti hollandaya, danimarkaya, norveçe baktığımızda halkın bize göre çok ilkel bisikletleri kullandığını görüyorsunuz. Neyseki bisikletin hakkını @Candan Biberci kadar olmasada veren birisiyim. Yılda en az 7000 km sürmeden bırakmam. Bisikleti alıpta süs eşyası olarak kullananlarda var. Ama yinede kaynakları verimli kullanmak gerek. Bisikletforumunda bu konuda oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Hep anlatırlar dünyada çöpe giden yemeklerle bir dünya nüfusu daha doyurulur diye. ya bizim yaptığımız gereksiz alışverişle bir kaç ailenin bisiklet ihtiyacı giderilir. Şimdi bisikletforumun market, 2. el sitelerinin bisiklet sayfalarına bakıyorum daha lastiği asfalta değmeden satılan yüzlerce bisiklet var. Alış verişlerde ihtiyacımızın ne olduğunu bilmek , en az orta vadeli bir projeksiyon yapmak ve maymun iştahlı olmayıp sınırlarımızı bilmek şart.