Scudo Sports

İki Ayaklı Dostlarımız Vesilesiyle Kaza Geçirdim

köpekler pislik ya da çöp değildir. ve sokakların temizlenmesinden anladığım köpeklerin toplanması değildir. Allah sana nasıl can verdiyse onlara da can verdi. yaşamak onlarında hakkı. otuz liranıza kıyıp bir ultrasonik bir köpek kovucu alabilir ve köpek sorununuzu çözebilirsiniz..

Scudo
Geçmiş olsun . benimde bir kere başıma bu tür bir olay gelmişti . O anki heyecan , düşünceler felan çok fena oluyor :) Ben de aynı sizin gibi akşam çıkmıştım köpek nerdeyse bacagıma atlayacak gibiydi . Tabi o heyecanla pedalı nasıl çevirdiğimi bir gorseniz :D:D komedi , korku , gerilim ne varsa yaşıyorsunuz .

Öncelikle geçmiş olsun.Başınıza daha kötü bir olay gelmemiş.Cana geleceğine mala gelsin.

Biraz sakin olmayı,kendinizi korumayı öğrenin.Uyanık olan hayatta kalır.Uyuşuk olanlar elenir,doğa kanunudur bu.

Keşke yollarda iki ayaklı köpekler olmasa.Dört ayaklılardan sıkıntım yok.Hatta sürekli kovalayan antreman güzergahımdaki köpekleri, antreman yaptırdığı için beslemeye bile giderim.Kavrulmuş köfteye bayılıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Emre Sertkaya

Adrenalin :D

• Beğen
Tepkiler: Emre Sertkaya
Geçmiş olsun.

İnsan dostundan korkar mı? Korkmaz.

Demek ki bunlar dostumuz falan değil. Tepki çekerim diye korkmayın yazın açıkça. Sokakları caddeleri köpeklerin doğal yaşam ortamı sananlar var.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Yusuf Ziya Özen

Yusuf Bey bisikletle köpeklerden kaçmak yapılacak son şeydir. Yanlış yapmışsınız. Köpeklerin tehlikeli olduğu tek yer koruduğu bir ev/arazi içerisi veya çevresidir. Şehirden uzak yerlerde ve şehiriçinde köpekler birer tırsaktır. Yaptıkları en iyi iş havlamaktır. Sayıları ne kadar fazla olursa olsun bisikletten inerek üzerlerine doğru yürümeniz, bağırmanız, konuşmanız onları korkutmaya kaçırmaya yetecektir. İzmit merkezde de bu tarz köpekler var. Mahallede 6-7 köpek gurubunu tavuk sürüsü gibi kovduğumu biliyorum. Birçok turumda üzerime gelen onlarca köpeğin daha bisikletten iner inmez geldiği gibi gittiği çok vakidir. Aynı şekilde 5-6 köpeğin etrafımı sardığı durumlarda bile bisikletten inerek onlarla yürüyerek belli bir mesafeden sonra yoluma devam ettiğim çok oldu. Köpeklere onlardan daha dişli, daha güçlü ve deli olduğunuzu göstermelisiniz.

Bir diğer mesele de yapılan yorumlarda öldürülmesi yada barınağa konulması gerektiği söyleniyor. Köpeklerin şehirde başıboş gezmesinin hiç bir mahzuru yok bence. Gözümüzde büyüten bizleriz. Binlerce köpek barınaklarda sadece işkenceye, açlığa, susuzluğa ve telef olmaya bırakılıyor. Köpeklerin şehirlerdeki tutumları bizim davranışlarımızla doğru orantılıdır.

Bugün de bana 8 tane köpek saldırdı,yüreğim ağzıma geldi. Dostum falan değil arkadaş benim. Hınçlandım yemin ederim...

@Yusuf Ziya Özen

büyük geçmiş olsun cana gelceğine mal'a gelsin demişler

@toprakakalin1

Ben zevk için öldürülsün demiyorum, kesinlikle. Vahşice de öldürülsün demiyorum. Bir kere sokak köpeklerinin bitmesi gerek, bu bir gerçek. Daha sonra da evden kaçan köpeklerin toplanarak barınaklara yerleştirilmesi gerek. Sahibi alacak, götürecek. Ya da evlat edinilecek. Diğer bütün köpeklerin de kimliği olacak. Bütün aşıları vs. tam olacak. Bunu denetleyen bir ekip olacak ayrıca. Baktı köpeğin kimliği yok, çat el koyacaklar. İyi bakılmıyorsa, hayvana eziyet ediliyorsa da el koyacaklar hayvana. Cezai işlemleri yapacaklar sahibine. Bir diğer konu da, köpeklerin ağızlıksız sokaklarda dolaştırılmaması. O konuda da bişeyler yapılması gerekiyor. Ha burası Türkiye. Hiç bir şey yapılmaz da, neyse.

Bugün 65km idman yaptım, 20 tane köpekle karşılaştım. Yarısı sadece havladı, yerinden bile kalkmadı. Biri kovaladı bir süre. Ne gerek var böyle şeylere. Her tarlanın yanında "acaba buradan köpek fırlar mı" diye düşünüyorum. Hadi ben alıştım, kaç tane arkadaşım var köpek yüzünden kaza geçiren. Panik yapıp frene asılan, yola atlayan. İlk zamanlarda 3-4 kere araba çarpma tehlikesi atlattım bunlar yüzünden.

Neyse, uzun lafın kısası;
Başı boş sokak hayvanları tamamen pisliktir, temizlenmesi gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Berke
-O hayvanlara yemek verince gözlerindeki mutluluğu gördünüz mü hiç? Dünya kendinizin çevresinde dönmüyor maalesef.Köpeklerin yaşamının ne kadar zor olduğunu bir düşünün derim.Biz insanız ve beyin gücümüz hayvanlar aleminin içinde en iyisi.Demek ki biraz beyini kullanınca doğanın efendisi olunuyormuş.

-Yaşadığınız bölgede çok köpek varsa o zaman pişmiş kangal sucuk sizin temel anahtarınız.Bir kere size saldıran köpekleri beslediğinizde,o köpeklerin sizden utandıklarını göreceksiniz.Biraz iletişim kurun,köpeklerin sandığınızdan daha zeki ve sevgilerinin saf olduğunu görün derim.Şiddetle tavsiye ederim.O hayvanlara karşı düşünceleriniz değişecek.Sevgilerinin saflığını görünce hem cinslerimizinden nefret edeceksiniz.Çünkü insanoğlu gerçek sevgiyi bilmiyor maalesef.Bilse de işine gelmiyor.Kudret Abi'nin kulaklarını çınlatıyorum:"Paranın olduğu yerde aşktan,sevgiden bahsedilmez"

-3 kere köpek saldırısına uğramış birinden duyuyorsunuz bu cümleleri(kaç kere havlama-kovalama olayı yaşadığımı bilmiyorum zaten).Ben bir tırmanıcıyım,genelde dağlarda tek başıma antreman yaparım.Forumdaki çoğu bisikletliden daha fazla olay yaşadım.Hem de güçlü ve çevik köpeklere karşı.Öyle aç sokak hayvanları da değil.

Ekleme:"Ayrıyeten kurye işi de yapıyorum.Gittiğim fabrikalardaki köpeklerle de muhalefet oluyorum.Kışın akşam saatlerinde köpeklerle mücadeleler ayrı bir zevklidir.

-Tekrar tekrar yazıyorum.4 ayaklılarla sıkıntı yok.Saldırsa bile onun fıkratı o,kızmam.Kendini korumak ayrı bir olay.Saldırırsa ya öl,ya öldür prensibi geçerli.

Konu ile alakalı derin tecrübelere sahibiz çoğumuz ve hepimizin kendince kullandığı yöntemler var ben köpekler üzerime geldiğimde hızımı kullanırım en hızlı ve dayanıklı olanı ancak 200 metre kadar gelebildi şimdiye kadar büyük olasılıkla koruduğu bölgeyi çabucak geçtiğim içinde olabilir elbette neticede bizlerden çok daha dayanıklılardır yapı olarak ancak tırmanışlarda ya da eve yorgun döndüğümüz esnalarda karşılaşıyorsak mecburen ya bisikletten ineceğiz ya da temkinli ilerleyeceğiz ben antrenman yaptığım bölgede ve civarında bulunan pek çok köpeği ve olası davranış biçimlerini artık ezberledim keza onlarda öyle bazen sadece gözleriyle takip ediyorlar çünkü bir süre sonra kendisi , koruduğu bölge , ya da sürü için bir tehdit oluşturmadığınızı öğreniyorlar pek çok kez yanımda olan yiyeceği onlar ile bölüştüğüm olmuştur ilk saniyeler hırçın olmalarına rağmen sonradan mutlaka sakinleşiyorlar hele sahipleri ya da o çevredeki sözünü dinledikleri bir kişiyle selam verip sohbete başladıysanız o andan sonra artık size kolay kolay tepki göstermiyorlar kısacası onlar içgüdüleriyle hareket ediyor bizler ise akıl ve mantığa sahibiz buna göre düşünüp davranmamız gerekiyor evet sokaklarda karşımıza düşman gibi çıkmamalılar buna bende katılıyorum ama emin olun ki bunu onlarda yaşamak istemezlerdi herkes dikkatli ve biraz daha şefkatli olsun ki bu canlılar ile gerçekten ''DOST'' kalabilelim

Yusuf öncelikle geçmiş olsun, bisikleti gölcüğün neresinde kullanıyorsun sahilde mi? Ben telefonuma köpek savar yükledim ve denedim. İşe yarıyor, tızzzz diye bir ses çıkartıyor program gerçi bende bu sese sinir oluyorum. Bunu bir yükle :)

@Berksan

genelde kalıcı konut tarafında kullanıyorum. Ara sıra sahile iniyorum ama sahilde yaya trafiği çok fazla

@Yusuf Ziya Özen

dün gölcük sahilden geçip izmit merkeze gitmiştim, cumartesi saat 1de d.dereden çıkıp gölcük sahile uğrayıp izmit merkez yapacağım. Gelmek isterseniz söylemeniz yeterli :) ayrıca d.dereye de beklerim sizi.

@volkert

bir öneride bana verin :)

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Konudaki gereksiz tartışma mesajları silinmiştir.Lütfen kendi fikirlerinizi başkalarına da kabullendirmeye çalışmayalım.karşılıklı sayfı çerçeveinde tartışmayı öğrenelim.Ayrıca insanların değer yargılarına da saygı duyalım.(siz sevmiyorsunuz diye sevene saygısızlık yapmaktan bahsediyorum)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Özen
Yusuf hocam çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. Kaza çok kötü olmuş... Köpeklerle karşılaştığımız zaman panik yapmamak lazım... Bisikletinizdede biraz hasar oluşmuş ama o düzelir sizde birşey olmasın...

tekrar geçmiş olsun, bir önemli konuda köpek ya da köpek sürüsü bisiklete havlamaya başlayınca gayri ihtiyari uzaklaşmak için sola doğru gidonu kırmak tepkisi ya da refleksi.. bu arkadan gelen motorlu taşıtın size çarpmasına meydan verebilir. bisikletçi bu konuda kendini şartlamalıdır. bu işin en doğrusu muhtemel köpek yerlerini tahmin edip yada rota üzerindekileri tespit edip buralara yaklaşırken yavaşlama ya da elektronik köpek kovucuyu hazır hale getirmektir.. şehirdeki köpek yoğunluğu alabilecek yerler
çöplük
gölgelik
inşaat alanları
inşaat malzemeleri satan ardiyeler
hava karardıktan sonra yoğun trafikten uzak ara sokaklar
kırda arazide
köylerin içi
koyun sürülerinin civarı
her türlü insan yapısının yakın çevresi

Geri