@toprakakalin1
Ben zevk için öldürülsün demiyorum, kesinlikle. Vahşice de öldürülsün demiyorum. Bir kere sokak köpeklerinin bitmesi gerek, bu bir gerçek. Daha sonra da evden kaçan köpeklerin toplanarak barınaklara yerleştirilmesi gerek. Sahibi alacak, götürecek. Ya da evlat edinilecek. Diğer bütün köpeklerin de kimliği olacak. Bütün aşıları vs. tam olacak. Bunu denetleyen bir ekip olacak ayrıca. Baktı köpeğin kimliği yok, çat el koyacaklar. İyi bakılmıyorsa, hayvana eziyet ediliyorsa da el koyacaklar hayvana. Cezai işlemleri yapacaklar sahibine. Bir diğer konu da, köpeklerin ağızlıksız sokaklarda dolaştırılmaması. O konuda da bişeyler yapılması gerekiyor. Ha burası Türkiye. Hiç bir şey yapılmaz da, neyse.
Bugün 65km idman yaptım, 20 tane köpekle karşılaştım. Yarısı sadece havladı, yerinden bile kalkmadı. Biri kovaladı bir süre. Ne gerek var böyle şeylere. Her tarlanın yanında "acaba buradan köpek fırlar mı" diye düşünüyorum. Hadi ben alıştım, kaç tane arkadaşım var köpek yüzünden kaza geçiren. Panik yapıp frene asılan, yola atlayan. İlk zamanlarda 3-4 kere araba çarpma tehlikesi atlattım bunlar yüzünden.
Neyse, uzun lafın kısası;
Başı boş sokak hayvanları tamamen pisliktir, temizlenmesi gerekir.