Scudo Sports

II. Güzelçamlı Bisiklet Festivali 25-26 Eylül 2010

@eYa

Kısaca sorularınızı cevaplamaya çalışayım. :) Bizim belirlediğimiz rota için izin gerekmiyor. Çünkü biz milli parkın içinden değil de, Güzelçamlı Beldesi'nden başlayacağız. Milli park içinden girerseniz, görevlilere bilgi vermenizi istiyorlar. Ayrıca askeri bölge sınırına girmeniz yasak. Sizi farkettikleri yerde durdurup geri gönderiyorlar. En yüksek yeri 1200 metre kadar. Ama siz en fazla 1000 metreye kadar çıkabilirsiniz. Zirve de gördüğünüz bina, askeriyeye ait radar binası, yani zaten çıkmanız yasak 1200 metreye. Yaban domuzları vb hayvanlardan korkmanıza gerek yok. At sürüsüne denk gelirseniz hemen olduğunuz yerde durup izleyin derim. Harika yaratıklar. Sizi farkedince kaçmaya başlıyorlar. Umarım sorularınızı cevaplayabilmişimdir.

• Beğen
Tepkiler: eYa
Scudo
@Yunus Emre POLAT

Hiç bir yerde bilgi bulamama sebebi tahmin ettiğim gibi çıktı, askeri bölge :Skull-175 Radar için çok stratejik bir yer. Askeri bölge olarak sadece zirvenin orası mı var? Bunun dışında yarımadanın heryerine gidebiliyor muyuz? Zirveye çıkmadan 1000m dediğiniz yerden karaoluk geçidine bisikletle gidilebilecek yol var mı? Milli park içinden girerseniz, hangi ve neredeki görevlilere bilgi vermemiz gerekiyor? Gelmeden önce mi bilgi vermeliyiz, yoksa oraya geldiğimizde ne arıyorsun burada sorularına adam gibi mi cevap vermeliyiz :D

Sorularla yordum sizi kusura bakmayın. Cevaplar için çok teşekkürler.

Geziye katılmayı çok istiyorum ancak bir sürü sebep var o tarihler için. Hayırlısı.

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre POLAT
@eYa

Sorularınıza cevap verdiysem ne mutlu bana. :) Öncelikle bizim daha önce yaptığımız tura bir gözatmanızı isterim. Size fikir verecektir.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=48533&highlight=g%FCzel%E7aml%FD

Yarımadanın her yerine gidemiyorsunuz, özellikle burun tarafına geçiş yasak. Zaten ilerledikçe jandarma karakol ve gözetleme noktalarını görürsünüz. En yüksek yeri Dilek Tepesi ve radar da orada. Kanyondan giriş yaparsanız sizi doğruca Karaoluk geçidine götürüyor. Oradan da diğer tarafa geçebilirsiniz. Bilgi verme konusu sizin sağlığınız ve güvenliğiniz için gerekli aslında. Allah korusun ama başınıza birşey geldiğinde görevlileri aramanız gerekebilir. Bence izin almak yerine, girerken görevlilerden acil durumlar için telefon numaraları isteyin yeter. Kanyona çıkıcam felan demeyin. Yoksa huysuzluk çıkartabiliyorlar. :D

• Beğen
Tepkiler: eYa
@AppRoacHaTe

Sadece Cumartesi günü yapılacak gezide, hafif taşlı ve topraktan oluşan, gidiş geliş toplam 32 km lik bir yolda pedallanacak. Tur ve şehir bisikletleri biraz zorlanabilir. Yol bisikletini ise hiç tavsiye etmiyorum. Daha sonra gidilecek yerler ise asvalt olacağından bir sorun yok. :)

@Yunus Emre POLAT

Bu cevap 10 numara oldu. Çok teşekkürler. Benim düşündüğüm tur sizinkinin tam tersi. Yani tırmanış biraz daha zor olur. Ancak iniş daha zevkli olur gibi. Susuzluk sorununu da inişte yaşamam sanırım. Uludağ tırmanışında çok daha zorlu zeminde tırmanma ve iniş yapmak zorunda kalmıştık. Sonuçta yukarıdaki manzaralar ve kanyon yolunun heyecan ve hazzı için gerekirse bisikleti taşımaya katlanılır diye düşünüyorum. Ancak yalnızken kanyona girmek evet çok riskli görünüyor.

Bu arada okumak isterseniz Eskişehir-Bursa-Uludağ zirve gezimiz. Bu gezide yaşadığımız heyecan aldığımız zevk ve izlediğimiz muhteşem manzaralardan sonra gözüm hep zirvelerde oldu. Didim'deki en güzel zirve de Dilek Tepe görünüyor. Niyet hayır akıbet hayır olur bir gün inşallah.

Konuyu yeterince dağıttım. Arkadaşlardan özür diliyorum ama bölge hakkında daha geniş bilgi sahibi olduk. Çok teşekkürler.

İyi günler,

Ben de bu organizasyona katılmak isterim. İstanbul'dan geleceğim. İstanbul'dan gidenlerle nasıl temasa geçebiliriz?

Emre bey,

Bende de şehir bisikleti var ve sanırım cumartesi programı için uygun olmadığı söylenmiş. Bu durumda cumartesi için bisiklet kiralamam gerekecek, bir sorun olur mu?

• Beğen
@ihsan demir

İstanbul'dan 2-3 gurubun geleceğini biliyorum. Öncelikle Murat Suyabatmaz ile bir görüşmeniz faydalı olacaktır. Telefonu: 0530 4016969. Cumartesi günkü turda yol bisikletleri uygun olmayabilir, şehir ve tur bisikletleri ise hafif zorlanır. Kiralık bisiklet konusunda yardımcı olmaya çalışırım. İlginiz için teşekkürler.

26 Eylül'de yapılacak olan KPSS sınavına katılacak olan arkadaşlar. Sınav ertelendiğine göre, Güzelçamlı'ya bekliyoruz sizleri. Görüşmek dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: HAKAN ATMACA
Ben yeni haritaya baktımda Güzelçamlı Kuşadası'nında güneyindeymiş. Harita bilgim bayağı zayıf. Dolayısıyla be İzmir otogardan binersem hangi yöne giden araca binmeliyim?

• Beğen
@Kaşif

kamil koçun falam güzelçamlı otobüsleri var ama izmirden de kalkıo mu bilimiorum.ama direk bulamıorsanız kuşadasına gelip buradan güzelçamlı ya da davutlar minibüsleri ile ulaşabilrsiniz.

@belma koç

belma mrb bizim facede Bisikletliler Derneği Aydın Temsilciliği oraya üye olursan bizlere daha kolay ulaşırsın.tabii katılabilirsin gidiş için o gün aydın dan araç ayarlanacak kişi sayısına göre detaylar için aydın beşiktaşlılar cafe-bar ben uğur işletme sahibiyim 532 3451540 256 2145880

Captain_2 ve Belma Koç Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Kuşadası'ndan Demonte ettiğim bisikleti dolmuşa yükleyebilir miyim? Sorun olur mu? Sonuçta dolmuş çok büyük bir araç değil. Yada Kuşadası'dan Güzelçamlı'ya pedallanırmı?

• Beğen
@Kaşif

her iki seçeneğide kullanabilirsin ortalama 25 km civarındadır dolmuşlar alıyolar

@Kaşif

Her gün neredeyse o dolmuşlara binen birisi olarak önce Kuşadası otobüsüne binmeniz gerekir firmalar:Elbirlik ve Kuşadası - İzmir Ege Turizm bisiklet konusunda sorun çıkacaağını sanmıyorum ama Kuşadası Güzelçamlı dolmuşçularının sorun çıkarabileceğini tahmin ediyorum eğer öyle olursa Davutlar minibüsi ile Davutlar'gelip ordan sahile inip güzel bir manzara eşliğinde 6 km pedallarsınız

• Beğen
@belma koç

Kamil Koç Ankara ya gidiyor bizde Davutlar'dan İzmir'e gitmek için Kuşadası'na geçip ordan İzmir'e geçiyoruz:boese157: durakta yarım saat bekliyoruz :mad: Kısaca İzmir'den Davutlar veya Güzelçamlı'ya direk
araba yok

• Beğen
Saygıdeğer Deniz Onur Sarıoğlu diğer bir çok arkadaş yardımcı olmasına rağmen şu ana kadar ki en verimli cevap senden geldi çok teşekkür ederim. Sonuç olarak ben İzmir'de Otogar'a bir şekilde ulaşıp oradan bana sorun çıkarmayacak Elbirlik yada Kuşadası İzmir Ege Turizm Firmalarından birini bulacağım. Kuşadası'nda indikten sonra Güzelçamlı dolmuşları'nın sorun çıkaracağını düşünerek Davutlar minibüsü'ne binmeye çalışacağım. Onalr inşallah sorun çıkarmazlar. Davutlar'dan sonra da 6 km pedallayacağım. Bu gezi için benim kesin Cuma ve Pazartesi izin almam lazım. Gene yardımlarınızı bekliyorum. Tekrardan teşekkürler herkeze sağlıklı mutlu pol pedallı bayramlar.

Geri