Scudo Sports

İhtiyar delikanlı (kars-izmir arası 1725km)

Tepki
72
İsim
serkan murcak
Bisiklet
Lapierre
Merhaba arkadaslar,bu hikayeyi yazmamin nedeni aslinda dedemin bu seyehate cikmasiyla ayni olabilir.1987 yazı 52 yasinda bisikleti ile 1725 km yol..sponsor yok.telefon yok.sosyal mesaj yok.sadece yol,rampalar,duzlukler,ruzgar hepsi bu..nedenini sorgulamamıştik sadece bekledik.ben 6 yasimdaydim sanki bisikletli superman belkahveden bize gelecekti hatirladigim bu.Şu gunleri gorebilseydi,bu forumu soyleyecek cok sozü olabilirdi.1996 yilinda kaybettik onu...Bize anilari kaldi ve gururu ama onemli olan su insan inandigi surece gercekten yaşar.karar verirsin ve yaparsin..Teoman Altiparmak (ihtiyar delikanlı) ..okudugunuz icin tesekkurler.keyifli pedallamalar

Dosyalar

• Studio_20150208_194336.jpg
    Studio_20150208_194336.jpg
    138,2 KB · Okunma: 514
  • Studio_20150208_193832.jpg
    Studio_20150208_193832.jpg
    121,2 KB · Okunma: 496
  • Studio_20150208_194336.jpg
    Studio_20150208_194336.jpg
    138,2 KB · Okunma: 456
  • Studio_20150208_193631.jpg
    Studio_20150208_193631.jpg
    164,7 KB · Okunma: 457
  • Studio_20150208_194500.jpg
    Studio_20150208_194500.jpg
    126,6 KB · Okunma: 443
Scudo
Çok etkileyici, heleki dönemin şartlarını da göz önünde bulunduracak olursak. Mekanı cennet olsun inşallah...

Mekanı cennet olsun. Gerçekten o an ki şartları ele alındığında çok güzel bişey başarmış. İşte gerçek aşk

http://4.bp.blogspot.com/-rPPZdVk-7oY/UiozkoSHoPI/AAAAAAAACKU/zmx3L7ztIyc/s1600/applause+alk%C4%B1%C5%9F.gif

• Beğen
Tepkiler: hcikler
Tebrik ederiz, dedenizin rotasını birgün sizinde bizimde yapabilmesi umuduyla

Teşekkürler @serkan_murcak

Yaşar Kemal, Eralp Akkoyunlu, Teoman Altıparmak...

Bu insanların motivasyonunu, onları yollara, okyanuslara sürükleyen şeyleri onların dilinden dinlemeden göçüp gittiler.

O kadar geç tanıyoruz ki onları, tanıdığımıza mı sevinsek, geç kaldığımıza mı üzülsek... @Ugur Basdag

Bunu diyen adamın, Sadun Boro'yu bulup elini öpmesi gerek, anılarını dinlemesi gerek ama değil mi? Ben de kendimle çeliştim böyle deyince.

Allah rahmet etsin. bisikletlerin donanım olarak daha zayıf olduğu bir zamanda yapılmış bu tura ait yaşadıklarına dair bir kitap yazsa idi bizde okusaydık.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@serkan_murcak çok şanslısınız. Harika bir insanın torunusunuz. Övülecek çok güzel bir hatıra.. :) Allah rahmet eylesin.
@kemken O yıllarda bisikletler donanım olarak zayıf değillerdi ki. Sadece farklı teknoloji ile üretiliyordu. O zamanlarda bisiklet sürücülerinin ana yakıtları saf ORGANİK di. Dedemizin fiziki yapısından da anlaşılabiliyor. Tamam 10 yada 12 vitesli bisikletler den bahsediyoruz ama o tarihlerde o yeterliydi. Ve ben eminim dedemize o kondisyonda şimdinin bisikletlerinden versek tutabilene aşk olsun. Söylemek istediğim sağlıklı beslenmek artık bitti. Gerçek olmayan yiyecekleri yiyoruz artık..

Allah rahmet eylesin. Ne güzel bir gurur kaynağı sizin için. İnşallah torunlarımız da bizi böyle yad eder. :)

1987 yılı, şimdiki gibi imkanlar gelişmiş değil, belki dinlenmeye yolda tesis bile bulamıyor. Duble yol falan zaten yok... Müthiş bir tur... Allah rahmet eylesin...

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Mekanı cennet olsun. O dönemin kısıtlı şartlarında helal olsun. Gerçi bu dönemde de motorcuların canına kast ediyorlar kızlara adını zikredemedigim kötülükler yapılıyor. Insan cesaret edemez oldu.

• Beğen
Tepkiler: Kurkan747
ustamızı saygı ve rahmetle anıyorum. onun açtığı bu yol ve gösterdiği cesaret bizlere örnek oluyor şimdi

Çok beğendim. O yaşta, o zamanlarda böyle birşeye kalkışmış olması ne büyük cesaret. Mekanı cennet olsun.. Fotoğrafların daha yüksek çözünürlüklü halleri olsa da okusak.

Hayatı dolu dolu yaşayan insanları her zaman takdir ettim. Allah rahmet eylesin.

Gezgin ruhunun hiç bir zaman ölmeyeceğini ne güzelde göstermiş. Bu bir arzu ve istekten öte bir şey. Herkesin anlayamayacağı ve çok az insanın gerçek manasıyla tadabileceği bir şey. Teoman dede de o insanlardanmış ki 52 yaşında bu turu gerçekleştirmiş.
Allah rahmet eylesin.

Geri