Scudo Sports

İnceleme iGPSPORT iGS618 Bisiklet Bilgisayarı

@rkurtcu

Power verileri hariç listenin tamamı var ama çok kullanmayacaklarımız gizli. listenin tamamını isterseniz mail adresinize atabilirim.

Scudo
Gündoğumu ve günbatımı bilgilerini içermesi çok ilginç. Onu da GPS'ten mi alıyor acaba, yoksa tüm enlemler için yıl boyu bir tablo mu yüklü veritabanına :harika:

Arkadaşlar ben bu cihazı Bluetooth ile telefona bağlamayı bir türlü beceremedim . Fotoğraflarla bana anlatacak var mı ? Bir yerde yanlış mı yapıyorum ? Bir bağlanıyorum bir bağlanamıyorum .

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@ismail_32
Versiyonu güncellediniz mi? V1.06 da sorun var.

Gearbest cihazlarının versiyonu aynı parti olduğu için 1.06 olarak geldi bu sürüm hatalı olduğu için global sitede yayınlanmadı, bir süre sonra 1.07 yayınlandı ve sorun yok.

@Özcan.
Abi muhtemelen gps verisidir sürekli telefona bağlı kalmıyor ve bağlı kalsa bile sistem güncellemesi dahi manuel yapılıyor bu cihazda. WiFi bağlantısı kurulmuyor. Bahsettiğiniz gibi bir tablo zaten kısıtlı olan cihaz hafızasının boyunu aşar tüm boylamlar için bir yıllık tablo.

Bende de aynısı olmuştu, uygulamayı sonlandırdım igs618 i kapatıp tekrar açtım bu sefer bağlandı sorun olmadı, ama cihazı açmadan telefonun BT u kapatıp açmakta fayda var. Önce telefonun BT açılacak sonra cihaz , sıralamanın önemli olduğu konusunda arkadaşların birçok paylaşımı var.

Deniyorum aynı şeyleri , bağlanıyor bazen yarıda kalıyor senkronize olmuyor. Başka bir telefondan deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak .

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@ismail_32
1)Telefonda Bluetooth+gps+İnternet açık olsun, telefondaki ıgpsport uygulamasını sonlandırıp yeniden başlatın
2)cihazınızı kapatın, yeniden başlatın
3)cihazınız bağlanacaktır

Not :bir diğer sıkıntı telefonunuzda pil tasarruf durumunu kullanıyorsanız ekran kapandığı zaman uygulama durduğundan senkronize yarıda kalıyor olabilir..

Sıralama doğru olsa bile, telefon uygulaması hata mesajı vermemeli. Yani konum, internet ve BT uygulamadan önce açılmış, konum uyduya bağlanmış olmalı telefonda.
Yoksa hata mesajları verip cihaza bağlanmıyor telefon. Çok nazlı yapmışlar uygulamayı :)

Ayrıca dün faaliyete çıktıktan sonra navigasyonu açmayı unuttuğumu farkettim. Yolda açayım deyince Unavailable hatası verdi.
Sık sorulan sorular kısmında demişler ki, navigasyon yaparken kayıt da yapmak istiyorsanız, önce race start yapın. Sonra ana ekrandan navigasyona gidip başlatın.
Bir dahakine öyle deneyeceğim bakalım.

Edit: Aklımdakinin tersini yazmışım. Race esnasında navigasyona geçilmiyor. Önce navigasyonu başlatıp sonra start race yapmak gerekiyor.

@Özcan. Yanlış anlamadıysam Ben o dediğini yaptım ondada unavailable hatası aldım(zaten aktiviteye başlarken gps bağlandığı an 10 sn geri sayım sonrası race start oluyor) . yani aktiviteye illa navigasyon ile başlamak gerekiyor,ve zaten İstanbul şartlarında kullanma gereği duymadığımdan fazlada uğraşmak istemedim..

@ismail_32 @bilalfidanboy @Özcan. @eberkol

Az önce denedim benimki de yarım kaldı ekran kapandığında bir müddet sonra senkronizasyonu kapatıyor @bilalfidanboy arkadaşımızın dediği gibi uygulamanın pil tasarrufunun etkin olması sıkıntı çıkarıyor.

@Özcan. @bilalfidanboy
Bu navigasyon mevzusunu da denedim.
Navigasyon gps etkin olmadan başlamıyordu, bunu öğrenmiştik, ama navigasyonu başlattığımızda, next ile birinci ekrana gidip orta tuş ile sürüş kaydı başlatmamız gerekiyormuş onu anladım.
Keşke navigasyon başladığı anda sürüş kaydı da başlasaydı daha güzel olurdu.

Bahsettiğiniz hata önce "Start Race" sonra "Navigation" yaptığınızda zuhur ediyor :)

Buyrun videosu

Hava rüzgarlıydı ama test ettim, Telefonla uğraşmamak, durunca hemen pause olmasi falan süper rahatlikmiş ?186193 Kılıfta geldi(biraz pembeye kaçsada), yalnız yanında gelen ekran koruyucu hafif farklı, duzeltiyim derken toz kaçtı hiç ettim. Artık telefon icin olanlardan alip kesicem.

Auto pause hız sensörüne mi yoksa gps verisine göre mi çalışıyor arkadaşlar?

@Mhmm@
Hocam şunun detaylı incelemesini bir video ile yapsanız harika olurdu???

@Ahmet TOPAL
Hız sensörü almadım ama otomatik duraklama çalışıyor. :harika:

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Ahmet TOPAL
Bir inceleme videosu paylaşamamanın burukluğunu yaşıyorum ama deneyimler gelmeye başladı. @bilalfidanboy usta 1000 km yi devirdi karda kışta kullanıldı herkes bir şeyler paylaşıyor valla konuyu ben açtım bir de inceleme ikonu kondurdum başlığa ama hakkını veremedim bunun için üzgünüm. Keşke bir garmin bir bryton cihaz olsa da bunlarla karşılaştırsak. iGPSPORT cihazlarını birbiriyle karşılaştırsak vs.

Şahsen İnceleme videosu çekmeye inanın pek vakit bulamıyorum ama kullanım süresi boyunca edindiğim bilgiler içerisinde varsa akıllarda takılan seve seve yardımcı olurum...zaten cihaz elinize geçip kurcalayınca 1- 2 saat içinde teorik olarak acemilik üzerinizden kalkıyor... Sürüşlerde ise kendi kullanıcı verilerinizi istediğiniz şekilde düzenleyince 1- 2 tur sonrası piri oluyorsunuz zaten.... Ekran içinde ilk etapta örnek olması açısından antrenman safhasında en sık kullandığım beni ilgilendiren kısım,
  1. Anlık hız
  2. Anlık nabız
  3. Anlık kadans
  4. Ortalama hız
  5. ortalama nabız
  6. Ortalama kadans
  7. Sürüş süresi
  8. Anlık eğim
Kişisel tercih olarak Diğer sayfalara ve özelleştirmelere pek ihtiyaç duymuyorum,zaten cihazın eğim ile ilgili ayrı bir sayfası var ayrıca nabız bilgisini sürüş esnasında anlık olarak girdiğiniz değerler arasında saniye saniye gösteriyor.... Navigasyon dilerseniz kullanırsınız..an itibarı ile 1200 km üzeri kullandım ve daha beni yarı yolda bırakmadı..

Powermetre olmaksızın, girdiğimiz verilere (yaş,kilo vs), navigasyon, nabız ve kadans bilgilerine göre anlık tahmini gücü de gösteriyor mu?

@bilalfidanboy

"Auto pause hız sensörüne mi yoksa gps verisine göre mi çalışıyor arkadaşlar?"

Geri