Scudo Sports

İnceleme iGPSPORT iGS618 Bisiklet Bilgisayarı

Scudo
igs 618 3 turdur kullanıyorum ama halen ayarlar sekmesine girip şöyle adam akıllı kurcalayabilmiş değilim.
Dün Beylikdüzü Pendik turu sırasında vapurda iken hareketli oluşumuzdan, sürüşü otomatik olarak durdurmadı. Manuel olarak durdurmak istedim beceremedim. Sonra otomatik başlat-durduru kapatarak sürüşü durdurmayı denedim, olmadı yine.
Sonra ne yapayım edeyim derken teknik destek almak için Çinli arkadaşlarla irtibat kurmayı düşündüm fakat vapur da malum hızla ilerliyordu bir an önce bir çözüm bulmam gerekiyordu.
Sonra aklıma yetkili Türkiye servisi trainspotting35 Çetin dostum geldi. Ama yine olmadı. Durduramadım.

Cihazımla ilgili bir sorun mu var bilemedim.

@volkan ismail Aynı sorundan @bilalfidanboy bey de muzdaripti. Vapura binmeden önce orta tuşa uzun süreli basmış olsaydınız (hızınız 0 ken)büyük ihtimalle pause olayı olacaktı. Pause manuel yapmanız için hızın 0 olması gerekli.

Öncelikle herkese hayırlı seneler ... Kaza belanın uzak olması dileği ile.. @volkan ismail aynen benide gıcık etmişti... şu anlık yapman gereken orta tuşa bir kez basman pause için yeterli fakat aktiviteye devam edeceğin zaman yine orta tuşa basman gerekecek... Yoksa benim gibi kilometrelerin yanar.. Otomotik pause hızı 0 gösterdiği an devreye girer. Fakat vapurla devam ettiğin için gpsden aldığı veriden dolayı anladığım kadarı ile tura devam ediyor gözüktüğünden otomıtij pause devreye girmedi...

Not.:eek:rta tuşa bir kez basınca lap devreye giriyor, fakat onunla beraber sürüşde duruyor..ama birşeyi farkettim turu stravaya veri olarak attığımızda ortalama hıza etki etmezken, kendi uygulaması ile senkronize ettiğimizde ise her lapı hesap etmiş oluyor ve ortalama Hızı tur sonunda 1 km kadar düşürüyor... Her iki uygulamaya atılan verilerin tur sonu ekran görüntüsü(cihazın ekranında tur sonunda görünen avg hız tur sonunda stravaya atılan ile doğru olup ikinci bir cihazla test edilmiştir) Screenshot_20190102-105735.JPEG Screenshot_20190102-105920.JPEG

Dosyalar

• IMG_20190102_110711.jpg
    IMG_20190102_110711.jpg
    1,2 MB · Okunma: 9
@bilalfidanboy Geçen sene bir hata yapıp Büyükçekmece Sarıyer yapalım demiştik 1 ocak ta. Sarıyer güzergahına tövbe ettim. Ben cihazdan çok memnunum ama son sürüşlerimde nabız değerleri uçuyor ya ben de sıkıntı var ya nabız bandı okumasında.

@bilalfidanboy Teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için.
Doğru mu anladım. Aslında sürüşü manuel olarak durduramıyoruz,Lap lara bölüyoruz. Fakat stravaya attığımızda sürüşün tamamını bölünmemiş tam bir tur olarak gösteriyor.

@trainspotting35

Sarıyer rotası benim en sevdiklerimden. Sadece dönüş trafiği can sıkıcı. Niçin sevmediniz siz?

@volkan ismail Dönüş geç olunca acayip trafiğe kaldık. Stres, sinir cabası. O rotayı sabahın körü git-gel şeklinde yapmakta fayda var. Ben nedense trafiği hiç sevmiyorum. Çatalca yaptık biz de. Trafiksiz mis gibi rota.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@trainspotting35
ben sarıyeri de trafiği de seviyorum galiba istanbulluluk kanıma işlemiş :D

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@CeRKeZ Gerçek İstanbulluluk bu değil. :(:( Beyoğlu'na takım elbiseyle çıkardık biz zamanında. Valla keşmekeş artıkça biz kaçıyoruz. Avcılar dan, Büyükçekmece'ye taşındım gerekirse Çorlu'ya kadar yolu var bu işin. Nerede çokluk orada b.. luk.

@trainspotting35 dün rezil ötesi trafik vardı, vede benden bundan sonra o rotaya sabah saatleri dışında tövbe ettim desem yeridir.....nabız değerleriniz evet yüksek,cihazla alakasıda olabilir ama dünkü rüzgar, trafik + malum hava şartları ne kadansı yükseltmeye nede nabzı düşürmeye odaklı değildi(en azından benim için)...nabız olayı günü gününe tutmaz, birgün avg 120 ile gittiğim yeri gün geliyor 150 avg ile gidiyorum bu verilen ara+hava şartları (özellikle kafadan esen rüzgar ile 20 km/h ile 150 nabız attığını biliyorum)+o günkü psikolojik durum VS gibi

@volkan ismail aynen doğru anlamışsınız...hem cihaz, hem strava, hemde ıgpsport uygulaması aynı turun sonucundaki verileri bunu anlatıyor... Dünkü rezillikten iki kare, aslında genelde hep böyledir eyvallah ama dün tatil diye yollar boştur diye tahmin etmeseymişim iyiydi .. IMG_20190101_160521.jpg

Dosyalar

• IMG_20190101_154507.jpg
    IMG_20190101_154507.jpg
    1,6 MB · Okunma: 7
@trainspotting35

reis nabız bandı pilini değiştir. Bir de sen turda fiti fiti gitmek yerine önden önden basıyorsun. Bu soğuk havada biliyorsun performans için çıkmıyoruz. Fiti fiti ....

@bilalfidanboy

aklınızda bulunsun 06:00-09:00 arası oralarda sürülür o da pazar günü. Ya da pazar sabahı 07:00 den sonra oradan geçip dönüş farklı biri rota olmalı yoksa trafik kaçınılmaz. Hele ki valeler araçları yol çıkarırken hiç yola bakmıyorlar.

@Mur@t_Ok aynen öyle ve biliyordum ama ne bilim yılın ilk günü işte millet belki kafa duman evinde geçirir diye hesap etme gafletinde bulundum, birde rüzgar giderken kafadan vurdu dönerkende destek olur arkadan eser derken eksik olmasın sirkeciye kadar aynı yönden tokatladı.....

Takvim yılımız değişti. Ben de yeni yılınızı tebrik ediyorum. Keyifle 4 basamaklı km'ler diliyorum.

Cihazla ilgili bilmediğimiz vapurda pause modunun kullanımı ile ilgili bilgiler süperdi gerçekten. Ayrıntının ayrıntısı, tam bi kullanıcı deneyimi. Yüreğinize sağlık.

Yanlış anlamadıysam vapur hareket etmeden önce manuel pause yapmamız gerekiyor.

Bunun için sıradışı pause modu gibi bi seçenek önerisi yapabiliriz belki Çinli dayılara (dayı diyorum çünkü Hun imparatorları Çinli prensesler ile evlendikleri için :) )

@trainspotting35 @bilalfidanboy @Mur@t_Ok @volkan ismail

Bir kullanıcı bilgisi daha ekleyelim. Kışlık eldivenle sayfalar arasında geçiş yapmak biraz zor oluyor tuş çok sert. Tuşa basarken alttan destekleyin yoksa Allah Korusun tutucu ile beraber igs ye veda edebilirsiniz.

SON İŞLEM AÇIKLAMASI
The item was forwarded to the destination country (Otb)

SON İŞLEM TARİH
02/01/2019

Nihayet benim üründe bir hareket göründü. Artık PTT takip ekranına bile düştü. Herhalde bir ayda elimde olur artık :ssrtcbya:

@Özcan.
EDI Recieved dedikten sonra 5 iş günü say abi

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bu arada sensör ve aksesuar bakmaya yeni başladım.
Nabız sensörü olarak çok güzel bir fırsat ürünü var şu anda Decathlon'da:
(link)
Hem BT hem ANT destekliyor. Bunun göğüs kemeri dahil olanı 149, kemersizi 49 TL. Hem Türkiye garantili, hem taksitli cihaz almış oldum. Aliexpressten de 15 TL'ye uyumlu göğüs kemerini sipariş ettim. Çıtçıtlı farklı bir sistem kullanıyor bu model, Garmin-Polar vb markaların sensörleri gibi.
Kadans sensörü Magene sipariş verdim, 55 TL. Bir de tutucu buldum 7 TL :)
Mobil uygulamadan sipariş verdiğim için 4 USD indirim kuponu uyguladı. Toplamda 95'ten 75'e indi üç ürünün fiyatı.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Özcan.
Bant linkini de gönderir misiniz?

@CeRKeZ
(link)
Bu sadece kemer kısmı, tekrar hatırlatayım. Ama düz lastik değil, cilde temas eden kısımda elektrotlar var. Dijital sensör ise Decathlon'dan.
Bağlantı aparatı olarak bunu seçtim:
(link)

Kod:
ÜCRETLER
Gümrük Vergisi  : 0.0 TLDamga Vergisi : 0.0 TLGümrüğe Sunma Ücreti : 0.0 TLYurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
TOPLAM : 0.0 TL

GÖNDERİNİN HAREKETLERİ
SIRA TARİH          SAAT       İŞLEM TÜRÜ AÇIKLAMA                       İŞLEMİ YAPAN PTT İŞYERİ/ŞUBE iLÇE        İL
7    05/01/2019     22:59:20              PTT İşyerine Sevk Edildi       İSTANBUL AVPİM               ARNAVUTKÖY  İSTANBUL(AVR)

Bu bilgilerden, gönderi vergisiz olarak bu hafta teslim olacak diye umabilir miyim acaba?

Yeni arayüzde düzenleme seçeneğini bulamadım. Muhtemelen düzenleme izni süreye bağlandı. Yeni mesaj yazarak eskisine ilave edeyim bari.

PTT gece gündüz, hafta içi hafta sonu demeden çalışıyormuş maşallah. Benim gönderi sabah 6'da İzmir'e giriş yaptı, 9'da Bursa PİM'e.
Aliexpres siparişlerimin de hepsi kargoya verildi, ocak ayında elimde olur umuyorum :) Bol bol teknik konu paylaşımı yaparız artık :harika:

Geri