Scudo Sports

İnceleme iGPSPORT iGS618 Bisiklet Bilgisayarı

@Mhmm@ Dediklerinizi yapmama rağmen olmadı. Bir sefer daha deneyeyim. Navigasyon açıkken yönlendirmeleri çok güzel yaptı ama sokak görünümü elde edemedim bir türlü. Harita atılı içinde.

İşin komik tarafı Karabük' ten çıkıp navigasyonla Samsun'a gidemeyeceğim iki haritayı atsam hafıza yetmiyor iki il tek harita bölgesinde yok. Bu kısımı çok saçma yapmışlar.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
@trainspotting35 Türkiye yüzölçümü büyük, adamlar ne yapsınlar. Bize sebep cihazın hafızasını mı arttırsınlar.:D

Hafızasının bu kadar küçük olmaması gerekirmiş gerçekten. Daha büyük yüz ölçümü olan ülkeleri kaça bölmüşlerdir acaba. :koptum:

@Mhmm@ çok teşekkür ederim. Ben nabız sensörü hariç diğerlerini aldım. Nedense bilmiyorum ama ona ihtiyaç duymadım. Hatta ilk başta cihaz + hız sensörü ile birlikte aldım. Ardından 2. sipariş geçerek kadans sensörü de 10 dolara düşünce fiyatı aldım geçtim S80 tutucu ile birlikte. Cihazı sadece açtım baktım menülerine vs o kadar kutusunda duruyor. Yakın zamanda evi taşıdığım için bundan ötürü daha küçük bir evde olduğum için bisiklete yer bulamadım. Bundan ötürü bisikleti ailemin evine götürdüm. İster istemez gözden uzak olan gönülden de ırak olur hesabı eskisi gibi ilgilenemiyorum. Yukarıdaki yazılım güncelleme ve harita navigasyon bilgileri için çok teşekkür ederim. Bu bilgiler elbet işime yarayacaktır.
Bu arada igpsport'un merkezi ile iyi kötü bir bağ kurdum. Ürünü normal fiyatından çok ucuza aldığım için igpsport'un info adresine mail atmıştım bu ürün sizin mi orijinal ürün mü vs diye. info mailinden bana dönüş yapan crystal isiminde bir hanım baya bir ilgilendi benimle. :) Hatta Türkiye'de distribütör arayışı olduklarını bu konuda benden fikir vs istediler. Geçenlerde kendisine cihazda birçok dil olduğunu Türkçe'ye neden yer vermediklerini sordum. Crystal hanım bir sonraki versiyonlarda Türkçe dili için çalışıyoruz dedi. Ben de kendisine çeviri için gönüllü olarak yardımcı olabileceğimi belirttim. Bu şekilde bir diyalog oldu. Herkese selamlar. :harika:

@trainspotting35

O zaman yolda ihtiyaç olunca cihazı telefona otg kablosu ile bağlayıp haritaları peyderpey atacağız demek. Haritalar telefonda durur..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@alperaydin
Aslında en önemlisi nabız sensörü bana göre.
@alperaydin
:) birkaç sayfa öncesinde bu konuyla ilgili çalışmayı görebilirsin sağolsun arkadaşlar emek harcadılar.

Sizinle bisikletleri aldığımızda Scultura 300 konusunda bi kaç sohbetimiz olmuştu hatırladım. Benim nick değişti Muhammet3M di o zaman.

@trainspotting35
Hocam IGPSPORT/NAVIGATION klasörü içinde mi dosyalar. Fırsan bulduğunuzda bir foto atarsanız bakalım.

• Beğen
@Mhmm@ Evet o klasöre attim. Bulunduğum yer merkeze uzak sanayi bölgesi belki oranın sokak görünümü haritada mevcut değildir diye düşünüyorum.

@trainspotting35

Bu cihazı almayı düşünirken konuyu takip ediyordum fakat ben tercihimi Garmin'den yana yaptım. Edge 520'nin de hafıza baya bi sınırlı olduğu için araştırırken şöyle bi site buldum:

(link)

Talimatlar için:
(link)

Bu siteden istediğiniz bölgeyi seçerek harita oluşturabiliyorsunuz. Ve harita çok daha ufak parçalara ayrıldığı için cihazda daha az yer kaplayarak uzun bir tur güzargahının hepsi bi seferde yüklenebilir. Diğer cihazlara uyumlu mu bilmiyorum ama .img uzantılı bir harita dosyası veriyormuş. Uyumlu değilse bile belki bu siteye benzer ama daha genel harita formatlarında çıktı verebilen başka siteler bulunabilir belki.

Örnek: Seçili bölgelerin hepsi sadece 35Mb

Adsız.png

@Leventİ güzelmiş gerçektende hayırlı olsun

Map uzantılı dosyalarımızın boyutu fazla değil en fazla 36 mb Türkiye nin yarısı. bize geniş bi orta anadolu haritası olsa yeter bunu öneri olarak yazmalıyız

• Beğen
@Mhmm@
Aynen dostum ben kayseri ve sculturayı görmüştüm konuda ben de hatırladım seni lakin iş yoğunluğundan üzerine gidemedim :)

@Mhmm@
Evet arkadaşların çalışmasını gördüm. Emeklerine yüreklerine sağlık. Konuyu ilk sayfadan son sayfaya kadar okudum.
Takipteyim selamlar. :harika:

@Mhmm@ 20181220_124406[1].jpg 20181220_124409[1].jpg Birşeyleri yanlış yapıyordum herhalde denedim oldu. Süper oldu. Teşekkür ederim.

• Beğen
Hocam sevindim gerçekten. Cihazdan sonuna kadar faydalanmalıyız. O kadar bekledik! di mi :)

• Beğen
@Mhmm@ İliğini kemiğini sömüreceğim. Şaka maka 2 çentik pil gözüküyordu 2 çıtır tura çıktım (45 km + 30 km) bu kadar kurcaladım. Sabah arabada açtım halen 2 tık.

• Beğen
@alperaydin
Hocam sizin de yüreğinize sağlık. Vakit ayırıp okumuşsunuz belki havada kalan bi sorunumuz olacaktı ve çözümü sizde olacaktı kim bilir :) Selamlar...

@trainspotting35 pil performansı gerçekten çok güzel o kadar kurcalıyorum pc ye bağlıyorum bi şey denemek için hemen %100 oluyor.

@trainspotting35
Tuvalete giderken de yanında götürüyormusun reis :)

• Beğen
@Mhmm@

Koşu ve hatta yüzme esnasında bile yanımızda taşıyabiliriz :) Ne de olsa su geçirmez, değil mi :D

Bu arada hayın ceyarbest hâlâ göndermedi benim siparişi. Günde üç kere bakıyorum umutla.

Harita işi ise kolay. Online harita indirme linki paylaşılmış zaten. 36 MB'lık yarım Türkiye haritası yerine şehrinizin haritasını yüklemek mümkün görünüyor. Şehir dışı plan yapınca ona göre daha geniş haritayı ayarlayıp atarız. Boy boy haritalarımızı bilgisayarda bir kenarda bekletiriz. Hatta buradan da paylaşabiliriz, süper olur.

Garmin 520'yi tercih etmeme nedenimden (hafıza kartı desteği) bu cihazda caymış bulundum, sırf beşte bir fiyatı olduğu için. Tamamen duygusal yani :islik:

Geri