Scudo Sports

İETT Sıkıştırması - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Korteji

Bugraacik

Forum Demirbaşı
Tepki
753
İsim
Buğra Açık
Bisiklet
Carraro
Vatan Caddesindeki resmi gecidimizin ardından İstanbul'un belli yerlerinde turlamaya, Bayramımızı kutlamaya çıkmıştık ki Kabataş otobüs durağında böyle bir durum başımıza geldi. İETT aracı İBB Beyaz Masaya bizzat benim tarafımdan şikayet edildi. Bu görüntünün ardından gruptan birkaç kişi daha şöforle karşılıklı sözlü diyaloğa geçti fakat o kısımlarda ses kaydı olmadığı için koymaya gerek duymadım.

Scudo
boyle durumlarda bisikletlilerin degilde otobüslerin önceliği oldugunu düşünüyorum cunki orasi otobus duragi ve otobusun oraya yanasacagi belli bariz birsey. sizin otobusun duraga yanastigini görünce durmaniz ve gidene kadar beklemeniz gerektigini düşünüyorum. yanlisim varsa duzeltin lutfen benim şahsi fikrim budur.

Bence burada 2 büyük hatadan doğan sıkıntı var.

Öncelikle olarak insanların trafik kurallarını bilmeyişi ve daha önemlisi kaileye almayışı. Yaya iken yaya geçidini kullanmayıp 10 metre ilerisinden/gerisinden yola atlayıp trafiği durdurup birde araçlara hakaret edenler, arabaya binince yaya geçidinde/trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçenlere karşı gene hakaret etme eğilimindeler. Sadece biraz daha fazla kurallara uysaydık belki de trafik ışıklarına bile ihtiyaç kalmazdı. Bence asıl sorun bu, sürekli bi 'farklı olma' yahut 'aykırı olanı yapma' düşüncesindeyiz..

İkinci olarak belediyelerin, karayollarının saçma sapan işler yapması. Yani yaya geçidi yaparlar ama yaya geçidinin olduğu alanda orta banketin yaya geçidine gelen kısmında boşluk bırakmazlar da gider 2 metre ilerisinde boşluk bırakırlar. Doğal olarak da insanlar engelli sandalyeleri, bebek arabaları, pazar arabaları ile o boşluktan geçmek zorunda oldukları için yaya geçidini isteseler de kullanamazlar.. Bunun gibi sayısız sıkıntı varken birde üzerine insanların boşvermişliği eklenince tam manasıyla pişti oluyoruz:)

Bu durumları hal yoluna koymadan bişeyler beklemek manasız olur bence;)

Yaya geçidi kullanmayıp Rami'de yola atlayan birisi yüzünden ıslak zeminde yan yatıp kayarak otobüsün altında sürüklenip, yere dik olan omuzları, yer ve otobüsün tamponu arasında sıkışması ile zor duran birisi olarak söylemek istiyorum ki.. Lütfen biraz empati..

• Beğen
Tepkiler: ramazanndemir
evet otobus duragı girmek üzere sinyal verilmiş sizin beklemeniz gerekiyor

@bsklt07 @oguz169 @Volkan Metin

Aynı cevabı bir kere de vereyim dedim. Şimdi şöyle ki, görmüş olduğunuz öndeki kişiler, ben ve yanımdaki arkadaşlar olarak durmuş olsak dahi otobüs direkt bizim önümüzü kesmiş olacaktı. Ve videoda görünemiyor ama otobüs sinyali beni geçer geçmez vermeye başlayıp yanaşmaya çalışıyor. Sıkıntıya girmeden bizde oradan geçmeye çalışırdık fakat mecburen böyle duruma maruz kaldık.

videoyu izledim ,sahil yolunda belgrad turu organize ettim ,artçı idim,takım lideri yolu bilen bir arkadaş idi,,kimse onu geçmeyecek idi,
kurallar netti

1- fren mesafesinde tekli sıra
2- otobüsler konusunda uyardım,otobüs durağa yaklaşırken otobüse öncelik verilecekti ,ekip duracaktı

tatsız olaylar yaşanmadı.

Güzel insan bence aşırı tepli aloooo demek nedir yakışmıyo bence bu üslüpla haklıyken haksız duruma düşersiniz not:şahsi fikrimdir.hergün ile bisikletle gidip gelirim mesleğim şöförlük iyi günler

Otobüs sürücüsü yavaşlamış ve sinyalini de vermiş, ben olsam geçmek için ısrar etmezdim. Ani bir hareket göremedim, bu kadar tepki verecek bir durum yok. Kullanılan üslup da cabası, aloo noluyosun noluyossuuunn :)

Geçenlerde tur dönüşü varış noktasından sonra gruptan biriyle eve dönüş yolunda beraber sürdük. Bir ticari araç sağ dönüşte sinyal vermedi ve hemen önümdeki arkadaşa çok yanaştı, arkadaşım ne kadar seslensem de durumu epeyce geç fark etti ve hâliyle paniğe kapıldı. Ticari araç sürücüsü sağa dönüş yaptıktan sonra arkadaş paniğin öfkeye dönüşmesiyle adamın ardından küfretmeye başladı, saydırdıkça saydırdı. Ticari araç da durdu. Olayın büyümesini önlemek için ticari araç sürücüsüne "tamam olan oldu büyütmeyin yola devam edin" mealinde el salladım, gitti. Ticari araç sürücüsü kesinlikle hatalı, bisikletli arkadaş hatasız ama temkinsizdi. Az önce bütün kurallara uyup doğru sürüş teknikleri ve uyarıcı işaretlerle tamamladığımız bir tur yaşamıştım ve hemen ardından böyle bir gerilimin içinde buldum kendimi.

Maalesef biz bisikletlilerin motorlu taşıt sürücülerinden çok daha fazla temkinli olması gerekiyor. Diyaloglarımızda da üslubumuzu özenle korumamız şart. Ben en azından öyle olmak için elimden gelen çabayı gösteriyorum, bilhassa trafik içinde. İstanbul gibi bir yerde, Kabataş gibi bir yerde, o trafikte, ben olsam, hem de böyle bir durumda, bu kadar ısrarcı ve tepkili davranmazdım.

Basligi gordugumde direk olarak sizin actiginizi anladim.Neden mi?
Şuradan
Şuradan
ve Buradan
Sahsi gorusum olarak soyluyorum ki videolariniz ve kanaliniz hakkinda revizyona gitmeniz sizin icin en iyisi olacaktir.Sahsen benim bisiklet video'larinda aradigim beni bilgilendirmesi az da olsa guldurmesi.Bu anlamda video'lariniz az once soyledigimin aksine beni hosnut etmiyor.
Ayrica isim konusunda daha uygun bir kanal adi bulunabilecegi kanaatindeyim

Bence otobüsün beklemesi gerekir alt tarafı frene basacak. Kaldı ki o yolda otobüsün sol şeritte ne işi var? Yurtdışında böyle bir olay olmaz, sürücüler yayalara ve bisikletlilere çok saygılı. Şayet grup değil tek bisikletli gidiyor olsaydı bisikletli dururdu, ama grup gidiyor. Bu resmen minibüs şöförünün arabanızın ucuna burnunu sokup ani girmek istemesi gibi olmuş.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Furkan Alp
Uzun süredir forumda gözlemlediğim bir ayrışma var. Genç yaşta, büyükşehirde şöförlük tecrübesi olmayan, bisiklet sürücüsü arkadaşlarımız seleye oturunca afedersiniz ama ipe sapa gelmez bir şekilde pedal basıyor. Kimseyi hedef almak istemiyorum ve de polemiğe girmeyeceğim. Lakin forumdaki arkadaşlara bakınca İstanbul trafiğinde uzun süre direksiyon sallamış olan arkadaşların yaklaşımı ile genç arkadaşların yaklaşımı arasında belirgin bir farklılık söz konusu.

- Arkadaşlar trafikte çoğu insan sabah ve akşam saatlerinde yoğunluktan ötürü sinirli bir şekilde araç kullanıyor. Kimsenin size veya bisikletinize bir kastı yok.
- Minibüs, dolmuş, İETT, taksi gibi araçlar sadece bisikletlileri değil trafikteki her aracı sıkıştırıyor ve şerit ihlali yapıyor. Normalde İstanbul trafiğinde direksiyon sallayan herkes yan tarafından yanaşıp burnunu sokan bu tip bir araç görünce kendini kollar. Bir zahmet siz de kendinizi kollayın.
- Bisiklete biniyor olmak trafikte herkesin size yol vermek zorunda olduğu manasına gelmez. Yol veren sürücüler zaten güzel insanlardır kendilerine yakışanı yaparlar.
- Özellikle yol bisikleti ile trafiğe çıkan genç arkadaşlar, kusura bakmayın ama siz ortalamayı düşürmeyeceksiniz diye her kavşağa hız kesmeden girerseniz eninde sonunda birine toslarsınız. 4 tekerde giderken bile her kavşakta hız kesip yol kontrolü yapmak deneyimli şoförler için artık refleks haline gelmiştir. Artık bunu alışkanlık haline getirmeyi öğrenmelisiniz.
- Bir sürücünün dalgınlıkla yapmış olduğu bir hata size ağzınıza geleni söyleme yetkisini vermez. Şayet edepli bir şekilde "pardon" diyorsa, horozlanmak terbiyesizliktir.
-Ben bisiklete biniyorum, ben aydınlanmış, seçkin bir insanım, ben, ben, ben .... İşte bu ben trafikteki çomarlar kadar tehlikeli bir unsurdur.

Herkese kazasız belasız, keyifli sürüşler.

@kobalamin vlog moduna girmeyi şuanlık düşünmüyorum, bişeyler öğretmek için ilk önce çok iyi bilmek ve cok iyi anlatabilmek gerekir. bunlardan biri bende yok. ve kanal ismimden de memnunum. başıma geleni en kisa ve en basit şekilde yükleme amacindayim.

@D.Cengiz yorumunuz için teşekkür ediyorum bazi beyfendiler o anki durumun nasıl geliştiğini düşünmek yerine, otobüse yol verip vermemeyi düşünüyorlar. ki otobüsün sinyal verdiği anda yol vermeye çalışsak bile herhangi birimizin içinden geçeceği belli.

Videoya forumda verilen tepkiler 2016 senesinde Türkiye'de bisikletin neden hala bir araç olarak görülmediğini açıkça gösteriyor. Orta şeritten, sağ şeride geçerken sağ tarafındaki "araçların" üzerine sürüyorsa bir sürücü, hatalıdır. Ben videoda otobüsün bisikletlerin önünde olduğunu göremiyorum. Bisikletlerin bulunduğu pozisyonda başka bir araç olsaydı otobüs şoförü bu hareketi yapamayacaktı. Ancak bu durumu savunan bisikletli arkadaşlar sayesinde yapmaya devam edecek.

Demek ben çekim yapsam korku filmi diye izlenecek. Bunlar rutin, her dakika olan küçük şeyler.

Ayrıca kısmetlisiniz ya da boy 2 metre kilo 110 ürkütücü bir tipsiniz de kimse bulaşmıyor.

Videolarınızda izlediklerimin yarısını yapsam her gün karakola giderdim..

şu otobüsün yaptığını nasıl savunabiliyorsunuz anlamış değilim. orada giden bisikletli bir grup var, sağ şeritte gitmeye hakları olduğu şekilde gidiyorlar. soldan bir otobüs yaklaşıyor, duracağı durak belli. O durumda sinyal yakıp yanında 3-4 bisikletli varken sağa kırmak bence direk kasıtlı bir harekettir ve her türlü tepkiyi hak eder. burada otobüsün 2 doğru hareketi olurdu, ya grubu görünce hızlanıp herkesi geçince sağa yanaşacak ve şeritleri kapandığı için grup sağda otobüs arkasında bekleyecek. Ya da grubun arkasında takılıp "yavaş yavaş" sürecek. işte bu yavaşlığı hazmedemeyenler yüzünden biz bunları konuşuyoruz. her zaman diyorum, kornaya bastıkları kadar frene bassalar bu kazalar yaşanmayacak.

Otobüs şoförlerinin aceleci oldukları net, trafik sebebi ile anlamsız hareketler yapabiliyorlar. Ama videodaki sürücü epey bir frene basmış, sinyal vermiş, tek kişinin geçeceği boşluk da kalmış. Taciz diyemeyiz, zamanlama hatası olabilir. Bilemiyorum..

Geri