Scudo Sports

İETT Sıkıştırması - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Korteji

@Bugraacik Şu çocuğun korku dolu bakışları karşısında bile "canını sevdiminin yayalarındaki rahatlık" diyorsanız bence o bisikletten hemen inmelisiniz. Bu korkuya siz sebep oldunuz, "teyzeyi güzel dille uyarma" hakkını kendinde bulmanız da nasıl bir bilinç çarpılması içinde olduğunuzu gösteriyor. Bu tür videolar kaydederek kanalınıza takipçi toplayayım derken kendinizi ne hâllere düşürdüğünüzü bir gün inşallah fark edersiniz.

Youtube Vlog - Başıma Gelenler #1

93659 dosyayı görüntüle

Scudo
güncelleme.....

özellikle kavşaklarda hatalar yapılmaktadır,kavşağın sağından devam etmeyecek iseniz,geçeceğiniz yola girmek için kavşağın tam başladığı yerde sağda hızı azaltın ,araçlar son anda sağa kırar buna çok dikkat edin
araç gelmeyince geçin

arkadan araç kollamak istiyorsanız bisiklete ayna koyun ya da kaska monte edin,böylelikle araçları kontrol edersiniz ,

sağda park eden araçlara dikkatınızi verin ve yavaşlayın ,sola kaçmayın,(arkadan araç çarpabilir)sağda duran araçtan kapı hızla açılabilir onun için aracın şöför mahalline dikkatle bakın

yayaları kollayın,aniden yola çıkarlar

otobüsleri asla sollamayın durağa sizden önce otobüs ulaşır ise bekleme yapın yayaların binmesine ve inmesine müsade edin

trafiğin yoğun olan yerlerinde yarış olmaz ,kazaya davetiye çıkarmayın

yolun sağını takip ederken mazgallara dikkat edin arkayı kollayın,hafif sollama yapıp tekrar sağa girin

kırmızıda durun

bisiklet yolu olmayan yerlerde kesin sağı takip edin
ikili sürmeyin.fren mesafesinde sürün.
bisiklet yolunda hep sağda olun yan yana konuşa konuşa bisiklet yolunda gidilmez

istanbulun en kalabalık yerlerinde bisiklet sürmek dikkat gerektirir,kazalara davetiye çıkarmamak en önemli trafik kuralımızdır

@cahitakin yorumunuzu 2 başlığa da yaparak ne yapmak istediğinizi tam çözemedim fakat cevabimi diger baslikta verdim. diger arkadaşlar icin buraya da yazabilirim.

Benim yerime orada kurye motoru veya baska arac olabilirdi. oradaki hatayi gene bende aramaniz cidden büyük yetenek. çocuğun üstüne süren ben değilim, onu yola getiren teyze. 10 metre geride ışıklar var, hadi ışığı bosver 1 kez sağına bakmadıgi icin beni suclamaniz sacma.

@Kudret Kurtcebe kudret abi çok haklısın yazdıklarında. fakat o anki durumda otobüsü goren herkes durmuş bile olsa arada kalan arkadaslar olacaktı.

videoyu o başlıkta seyrettim ve cevabımı aslında bu başlık altına girmek isterken yanlışlıkla oraya girdim, silmeye hazırlanıp buraya da girerken siz hemen cevap yazdınız, öyle kaldı. şimdi o mesajın içeriğini silsem cevabınız havada asılı kalır diye bıraktım. cevabımı burdan vermiş sayın.

Grup sürüşü dediğiniz olay maalesef grup sürüşü değil. Grup sürüşlerinde bisikletliler trafikte birbirine yakın sürerler sizde ise arka ve en ön kısmı göremiyorum ama belki 100m 200m ye dağılmış bir grup olabilir. Yani aralarda 3m 5m boşluklar var. Gayet dağınık ve yavaş ilerleme söz konusu. Bu durumda otobüs şoförü tam olarak sizi sıkıştırmış sayılmıyor ki karşılaştığım bir çok otobüs, dolmuş şoförüne göre çok daha kontrollü yanaşıyor. Evet normal şartlar altında bir grubun ortasına dalması hatalı bir davranış fakat sizinkinde baya dağınık bir grup söz konusu. Dolayısıyla bu kadar tepki verilecek bir davranış göremiyorum. Diğer videoda ise çoğunlukla araçlarla ilgili kısımlarda haklı olsanız da yaya geçidi olmasa bile yolda bir yaya akışı mevcut bariz görülmekte. Yayalar aniden fırlıyor veya orada bir ışık olsa evet yine haklısınız diyeceğim fakat baya siz yayaların üzerine sürüyorsunuz gibi yani oradan nereden geçecektiniz onu da anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: hasanalparslang
otobüsün sizi sıkıştırdığı yer, kabataş durağı.
orada zaten yol daralıyor, adamın sizi görüpte sürmesi pek de iyi olmamış açıkçası.
fakat, en arkada kalıp gördüğün halde seninde gitmen pek mantıklı olmamış.
Bekleyip, arkasından geçerek devam edebilirdin ki ben oradan gidersem eğer genelde orta şeridi tercih ediyorum. En azından o durağı geçene kadar.

@Özhan Akgöğ @Volks

Otobüsün yanasacagi belli oldugu an dursak bile gene üstümüze çıkması olası bir durumdur. üstteki bi yorumda otobüsün kisa sure beklemesi veya hizlanip önümüzden gecmesi dogru olur diye gördüm, bende o fikirdeyim.

Grup halinde gidilirken yaşanan klasik sorun. Öndekiler geçti diye sizde geçip gideceksiniz diye birşey yok. Otobüs sinyalini vermiş otobüs durağında duracak. Sizin ona yol vermeniz gerekiyor. Bu kadar bağırıp çağırmaya gerek yok bence.

@furkantrojka Şöyle anlatayım bu kadar kendini strese tehlilkeye sokmadan frene basıp durmak yeterli olacaktır.

@furkantrojka

dikkat edilirse ikili sürülmekte,tekli olunsa daha az risk olacak,otobüs sinyal verdiği an ,pedalşör olarak görevimiz yavaşlamak,nitekim defalarca kez bunu yaptım,ve otobüsün arkasında bekledim ,otobüsü sollamadım,beşiktaştan eminönü yönü riskli yoldur keza tersi,mecbur olmadıkça bu yolu kullanmadım,en çok beşiktaş-sarıyer-garipçe ve belgrad rotasında sürdüm ,bu yollar riskli,emirganda bisiklet yolu var yalnız sarıyere kadar uzanmıyor,en büyük sorun malesef duraklara yaklaşan otobüsler ile bisikletlilerin kesişmesi,bunu önlemek için bisiklet alt yapı yolları yapılmalı,hali hazırda ise ,beşiktaştan eminönüne bisiklet yolunun yapılması bence zor bi ihtimal olarak gözüküyor,karşılaşılan tüm riskler alt yapı yetersizliğinden kaynaklanmakta, işin püf noktası bu.

Ben hata yapana böyle bağıran bi insanla aynı sürüşte olmaktan utanırım açıkçası, ki sorunda senin hatayı körüklemende yatıyor zaten..Stres atmak için yaptığın sporun seni bu hale getirmesi enteresan, @Kudret Kurtcebe abi olması gerekenleri söylemiş daha da söz etmek düşmez bizlere

Türkiye'de bisiklet yaygın olmadığından kuralları da yok. Avrupa da yolun gidiş istikametinde bisiklet yolu yoksa geçiş üstünlüğü her zaman her şartta bisikletliye aittir.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
@cngz
Hocam bunun artık kurallarla, kanunlarla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben. Buradaki olay Türkiye'deki yasalara göre de yasak. Şeritte bir araç varken diğer aracın sinyal vererek üzerine sürmesini bisiklet forumdaki bisiklet sürücüleri bile normal buluyor. Bu toplum yapısıyla kanuni değişikliklerin bir işe yarayacağına ben şahsen pek inanmıyorum.

Bisikletli sayısı 1-2 de değil grup halindesiniz otobüs hepinizin geçip gitmesini bekleyecek değil ya?
Kaldı ki ben tek olduğumda bile yanıma otobüs yanaşınca durup bekliyorum çünkü durağın önünden geçiyorsam bence durup yolcusunu almak onun hakkı.
Ayrıca yayalar da otobüse binmek için yola inebiliyorlar otobüs yanaştığında durak önünden geçerken bu da bir risk oluşturuyor. O yüzden durmak en güzeli.

@furkantrojka
Hocam sorun şu, bisikletli hakkını bilmediği için şerit işgali yapmıyor. Sağa yapışıyor sıfır gidiyor, bu sebeple de arkadan gelen araç için sağ şerit boş olduğundan bisiketliyi yok sayıyor. Ben trafiğin içine girdiğim zaman altımdakini bir araç olarak görüyor ve arkadan gelenlerin beni hiçe saymaması için gerekirse şeridimin ortasından gidip bekletiyorum. Ne yapacak sinirlenip göz göre göre ezecek değil ya bu çok küçük bir ihtimal. Ama en sağdan giderken farketmeden veya yok sayarak ezmesi daha yüksek bir ihtimal.

Biz şeridi boş bırakırsak onlar da kullanır bu kadar basit. Bisikletli sağda değilde ortada olsa otobüs ezip mi durağa yanaşacaktı, hayır mecburen bekleyecekti, belki şoför korna çalacak küfür edecek ama yapacak bir şey kural kuraldır bekleyecek. :)

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Böyle bi metropolde bisiklet sürmek kolay değil. Herkes kendince haklı. Şoförün durağa yanaşması gerek çünkü gördüğüm kadarıyla trafik akışı aksayacak arka tarafta ama bir yandan da sizlere zarar vermemesi de gerek. Ben böyle durumlarda aceleci davranmayıp beklemeyi tercih ediyorum. Sonuçta bisiklete strsten uzaklaşmak, kafayı dağıtmak için biniyorum.

• Beğen
Tepkiler: sayginyilmaz
Biraz empati yapsa bu arkadaş fena olmaz. Bisiklete binmeden önce doğan görünümlü şahin kullanıyormuş gibi halleri var.

normal , medeni bir ülkede olsak durum (link) ama malesef türkiyedeyiz ve kurallara uymaktan ziyade işlerin akışına uymalıyız.

Otobüs sizin üzerinize kırmakta hatalı
siz otobüse bağırmakta hatalısınız
Kısaca benim açımdan siz de otobüs şoförü de hatalı.
otobüs sizi beklemediği için hatalı
siz otobüse yol vermediğiniz için hatalısınız

Ben olsam ne yapardım ? Şerit kapatıp giderdim , kurallara aykırı belki ama en azından hem benim hem de diğer insanların can güvenliği sağlanmış olurdu.

2'li olarak 3-4 sıra bisikletçi varsa şerit kapamadan gitmek ciddi bir sorun bana kalırsa.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Bu arada minik bir not düşmek istiyorum. Bisiklet sadece bir spor aleti değildir, bisiklet sadece rahatlamak için kullanılan bir eşya değildir. Bisiklet bir araçtır arkadaşlar. Yeri geldiğin de ulaşım aracıdır ve trafikteki diğer araçlardan herhangi bir farkı yoktur.

Otobüs sinyal verip yavaşlayıp durağa yanaşmaya çalışıyor izin vermiyorsunuz.Ayrıca otobüs durduğu halde arkadan sürekli bisikletliler otobüs ile durak arasından geçiyor bu nasıl sorumsuzluk ? o sırada otobüs kapısını açsa oradan inen bir yaşlı yada çocuk inse ne yapacasınız ? böyle sorumsuzluk rezillik olmaz.

Otobüs durağa yanaşmış halen arkadan gelenler aradan geçiyorlar, kendinize saygı bekliyorsunuz ama otobüs yolcularına saygınız yok.Otobüs durduktan sonra o aradan GEÇEMEZSİNİZ !!!

Hem otobüsün yanaşmasına izin vermiyorsunuz hemde artistlik tavırlar yok " ALOOO ! " diye nara atmalar falan ?

Ayrıca taşıt yolundasınız otobüse öyle elle yanaşma falan diyemezsiniz bisiklet hemen durabilir ama otobüs durakta durmak mecburiyetindedir yanaşmasına izin vereceksiniz.Grup sürüşü yapıyorsunuz kaskı olmayanlar var.Yol zaten dar ama iki kişi yan yana sürüyorsunuz.Bisiklete binip kamera takan kendini birşeyler zannediyor.

Geri