Scudo Sports

İDO Bisiklet Taşıma Ücreti Almasın Diye

Scudo
bisiklet yük değil.. ulaşım aracı.. o zaman bebek arabası da yük.. ayrıca bagaj limitinin altında.. ben bi cevap maili yazıp atıcam.. buraya da kopyalarım.. onu da yollayalım derim...

@serisonu

Şablon yanıt:

e mail: info@ido.com.tr, Ssair@ido.com.tr
(direk reply da diyebilirsiniz..)

metin:

Sayın İlgili,

Ücret tarifeniz sitenizde mevcut. Dolayısıyla zaten bilgimiz dahilinde.. Bilgimiz dahilinde olmasa böyle bir şikayette bulunmazdık.

Bebek arabası yük sayılmazken niye bisiklet sayılıyor bu konuya değinmiştik fakat bu konuda maalesef bir cevap verilmemiş. Yine eğer ki bisiklet yük sayılıyorsa, ortalama bir bisiklet 15 kg altında, ve sizin bagaj limitiniz 30 kg. Yani bir bisiklet bagaj limitinizin her şekilde altında kalıyor. Bu konuya da maalesef cevap verilmemiş.

Sanırım bu fiyatlandırmayı İDO'ya göre haklı kılan neden bisikletin bir yük olarak görülmesi. Fakat eğer öyleyse yine tekrarlıyoruz ki bir bisiklet bagaj limitinizin maksimum yarısına denktir. Bu koşullarda bisikletten ücret almak için bagaj limitinizi 10 kg'a indirmeniz gerekmektedir. Yolcunun yanındaki 12 kg'lık bisikletin yük olarak görülürken 30 kg'lık bagajın yük olarak görülmemesinin nasıl mümkün olduğunun açıklanmasını önemle rica ediyoruz.

Saygılarımla,
İsim Soyisim
Telefon

@Ördek, aynı cevap ilgili tarafından bana da gönderildi. Hazırladığınız cevap şablonunu geri gönderdim. Bakalım bu sefer ne cevap verecekler :)

• Beğen
Tepkiler: karatascaner
bende mail attım aynı cevabın geleceği aşikar.
ben hiç bisiklet ile idoyu kullanmadım ve kendimiz için ödediğimiz ücrete ek olarak bisiklet içinde para verilmesine gerçekten şaşırdım. hiç tahmin etmezdim zaten para vererek geçiyoruz birde bisiklet parası gerçekten de gereksiz hemde 30kg ve bebek arabası gibi kriterler varken sonuna kadar bastırmamız gerekiyor. bisikletliler bedava yolculuk yapsın demiyoruz ki yolcu ücretini zaten ödüyoruz. konu süper olmuş teşekkürler ayrıca

• Beğen
bizim şablona yine tek şablonla cevap veriliyor, aynı metin bana da geldi.

arkadaşlar ido'nun herkese yolladığı yanıta şu şekilde cevap verebilirsiniz:

Şablon yanıt:

e mail: info@ido.com.tr, Ssair@ido.com.tr
(direk reply da diyebilirsiniz..)

metin:

Sayın İlgili,

Ücret tarifeniz sitenizde mevcut. Dolayısıyla zaten bilgimiz dahilinde.. Bilgimiz dahilinde olmasa böyle bir şikayette bulunmazdık.

Bebek arabası yük sayılmazken niye bisiklet sayılıyor bu konuya değinmiştik fakat bu konuda maalesef bir cevap verilmemiş. Yine eğer ki bisiklet yük sayılıyorsa, ortalama bir bisiklet 15 kg altında, ve sizin bagaj limitiniz 30 kg. Yani bir bisiklet bagaj limitinizin her şekilde altında kalıyor. Bu konuya da maalesef cevap verilmemiş.

Sanırım bu fiyatlandırmayı İDO'ya göre haklı kılan neden bisikletin bir yük olarak görülmesi. Fakat eğer öyleyse yine tekrarlıyoruz ki bir bisiklet bagaj limitinizin maksimum yarısına denktir. Bu koşullarda bisikletten ücret almak için bagaj limitinizi 10 kg'a indirmeniz gerekmektedir. Yolcunun yanındaki 12 kg'lık bisikletin yük olarak görülürken 30 kg'lık bagajın yük olarak görülmemesinin nasıl mümkün olduğunun açıklanmasını önemle rica ediyoruz.

Saygılarımla,
İsim Soyisim
Telefon

• Beğen
Ben de masajın biraz hafif olduğunu düşündüğüm için değiştirerek aşağıdaki mesajı gönderdim.

"Çeşitli hatlarınızdan bisiklet için taşıma ücreti aldığınızı öğrenmiş bulunmaktayım. Aynı hatlarda bagaj taşıma ücreti limiti 30 kg olarak belirtilirken ve bebek arabalarından da ücret alınmamakta iken15 kg'ın altında olan bir bisikletten ücret alınmasını bisiklet severlere yapılmış bir haksızlık olarak değerlendiriyorum.

Bu haksız uygulama devam ettiği sürece başta biz bisiklet severler olmak üzere çoğu kişi mecbur kalmadan hizmetlerinizden faydalanmayacağı aşikar. O nedenle bu haksız uygulama devam ettiği sürece her platformda,her etkinlikte dillendireceğimizin bilinmesini, bu durumun kurum olarak imajınızı olumsuz yönde etkilememesi için bir an önce bu uygulamadan vazgeçmenizi temenni ederim."

Ben de aşağıdaki maili ilgiliye önemli not şeklinde bir notla gönderdim hadi hayırlısı...

"Çeşitli hatlarınızdan bisiklet için taşıma ücreti aldığınızı öğrenmiş bulunmaktayım. Aynı hatlarda bagaj taşıma ücreti limiti 30 kg olarak belirtilirken ve bebek arabalarından da ücret alınmamakta iken15 kg'ın altında olan bir bisikletten ücret alınmasını bisiklet severlere yapılmış bir haksızlık olarak değerlendiriyorum.

Bu haksız uygulama devam ettiği sürece başta biz bisiklet severler olmak üzere çoğu kişi mecbur kalmadan hizmetlerinizden faydalanmayacağı aşikar. O nedenle bu haksız uygulama devam ettiği sürece her platformda,her etkinlikte dillendireceğimizin bilinmesini, bu durumun kurum olarak imajınızı olumsuz yönde etkilememesi için bir an önce bu uygulamadan vazgeçmenizi temenni ederim."

İlgiliye önemli not: Lütfen baştan savma, matbu, şablondan hazır copy paste yaparak yanıtlamayınız. Araştırıp, soruşturup, olumlu veya olumsuz anlamda iknaya dayalı bir cevap olmasını rica ediyorum...

Bu cevabınıza örnek aşağıdadır...

Sendogan Yazici
0532 554 90 20

Şablon copy paste şeklinde IDO cevabı

Sayın xxxxxxxx,

Öncelikle yaşadığınız problemi bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederiz.

Şehirhatları vapurlarında bisiklet taşıma ücreti alınmamaktadır. Dış hatlarda bisiklet ücrete tabidir. Ücret tarifesi ile ilgili detaylı bilgi aşağıda verilmiştir. Bununla birlikte ücret tarifesi ile ilgili detaylı bilgi için 444 4 436 numaralı çağrı hattımızdan 3' ü tuşlayarak müşteri hizmetlerinden veya www.ido.com.tr adresimizden bilgi alabilirsiniz.

Deniz Otobüsleri İç Hatlarda bisiklet taşıma ücreti: 3 TL 'dir.
Deniz Otobüsleri Dış Hatlarda bisiklet taşıma ücreti: 5 TL 'dir.
Tüm Hızlı Feribot Hatlarında bisiklet taşıma ücreti: 5 TL 'dir.
Şehirhatları Vapurlarında Kabataş - Bostancı - Çınarcık hattında bisiklet taşıma ücreti 5 TL 'dir. Diğer vapur hatlarında ise ücretsizdir.

Yukarıda açıklanan bilgiler doğrultusunda fiyatlar minimum düzeyde tutulmuştur. Ayrıca İDO dışında hiçbir kurum bisiklet veya yük taşımacılığı yapmamaktadır. İDO, bu konuda müşteri memnuniyetini baz alarak yük taşımacılığı yapmaktadır.

Bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla,
İDO Müşteri Hizmetleri.

• Beğen
Sayın İDO Müşteri Hizmetleri,

Öncelikle vermiş olduğunuz cevap ve bilgilendirme için teşekkür ederim.
Eğer deniz otobüsü ve feribotlarda Uluslararası Denizcilik Organizasyonu (IMO) kanunlarına göre değişiklik yapılamayacağı sözkonusu ise bu durumda sizin yapabileceğiniz birşey gözükmüyor. Ancak üzücü olan durum bisikleti bir yük olarak nitelendirip sınıflandırmanız olmaktadır.

Size gönderdiğim e-postada özellikle belirttiğim hususlardan biri de bisiklet taşıma ücreti olan 5 TL'nin nasıl alındığı hususlarında bir ortak düzenlemenin olmayışıdır. Biz Pendik'ten 5 TL'lik yazarkasa fişi alırken Yalova'da ilave olarak indirimli biletin (5,5 TL) muadil olarak bizlere sunulması dikkaten kaçırılmaması gerekmektedir.

Bahsettiğiniz üzere İDO dışında hiçbir kurumun bisiklet taşımadığı hususunda ise yanıldığınızı belirtmek isterim.Bizler çevreye duyarlı vatandaşlar ve toplu ulaşımı destekleyen kişiler olarak bisikletle deniz ulaşımındaki vasıtaları birlikte düşünmekteyiz.Aynı şekilde tren ile yolculuklarımızda da TCDD kurumu bizlere kapasitesi dahilinde hizmet sunabilmektedir. Ayrıca bazı şehirlerarası otobüsle taşıma hizmeti veren firmalar da gene kapasiteleri doğrultusunda hizmet vermektedir.

Konuyla ilgili olarak bisikletseverler olarak yaşadığımız sıkıntılar konusunda bizlere yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. Umarım ortalama ağırlığı 12 kg olan bisikletlerin "FAZLA BAGAJ ve YÜK" olarak nitelendirilerek bir yük olarak görülmesi ortadan kaldırılabilir.

Bisiklet bir yük değil yaşam biçimidir.

FAZLA BAGAJ ve YÜK

Herbir yolcunun beraberinde getirebileceği bagaj ağırlığı en fazla 30 kg 'dır. Bunun üzerindeki ağırlığa sahip bagajlar veya ek yükler için baş memurluğa müracaat ederek yük bileti alınması gereklidir. Beyaz eşya gibi çok hacimli ve ağır yükler taşınmamaktadır.

Denizde tehlikeli yüklerin taşınması ile ilgili uluslararası IMDG Code sölezşmesi kapsamında bulunan her türlü yanıcı, patlayıcı ve radyoaktif v.s yüklerin taşınması yasaktır.
KAYNAK: (link)

Saygılarımla,

Caner Karataş

From: "SSair@ido.com.tr" <SSair@ido.com.tr>
To: karatas_caner@yahoo.com
Sent: Tue, May 4, 2010 4:45:26 PM
Subject: İDO Bilgi

Sayın Cem Karataş,

Öncelikle yaşadığınız problemi bizimle paylaştığınız için size teşekkür ederiz.

Deniz otobüsü ve feribotlarımız Avustralya ve Norveç'ten ithal edilmişlerdir. Uluslararası Denizcilik Organizasyonu ( IMO ) kanunlarına göre tadilat adı altında dahi olsa gemilerin orjinal yapılarında değişiklik yapılamamaktadır.

Deniz otobüsleri yapıları gereğince deniz üzerinde hızlı hareket eden araçlar olduğundan bisikletlerinizin zarar görmemesi adına deniz otobüslerine yatay konumda yerleştirilmeleri uygun görülmektedir.

Deniz otobüslerinde sadece yaya yolcu taşımacılığı gerçekleştirildiği için kısıtlı alana sahiptirler. Özellikle deniz otobüslerinde yolcularımızı mağdur etmemek adına talebe bağlı olarak bisiklet taşımacılığı gerçekleştirilmektedir. Bisikletler yük kapasitesi kapsamında değerlendirildiği için ücrete tabidir.

Feribot ile düzenlenen seferlerimizde ise, yaya yolcularımızla birlikte araç taşımacılığı da gerçekleştirildiği için feribotların yapısı mevcut araçların uygun olarak yerleştirilmesi yönünde dizayn edilmiştir. Bisikletlerin gemi içerisinde uygun yerlere konulması ile ilgili olarak herhangi bir problem yaşanmamaktadır.

Şehirhatları vapurlarında bisiklet taşıma ücreti alınmamaktadır. Dış hatlarda bisiklet ücrete tabidir. Ücret tarifesi ile ilgili detaylı bilgi aşağıda verilmiştir. Bununla birlikte ücret tarifesi ile ilgili detaylı bilgi için 444 4 436 numaralı çağrı hattımızdan 3' ü tuşlayarak müşteri hizmetlerinden veya www.ido.com.tr adresimizden bilgi alabilirsiniz.

Deniz Otobüsleri İç Hatlarda bisiklet taşıma ücreti: 3 TL 'dir.
Deniz Otobüsleri Dış Hatlarda bisiklet taşıma ücreti: 5 TL 'dir.
Tüm Hızlı Feribot Hatlarında bisiklet taşıma ücreti: 5 TL 'dir.
Şehirhatları Vapurlarında Kabataş - Bostancı - Çınarcık hattında bisiklet taşıma ücreti 5 TL 'dir. Diğer vapur hatlarında ise ücretsizdir.
Yukarıda açıklanan bilgiler doğrultusunda fiyatlar minimum düzeyde tutulmuştur. Ayrıca İDO dışında hiçbir kurum bisiklet veya yük taşımacılığı yapmamaktadır. İDO, bu konuda müşteri memnuniyetini baz alarak yük taşımacılığı yapmaktadır.

Bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla,
İDO Müşteri Hizmetleri.

kıvırmışlar yine ama en azından zahmet edip bi kaç farklı cümle eklemişler kıvırmak için.. hadi arkadaşlar siz de mail atın telefon edin, farklı mesajlar atın, biraz başlarını ağrıtalım adamların.. biraz PR yani halkla ilişkiler yapalım bastıralım bugün olmaz yarın olur.. haklar yavaş yavaş uğraşa uğraşa alınıyor.. pes etmeyelim, karamsarlık yapmayalım :) ekstradan bi kaç cümle eklemeleri bile kaale almaya başladıklarının bi göstergesidir.. çünkü daha önceki onlarca maile önceden hazırladıkları standart formatla cevap vermişlerdi...

• Beğen
Geri