Scudo Sports

İdlib saldırısı ve 33 askerimizin şehit olması

Ben hükümete bir şey demiyorum.Kurbağayı suyun içine koyarsınız.Suyu aniden ısıtınca kurbağa zıplar.Ama suyu yavaş yavaş ısıtırsanız kurbağa hiç tepki vermez.Piştiğini bile anlamaz.Işte o kurbağa varya biz o yuz yani halk.İlk başta bir şehit sonra iki-üç sonra beş sonra on tane şehit felan.Yavaş yavaş alıştırıyorlar.Şimdi bizim orada ne işimiz var.Tampon bölge oluşturup mültecileri yollamak.Kardeşim hangi biri gidecek.Biz şimdi ne yapıcaz.Geri çekilsek suriyeden yine bir ton suriyeli gelecek.Saldırıya geçsek karşımızdaki rusya.Çok kaybımız olur.Yani bu gece olan saldırı uyarı gibi bir şeydi.Karşımızdakiler at kafalı pkk lılar değilki.Koskoca dünyanın en güçlü ülkelerinden rusya.Biraz haddimizi bilmeliyiz bence.Her türlü zararlı çıkacaz ister istemez.Hele 4 milyon suriyeli daha gelirse o zaman iş çığrından çıkar.Niye alıyorsak onları.Eyvallah yardım edelim de önce can sonra canan demişler.Hele biz guçlenelim.Birde bu söylenecek bir şey mi bilmiyorum ama şehit sayısı bayağı yüksekmiş.Sansür yasağından dolayı az gösteriliyor.Benim düşüncelerime karşı çıkabilirsiniz ama bence çoğu kişi böyle düşünüyor.Hepimizin başı sağolsun

Scudo
Türkler tarih boyunca birçok darbe aldı, ama yine toparlandı. Yine aynısı olacak. Şu arap sevdalısı, ihaleci sırtlan sürüsünü elbet birgün üzerimizden atacağız.
Evet, bu işin sorumlusu onlar.

Cumhur baskani , komutanlar ve vali neden ziyaret yapmadilar olayın oldugu yere bende bunu anlayamiyorum.

Twitter'a bir video atmışlar bakamadım gözlerim doldu, askrelerimizin bedeni yerde yatarken o...ç..ları askerlerimizin cansız bedenlerine tükürüyormuş devam edemedim izlemeye, içim nefretle doldu. Gözümün önüne sahilde mangal yapan Suriyelilerin arasında en iyi apaçi kıyafetlerini giyip etrafı göstere göstere görüntülü konuşan Suriyelilerle köşede nargile keyfi yapan diğer kabile üyeleri geldi, kendi kardeşlerimiz çocuklarımız aslan gibi delikanlılarımız toprağa girip geride kalanların acıyla yaşayacakları bir hayatları kalırken içim almıyor bu kadar rahat rahat keyif yapmalarını, üzüntümü ifade edecek kelimeler yetersiz kalıyor. Allah, geride bıraktıklarına sabırını versin, çok üzgünüm..
Hocam o vidoyu bende izledim ama bence moral bozmak için yapılan numara bir video
Söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama uçak bombasında vurulan bir arker o şekilde ölmez gibi geldi bana
çok acemice yapılmış bir video

• Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
Bari YAS tutun be..Azıcık vicdan..
Suudi Arabistan kralı öldü diye,bu topluma zorla yas tutturdular..
Bu ülke için bile bile canını verenler için yas tutulmayacak mı?
Bayraklar yarıya ne zaman inecek?
Başka bir Suudi kral öldüğünde mi?

Benim frenler tutmuyor,kusura bakmayın..Pabuçlar bitmiş,ne yapayım..!

Dipnot:Youtube açılmış..Bahsettiğim video şu;

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@halil halil videoyu izleyince geçmişe dönüş yapmış gibi oldum.

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Bu görüşmelerin montaj/dublaj olmadığını nereden biliyoruz?
Geçmişte bazı görüşmelerin montaj/dublaj olduğu söylendi ama öyle olmadığı ortaya çıktı..Haliyle ''bugün şunları konuştuk'' dediklerinde,bunu bir hap gibi yutmamak lazım..!

Hem bu görüşmelerin açıklanması ve buradan bir muhabbet doğurulup,göz kaş işaretleri ile bu süreçte gülünmesini de,yorumlamaya gerek bile yok..!

Sinirimizi suriye rejiminden korumak icin mi saldiriyor musuz?
Haritayi bi izleyin sonra bi dusunelim.

Ben de bunu soruyorum, neden oradayız diye kimseden bir cevap yok.
Şuan tek bulunma nedenimiz oradaki Suriyeli muhalifler ve radikal grupları esada karşı korumak görünüyor ancak bu gruplar kim, yazmıyor hiçbir yerde. Anlamak güç.

220075 dosyayı görüntüle

Hem bu görüşmelerin açıklanması ve buradan bir muhabbet doğurulup,göz kaş işaretleri ile bu süreçte gülünmesini de,yorumlamaya gerek bile yok..!

Beyefendi aklı sıra Trump'a laf sokmuş... Keyiflenmiş; kendi çapında eğleniyor işte.

Çevremde birçok kişinin farkında olmadığı, ya da bildiği ancak işine gelmediği için bilmemezlikten geldiği, "Ordu sefere çıkmışsa arkasında durulur! Durmayan ya şerefsizdir ya da vatan haini!" diye mesajlar paylaştığı gerçek şu:

Türkiye şu anda, Birleşmiş Milletler tarafından sınırları ve egemenliği tanınmış Suriye devletinin meşru askeri güçlerine, Suriye devletinin kendi topraklarında saldırılar düzenliyor. Yarın başka bir silahlı güç, aynı şeyi ülkemiz topraklarında, ülkemiz askerlerine karşı yapmaya kalkışırsa ne olacak?

Beyefendi aklı sıra Trump'a laf sokmuş... Keyiflenmiş; kendi çapında eğleniyor işte.

Çevremde birçok kişinin farkında olmadığı, ya da bildiği ancak işine gelmediği için bilmemezlikten geldiği, "Ordu sefere çıkmışsa arkasında durulur! Durmayan ya şerefsizdir ya da vatan haini!" diye mesajlar paylaştığı gerçek şu:

Türkiye şu anda, Birleşmiş Milletler tarafından sınırları ve egemenliği tanınmış Suriye devletinin meşru askeri güçlerine, Suriye devletinin kendi topraklarında saldırılar düzenliyor. Yarın başka bir silahlı güç, aynı şeyi ülkemiz topraklarında, ülkemiz askerlerine karşı yapmaya kalkışırsa ne olacak?
Ordunun arkasında durmak gibi bir zorunluluğumuz yok ki..Ordu darbe teşebbüsünde bulunsa,yine ordunun arkasında durmak mı lazım?!
Ordu veya siyasetçi yanlış yaptığında,yetişkin insanlar ''bu yanlıştır'' demek zorundalar..

Ergenekon/balyoz sürecinde ''askerlere yanlış yapıyorsunuz'' dedik ama ''asker cami bombalayacaktı'' dediler..Aynı kişiler şu an askerlerin ölüm haberinden sonra,petrol muhabbeti edip gülüyorlar..Şehit cenazelerine gidip en önde saf tutuyorlar..Çok acayip ya..İnanılmaz bir toplum var karşımızda..

Bu konuyu bir yere bağlamak istiyorum..İki hafta önce şu konuyu forumda tartışmıştık;
Kadir Şeker'in kurtardığı kadının verdiği ifade
Şu an Türkiye,KADİR rolünü oynuyor..Kavga eden iki yetişkin arasına bıçakla dalan Kadir,birini öldürüp hapse girdi..O zaman ''sanane Kadir'' demiştim..
Türkiye'de kavga/savaş eden ülkelerin arasına,tıpkı Kadir gibi askeriyle girmiştir..Kadir gibi dayılık/efelik yapmıştır/yapıyordur..(Neoosmanlıcılık)
Kadir nerede?Hapiste..
Türkiye nerede?Kaosta..
Türkiye'yi iktidar+muhalefet kaosa sürüklemişlerdir..Olan bu..Bundan sonra da,daha kötü şeyler olacağı bellidir..

Sanırım, nato devreye girecek o zaman. Ülkemize bir sürü nato askeri gelecek. Sonrasını ise yazmak istemiyorum.

Ben en başından beri Türkiye neden Öso'yu destekliyor hala anlamış değilim. Sonuçta bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü dünya tarafından resmen tanınmış bir ülke içindeki örgüte destek veriyorsun. Aynısını Amerika, Rusya, Avrupa ülkeleri pkk-pyd ve ypg için yapıyor. Bizim de bu tutumla onlardan farkımız kalmadı. Ayrıca yıllarca durmuş mayınlı bölge bir anda temizlendi. 1-2 yıl içinde bu olaylar patladı. Esad bir anda Esed oldu. Akşam iş yerinde yemekteyken süper medyamız yerli ve milli hava savunma sistemini gösteriyor. Bende evdeki rahatlığın vermiş olduğu tutumla yüksek sesle "ulan madem füzen vardı vurabiliyordun, oraya yerleştiğin askerlerine hiç mi aklına gelmedi hava savunma sistemini koymadın bu senin askeri taktiğin" diye bir söylemde bulununca bir anda "hayin 155 ararım, kürtaj yapıyoz burda" diyen dayılar belirdi. Doktorun birisi de "çok biliyordun sen gitseydin" diyince şalterler iyice attı, sonra doktora darptan işten olacağım. İdlib'te 4 aydır görev yapan arkadaşımın olduğu birliği Hatay'a çekmişler fırsat buldukça konuşuyorum. "Uçak geçtiğinde komutanlar yere yat komutu veriyordu" diyor, ne durumda olduğu açık ve net. "Uçak savar falan var ama bir şeye yaramaz ki kanka onlar yer hedeflerini imha etmek için en fazla helikopter için" diyor. Haklı da yıl olmuş 2020 uçaklar ses duvarını rahatlıkla aşabilirken ve yüksek irtifa uçarken 2. dünya savaşının teknolojisi ile üretilmiş uçak savar ile neye ateş edeceksin.

Sanırım, nato devreye girecek o zaman. Ülkemize bir sürü nato askeri gelecek. Sonrasını ise yazmak istemiyorum.
Askeri var yok bilmem ama zaten adım başı sağda solda askeri ve sivil casuslarının kol gezdiğine eminim. Ne orta doğuymuş yıllardır bir huzur yok sürekli bir yerlerde savaş var.

Güncelleme: Uçak savarın uçak savarlığı eskide kalmış. İkisi de askeri personel. Video içeriği buraya uygun değil.

Dosyalar

• 1583011215274.png
    1583011215274.png
    58,6 KB · Okunma: 51
Son düzenleme:
Ben en başından beri Türkiye neden Öso'yu destekliyor hala anlamış değilim. Sonuçta bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü dünya tarafından resmen tanınmış bir ülke içindeki örgüte destek veriyorsun. Aynısını Amerika, Rusya, Avrupa ülkeleri pkk-pyd ve ypg için yapıyor. Bizim de bu tutumla onlardan farkımız kalmadı. Ayrıca yıllarca durmuş mayınlı bölge bir anda temizlendi. 1-2 yıl içinde bu olaylar patladı. Esad bir anda Esed oldu. Akşam iş yerinde yemekteyken süper medyamız yerli ve milli hava savunma sistemini gösteriyor. Bende evdeki rahatlığın vermiş olduğu tutumla yüksek sesle "ulan madem füzen vardı vurabiliyordun, oraya yerleştiğin askerlerine hiç mi aklına gelmedi hava savunma sistemini koymadın bu senin askeri taktiğin" diye bir söylemde bulununca bir anda "hayin 155 ararım, kürtaj yapıyoz burda" diyen dayılar belirdi. Doktorun birisi de "çok biliyordun sen gitseydin" diyince şalterler iyice attı, sonra doktora darptan işten olacağım. İdlib'te 4 aydır görev yapan arkadaşımın olduğu birliği Hatay'a çekmişler fırsat buldukça konuşuyorum. "Uçak geçtiğinde komutanlar yere yat komutu veriyordu" diyor, ne durumda olduğu açık ve net. "Uçak savar falan var ama bir şeye yaramaz ki kanka onlar yer hedeflerini imha etmek için en fazla helikopter için" diyor. Haklı da yıl olmuş 2020 uçaklar ses duvarını rahatlıkla aşabilirken ve yüksek irtifa uçarken 2. dünya savaşının teknolojisi ile üretilmiş uçak savar ile neye ateş edeceksin.

Askeri var yok bilmem ama zaten adım başı sağda solda askeri ve sivil casuslarının kol gezdiğine eminim. Ne orta doğuymuş yıllardır bir huzur yok sürekli bir yerlerde savaş var.

Güncelleme: Uçak savarın uçak savarlığı eskide kalmış. İkisi de askeri personel. Video içeriği buraya uygun değil.
Askerde uçaksavarcıydım. Uçaksavar konusunda yazdıkların kesinlikle doğru. 12,7 mm'lik bu ağır makinalı ile günümüz hava araçlarını avlamak imkansız.

Ben en başından beri Türkiye neden Öso'yu destekliyor hala anlamış değilim.
Abd'nin Türkiye'yi yönetenleri takip etmediği düşünülemez..Her adımları muhakkak takip ediliyordur,kayıt altına alınıyordur..
Türkiye'yi yönetenlerin eğer bir açıkları yoksa,bu takiplerden/kayıtlardan rahatsız olmazlar..Haliyle Abd'nin bu kayıtları bir koz olarak kullanması düşünülemez ama aksi durumda,bu kayıtlar/takipler işe yarayacaktır..Örnek verecek olursam,RAHİP olayı..Önce ''rahibi vermeyeceğiz'' dendi ama sonra verildi..Buradaki değişimi,ben başka türlü anlamlandıramıyorum..
Türkiye'nin Suriye'ye askerleriyle birlikte girmesini de,bu minvalde düşünmek lazım..
Yani Türkiye,yönetiminde bir kişi veya bir ekiple temsil edilmesinden dolayı ''çöküşü'' yaşamaktadır..Türkiye gibi bir ülke tek partiyle,hele tek kişiyle YÖNETİLEMEZ..Mesele bu..Bu kadar kavşak bir noktada olan bir ülke,muhakkak çok sesli bir yönetime sahip olmak zorundadır..
alex.jpg
Adını Fenerbahçe'nin efsaneleri arasına yazdıran Alex De Souza, İdlib'de şehit verdiğimiz 33 askerimiz için yayınladığı mesajda üzerinde Türk bayrağı olan fotoğrafı tercih etti. Efsane futbolcunun bu karede güldüğü için yüzünü kırparak vermesi dikkat çekti.
(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kaç 33 tane evladımızı unutmadık ki? Bu evlâtları da unutacağız.

Geri