Scudo Sports

İçinde Bisiklet Olan Anılarımız

6 yaşındayım. İlk okul 1. sınıf bitti doğum günü partim var. Her şey hoş güzel. Annemin hediyesi yok. Unuttum dedi. İçimde bir burukluk. Parti sonrası annem yatak odasına yolladı bir şey diyerek. Kapıyı bir açtım Rüstem abim bisikletin üstünde beni bekliyor. O zamana kadar dolma teker çocuk bisikletine binmiştim en fazla. Artık büyük bisikletim vardı. Mavi, tahminim 18 jant ve sanırım düz vites. Hiç çift teker binmemiş ben Rüstem abi sayesinde onu sürmeyi öğrenmiştim.

Yıl 2000.

Şimdi sıra bende. Kısmetse 4 sene sonra aynı sürprizi kızıma yaşatacağım.

Scudo
Sabah yine bisikletle yola cikmistim.....

• Hahaha
Tepkiler: suat akman
Yıl hep 90-93...
Bir bmx'im var ki akıllara zarar. Kadrosunda orta süspansiyon var. Müthiş havalı bir şey. Mahallede bir tek bende var süspansiyonlu bisiklet. Kaliteli bir şey mi? Kesinlikle değil, öyle denk gelmiş işte.
Bir gün sokakta asfaltın ortasında patlamış bir top gördüm. Şu lastik toplardan. Hızlandım hızlandım hızlandım.. Topun üstünden geçicem altı üstü.
Top patlak değilmiş....
Sadece inikmiş. O hızla bir güzel beni durdurup esnedi... Ve havadayım. O kısa sürede topun üstünden geçmekle neyin peşinde olduğumu sorguladım. Sonrası malum yüz üstü asfaltla buluşma. O bu değilde, asfalta buluşmadan yaklaşık 1-2 saniye sonra bisiklet arkadan kafama düşmeyeydi iyiydi.

Aynı dönemler. Bir arkadaşla bisikletleri değişmiştik. Arkadaştan aldığım bisiklet 20 jant, külüstür bir kontra pedal. Karşı sitenin içinde rampa aşağı hızlandım hızlandım hızlandım... Fren yok. Bisikletin kontra pedal olduğunu unutmuşum bir anlığına. O bir anda yetti zaten. Oldukça yüksek bir kaldırıma doğrudan ve ayarsız çarpmamla nefesimin kesildiğini hatırlıyorum. Tekrar nefes almaya başladığımda (en az bir dakika nefes alamadım) bisikletin elciksiz boş borudan ibaret gidonunun döşümde açtığı yara ile yüzleştim. Dikiş izi hala durur.

Aynı bisiklet, aynı arkadaş yine değişmişiz. Hatta aynı sitenin içi. Hızlandım hızlandım hızlandım... Yine fren yok (ya arkadaş kontra pedal senin bünyeye uymuyor işte ne zorluyorsun). Yine bir yere son sürat çarpıp durdum. Yok düşmedim bu defa. Ama son hızla seleden öne fırlayıp, gelişine üst boru ile alın borusunun birleşme noktasına oturdum... Gerisini size bırakıyorum. Amel defterimin kapandığını hatırlıyorum sadece.

Benim BMX var yine altımda. O zamanlar bisikletin freni tutsun tutmasın ayağı arka tekere sıkıştırıp frenleme modası var. Bütün ayakkabıların altı tekerlek genişliğinde oyuk. Bir sokakta hızlandım hızlandım hızlandım... Ayağı arka tekere sıkıştırıp fren yapayım dedim tam, ayakkabımın tabanı incelmekten delinmiş lastiğe direk ayağım temas edince o acıyla çektim tabi ayağımı. Bunlar olurken normal freni de kullanmayınca köşe başından gelen arabanın sol ön lastiğine gelişine çarpıp, arabanın kaputundan kayıp sağ tarafından yine asfaltla buluşma. Ufak sıyrıklarla atlattım. Ama arabanın sahibi beni dövecek korkusu ağır bastı. Bereket sadece sinkaflı bir kaç söz söyledi adam.

Daha çooook uzar ama sıkıcı olsun istemedim.

Merhaba, 13, 16 Temmuz 220 tarihleri arasında iki arkadaş Kaçkar dağlarını bisiklet ile aştık. Hikayemizi
adresinde paylaştım. İyi seyirler.

Dosyalar

• IMG_20200713_154030.jpg
    IMG_20200713_154030.jpg
    826,6 KB · Okunma: 3
Düzce Bisikletçiler Kulubü ile gelenkesel cuma turuna katıldım. Turda yarış, mtb hatta bir tane tandem bisiklet bile var. Köyün bir tanesinin içinden geçerken muhtemelen ilk defa tandem bisiklet gören çocuk bağırmaya başladı: "Bisiklete bakın, iki tane tekeri var!" :koptum::komik:

Horrrttt :komik: Anlatmazsam içimde kalır.
Nur topu gibi bir anım oldu bu akşam:naslyany: mesai çıkışı klasik rotamda bir sürüş yapayım dedim,köy yollarını geçtikten sonra rotamı gitmekten her zaman keyif aldığım ve İzmir'de yaşayan bisikletçilerin ekseriyette antrenman rotası olan kuş cennetine doğru pedalladım,giderken yol bomboştu ama rüzgar kafadan kafadan darbeliyordu,derken hedefime varıp suyumu içtikten sonra dönüşe geçtim,rüzgarıda arkama alınca hava kararmadan keyifli keyifli sürüyordum ki,60 yaşlarında bir bey abimiz el kol hareketiyle beni durdurdu,ama dayı ayakta zor duruyor zum olmuş:booo: çilingiri kurmuş 4 kişi piizin dibine vurmuş,jandarmanın yolu kesip kesmediğini ona göre dönüşe geçeceklerini söyledi,ben gelirken ortalık boştu dedim 'ohh içimi rahatlattın çok yaşa'' dedi.Derken gün batımını fotoğraflamak için durdum abilerde yanımdan kornayla geçip devam ettiler,ben laylay dönüyorum ki ne göreyim hayvanat bahçesi kavşağında jandarma yolu kesmiş ve amcaları durdurmuşlar! :acpsnr: ben şok ki ne şok! Yanlarında hızla resmen sıvıştım,vicdan azabından ölecem resmen ama napıyım ben gelirken boştu ne bileyim çevirme kurulacağını.
Herşeyde bir hayır vardır,yanlış yönlendirmiş gibi oldum ama onlarda alkol alıp araç sürmeseydi,kendimi şöyle teselli edeyim bari belkide alkolün etkisiyle bir kazaya karışıp birilerinin başını yakabilirlerdi.Yardımcı olalım dedik içimizi oturttu amcalar,böyle işte...658AA08E-C913-4590-8F86-051BEE8A590B.jpeg

Daha bu sabah hevesle bi 30 km yapayım dedim. Rotada dağ da vardı birazcık. Yokuşu çıkarken vitesi 1 e attım bir de dalgınlığıma geldi kötü attım biraz rublenin arkasına sıkıştı zincir. Hem sıcak oldu hem elim yağ oldu yapraklara falan dokunuyorum her yer yapış yapış. Sinirden zinciri kıracaktım ama en çok corelliye sövdüm. 2019 da üretilen bisikletin arka göbeği nasıl somunlu olur ya. Yani üzdü beni biraz sonra kader diyip mutlu mutlu her tarafım kollarım gözüm siyah yağ içinde eve gittim tamir ettim belki akşamüstü o rotayı yaparım da kursağımda kalmaz

Horrrttt :komik: Anlatmazsam içimde kalır.
Nur topu gibi bir anım oldu bu akşam:naslyany: mesai çıkışı klasik rotamda bir sürüş yapayım dedim,köy yollarını geçtikten sonra rotamı gitmekten her zaman keyif aldığım ve İzmir'de yaşayan bisikletçilerin ekseriyette antrenman rotası olan kuş cennetine doğru pedalladım,giderken yol bomboştu ama rüzgar kafadan kafadan darbeliyordu,derken hedefime varıp suyumu içtikten sonra dönüşe geçtim,rüzgarıda arkama alınca hava kararmadan keyifli keyifli sürüyordum ki,60 yaşlarında bir bey abimiz el kol hareketiyle beni durdurdu,ama dayı ayakta zor duruyor zum olmuş:booo: çilingiri kurmuş 4 kişi piizin dibine vurmuş,jandarmanın yolu kesip kesmediğini ona göre dönüşe geçeceklerini söyledi,ben gelirken ortalık boştu dedim 'ohh içimi rahatlattın çok yaşa'' dedi.Derken gün batımını fotoğraflamak için durdum abilerde yanımdan kornayla geçip devam ettiler,ben laylay dönüyorum ki ne göreyim hayvanat bahçesi kavşağında jandarma yolu kesmiş ve amcaları durdurmuşlar! :acpsnr: ben şok ki ne şok! Yanlarında hızla resmen sıvıştım,vicdan azabından ölecem resmen ama napıyım ben gelirken boştu ne bileyim çevirme kurulacağını.
Herşeyde bir hayır vardır,yanlış yönlendirmiş gibi oldum ama onlarda alkol alıp araç sürmeseydi,kendimi şöyle teselli edeyim bari belkide alkolün etkisiyle bir kazaya karışıp birilerinin başını yakabilirlerdi.Yardımcı olalım dedik içimizi oturttu amcalar,böyle işte...269137 dosyayı görüntüle
Sarhoş sürücüyü şikayet etmek yerine adamlara yardımcı olmaya çalışmak, olamayınca üzülmek çok acayipmiş. Nasıl kafalar bunlar anlamıyorum.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Sinirli oldugum bir gun acele ile bisikleti arka tekerinden kilitledim. Tekerden derken kilidi direk tekerin uzerine kilitledim kadroya baglamadan. 2 dakika isim var bir evrak alip hemen gidecegim. O kafayla cikinca baktim, bisiklette kilit yok! Kadrodan baglamamisim her zaman oldugu gibi. "Kilitlemedim demek" deyip bindim. Pedala bastim. Ve bir catirti koptu 😬 Bir adet yamulan jant teli, hasarli zincir, kirilan arka aktarici...
Demek ki neymis? Acele ise seytan karisirmis, vakit kazanmak yerine vakit kaybedilirmis.
Artan sinir katsayisi, masraf ve pismanlik yaninda bedava 🙃

Nasıl kafalar bunlar anlamıyorum.
Neyi anlamadın? anlatayım! yada boşver kapasiten yetmedi demekki anlamasanda olur.
Burada bir çaba yok aslında. Dayılar yol kesme sormuş, sayın @seko35.50 'de "yoktu" demiş.
Boşverin izah etmeye bile değmez,burada tirajikomik ama esprili bir anı paylaştık elemana nesi acayip geldiyse artık! işin özü banane alkollü yakalandıysa onun sorunu ama diğer taraftanda adamlara çevirme yok dedik felan işte.

Bir gün alkollü bir sürücü üstünden geçtiğinde "banane onun sorunu" dersin. Kafan çok güzelmiş gerçekten :)
Hadi abicim hadi,mevzu neee sen neden bahsediyorsun.Elbette alkollü sürmesini destekleyecek halim yok,burada hayıflanmamın sebebi adamları tuzağa düşürmek bunu anlayamayacak kadar darmı düşünüyorsun olayı.

Geri