Scudo Sports

ICAN karbon kadro sizce ... ?

ratm

Forum Bağımlısı
Tepki
1.987
İsim
Hakan Engin
ICAN diye karbon bisiklet malzemeleri üreten Çinli bir firma var. Aliexpress de cyclocross karbon bir kadrosunu inceliyorum bu aralar. Amacım bununla çok hafif bir şehir bisikleti yapmak. Özellikle üzerinde saçma sapan yazıların olmaması güzel tabii biraz üzerinde renk olsa iyi olurdu ama sonradan belki ben birşeyler yapabilirim diye düşündüm.
Bu ICAN firmasının amazon ve ebay de de satışları var, yorumlara falan baktım, bir de yabancı birkaç forumda konusu geçmiş, genelde millet memnun, pek şikayet yok kadrolarından.
Aliexpress in 11.11 tarihinde belki biliyorsunuzdur bir indirim günü olacak, bu baktığım kadro 400 küsür dolara inecek o tarihte :
(link)

Soru şu, böyle bir kadro almak mantıklı mı ? Onun yerine niye şuradan şunu almıyorsun diyen var mı? Daha önce Çinden böyle bir kadro alan kullanan var mı aramızda?
Görüş ve önerileriniz benim için önemlidir :)

ican-kadro.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Bir çoğu test ediliyor . Sertifikaları var. İnsanların çin mali kötü mal algisinin yıkılması lazım .
+Takip

@mfmayliba kardeş böyle diyorsun iyi güzel de,ayni durumda 2000 liraya çinden sadece kadro getirtme riskini sen alır mısın acaba?
@ratm cinden kadro getirtme isi bana cok cesaret isteyen bir is gibi geliyor.Hadi diyelim urun kaliteli,kargoda(ucretsiz kargo yaziyordu sanirim,peki ya kargo guvenirliligi) gelirken zarar gorup sonradan catlamayacagi ne malum?Sorun cikarsa size nasil bir donus yapilacak ve davranislari ne olacak?
Sahsen ben sizin konumunuzda olsaydim bunun hayalini kurar ancak asla hayata gecirmezdim.Sonucta 2000 lira az buz para degil(en azindan benim icin:D) bu sekilde riske atmak istemezdim.

ICAN markası'nın ebay'da tt bisikletlerini de görmüştüm daha önce.Bu marka'nın değil ayrıca ama bisikletforum'da bir kişi yine çinli bir marka'dan alıp gayet iyi kullanıyordu.Test edilmiş vs patenti vs varsa neden olmasın?

Adamlar yapabilirim diye başına geçmişler, kendilerinden emin değiller yani baştan marka sakat :D

Ayrıca ürün satış fotoğrafında arka kablo çıkış elemanı boşta duruyor. Güven vermedi.

@mfmayliba
Belki bilginiz vardır. Sormak istiyorum, ICAN kadroların UCI sertifikası var mı? Bu zamana kadar tek bir dergi testinde bile China kadro testine rastlamadım. Halbuki gönderebilirler. Acaba neden göndermiyorlar?

4. mesaj için de belki bilginiz vardır. Bu Çinli markanın aldığı teknolojik herhangi bir patenti var mıdır?

Teşekkür ederim

@MehmetAliB. Test derken şöyle 11.11 Sales Promotion,Mint Green OEM Customized "Fun7" Logo Full CarbonT800 Material Carbon Road Bike Frame
(link)
(from AliExpress Android)
aciklamalarinda yazıyor . Sertifika derken ağır kaçmış olabilir .

@Sadettin Z. vede yotubda bu kardeşimizin topladığı kadro ile ilgili onlarca yüzlerce kulanıcı videoları var,avrupada dünyada bir çok yerden alıp kulanıyor insanlar,hiç kötü bir video görmedim daha,gerçi ingilizce yok ama az çok anlıyorum çevri olsun video içerği olsun,bende düşünüyorum belki yaza doğru bu kadrodan almayı,sonnuçta fiyat uygun heleki bizim buraya göre bence çok çok uygun,diye düşünüyorum,

birde dolar yükselmeseydi çok daha güzel olurdu ama iş şu an için zor tabiki hayırlsı bakalım

@Sadettin Z.

Ben de buna benzer birşey yapmak istiyorum, benimkinde gidon farklı olacak sadece
Dişli sistemi de biraz farklı olacak

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@ratm az çok imkanınız varsa alın yapın deneyin derim peki hesapladınızmı kaça alıcaksınız kdvgümrük ıvır zıvır kaça maal olucak,birde satıcıya fiyat teklif edebiliyrmuşsnuz yani bir nevi pazarlık edebiliyormuşsunuz diye duydum,şanısnızı deneyim derim öylede

@mutlu07

Teklif olayını bilmiyordum, denerim onu da. Şuan tam hatırlamıyorum, 400 küsür dolar olacak fiyatı, sanırım %20 vergi eklenecek, EU ülkesi dışında olduğu için. Onun haricinde aliexpress kuponları falan var. Doların artması kötü oldu tabii. 11 kasıma kadar karar vericem artık.
Hayat risk almadan yaşanmıyor, bazen maddi riskler alıyorsun bazen fiziksel bazen de manevi riskler, en acı vereni manevi riskler oluyor, emin olabilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@mfmayliba
Güzelmiş. Şıp demiş Tarmac'ın burnundan düşmüş.

Ben olsam yine de ikinci el bilindik herhangi bir firmadan alırdım. Uludağ komunun şu anki sahibi şöyle demişti vakti zamanında: Ben kullandım, hiç kimseye tavsiye etmiyorum.

Geri