Scudo Sports

iç lastik yama tavsiyesi

@Auron Sanchez
Yama takımının lastik ölçüsüne göre değiştiğini ilk kez duyuyorum [emoji15]

Standart yamadan önce iyi bir zımpara işçiliği şart. Solüsyonun bekleme sürelerine de dikkat edince sorun olmamasını bekleriz :)

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Scudo
@bsklt07 hocam boyle yaptim da tutmadi tuttu gibime gelmisti ama olmamis canim cok sıkıldı ya. 25 mm olunca zor yapiliyor yanlardan :(((

ben öyle yapıyorum

@bsklt07 hocam simdi yamanin tutup tutmadigini nasil anliyorsunuz lastigi takmadan. Hava basiyorum disardaykende basincini goremiyorum bu sefer :(

şişiriyorum eger tutmadıysa şişmez lastik

Kendinden yapışkanlı yama da kullansanız mutlaka solüsyon uygulayın, ben çok değişik markalar kullandım solüsyonsuz, sonuç alamadım; solüsyonla sonuç alabildim. Yama işini bitirdikten sonra tekere takmadan önce sakın ŞİŞİRMEYİ DENEMEYİN. Yama büyük geliyorsa koruyucusunu kaldırmadan önce makasla küçültün.

@Orhan Akarkut
Hocam yaptim tesekkurler. Lastige takmadan Sisirdigimden yama atiyormus :koptum: gece 100 psi bastim tekere hala ayni havasi iyi oldu yama.
Cok isgence cektim lastigi söküp takarken, arka tekeri takarken, simdi elim alismaya basladi da arka vites bozuldu hafiften :(

Haydi bakalım, gözünüz aydın...

Arka vites ayarlanır, sorun değil...

Önceden eski patlak kullanılmayacak durumdaki iç lastiklerden kesip yama yapardık bally ile de yapıştırdık kimi zaman yapışmaz zamanla atardı kendini aynı bir kaç kere yama yaptığımızı bilirim şimdiki nesil yama beğenmiyor.

İçinden 40 tane çıkan en ucuz yamalardan kullanıyorum. Bu son günlerde dış lastiğin içine gömülmüş bir cam parçası nedeniyle 3 yama yapınca uygulama şeklimi kısaca anlatayım dedim. 700/23kullandığım için yamayı yuvarlak şeklinde kesiyorum, lastik yüzeyini sıfır zımpara ile zımpalayıp solüsyon sürüyorum, yamanın alt alüminyum folyo korumasını çıkarıp yamayı iyice esnetiyorum ve üst kağıdınıda temizliyorum. Yama yüzeyine de solüsyon uyguluyorum. En az 10 dakika bekliyorum ve yapıştırıyorum. Üzerine keçe yerleştirip kanepenin ayağı altında en az 10 saat bekletiyorum. İnanın hiç kaçıran yamam olmadı. Turlara kesinlikle sıfır yedek lastikle çıkarım. Uygulama güvenli olsa da yine de risk var. Gerçi sıfır açtığım iç lastiğin iğne mekanizması arızalı çıkmıştı bir keresinde.. Lastik doğru basınçla kullanılırsa, ve patlak sonrası iyice incelenirse uzun süre patlamıyor ama benim başıma üç gün önce gelen ve buradaki yorum sahipleri gibi beni delirten küçük bir ayrıntı bizi uğraştırıyor. Cam içeri gömülmüş ve çok zor buldum..

karaköyde sedona bayinden thumbs up marka almıştım memnun değilim

nerde o eski kaynak yamalar...

Daha önce hep yeşil kutuda satılan red sun marka yama kullandım sorun olmazdı. Gittiğim yerde kalmayınca iki katı fiyata Thumbs up marka yama seti aldım ilk defa kullandığım için acemiliğini çektim çünkü solüsyonu resmen su gibiydi red sun ın solüsyonu daha yoğundu. İşin özü red sun ile 25-30 dakikada yamamı yapıp yoluma devam ediyordum thumbs up ın kuruma süresi daha uzun olduğu için yolda uğraşmak istemem. Yapışkanlı yamalar yüksek basınca pek dayanıklı değil yol lastiği için yama kullanılır ama benim 1-2 haftada lastik basıncım epey düşüyordu.

Arka lastiğim yolda giderken aniden patladı bikaç gün sonra da ön lastiğim evde durup dururken patladı işin ilginç yanı ikisi aynı yerden sibobun 1-2 cm yanından jantın iç tarafından patlayıp çöp oldu. Böyle bişey neden olmuş olabilir?

Bir kaç mesaj önce iç lastiği takmadan şişirmeyin denmiş. Şimdi yamayı yaptık güzelce fakat yaptığımız yamayı tuttu mu tutmadı mı diye denemeden takmak risk değil mi ? Kafama takıldı orası :)

geçen evde patlak bir iç lastiğim vardı, 3-5 tane yamayı heba ettim bu yolla tutturamadım bir türlü, yamayı yapıyorum şişiriyorum bir yerinden hava kaçırıyor, dedim herhalde tutmayacak yama, kaldı öyle kenarda.

Zefalin şu yama setini kullanıyorum yıllardır (link) zamanında 14 tlye almıştım (dolar fırlamadan) tavsiye ederim boyu 10 cm falan çok küçük sele altı çantası almadan cebinize bile koyabilirsiniz yanlız levyeleri zorlasak kırılacak gibi geliyor belkide bişey olmaz benim abandığımda oldu hiç kırılmadı gayet iyi bir ürün tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bag
Bisikletciden beş tl ye aldım ,iç lastikte üç tane yama var bin km dir sıkıntı yok. İç lastik için on tl vermekten iyidir.

Her zaman yanımda sıfır yedek iç lastik ve sıradan bir yama taşıyorum. Patlak durumunda düşünmeden yedek iç lastiği takıp yoluma devam ediyorum. Eğer mecbur kalırsam yapıtırıcılı yama ile yolda tamir edip devam ediyorum. Eğer mecburiyet oluşmazsa eve gelip eski usül sıcak yama ile iç lastiğimi tamir edip tekrar onu kullanmaya devam ediyorum. Arayan sıcak yamayı internette bulabilir. Yapıştırıcı ile yapıştırdığınız yamalar bazen ömürlük olabildiği gibi bazen de bir süre sonra kaçırmaya başlayabiliyor. Sıcak yama ise kesinlikle o iç lastiği atana kadar kaçırmayan bir yama türü.

Şu kendiliğinden yapışkan tiplerden kesinlikle uzak durunuz. Kendiliğinden yapışkan insanlardan farkı insanlar yapıştımı bir daha bırakmıyor bu ilk havadan sonra kendini bırakıyor. zaten naneli dil pastili gibi bir şey incecik şeffaf.

@ScaryEnemy
Hocam mtb ise yapabilirsiniz sorun yok ancak yol lastiginde, lastige takmadan sisirirseniz yama atiyor.
Onun disinda arkadasim mtb lastigine yamayi hava basiliyken yapiyor kafa rahat :D :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN mtb değil hocam yol, akşam bir daha deneyeceğim şişirmeden takacağım bakalım olacak mı :D

Geri