Scudo Sports

İç lastik kendi kendine patlar mı?

Scudo
@isa7747 değiştirmek, tamir etmek için son söküşünüzde birde dış lastiğe bakın bence.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
İÇ LASTİĞİM 1 HAFTADA 3 KERE DURDUĞU YERDE PATLADI . sizce sebebi ne olabilir? Bodruma koyuyorum böcekler yiyor olabilir mi ? Lütfen yardım edin usandım çünkü. Snake bite değil bu arada patlaklar hep dıştan.
İç (jant) şerit var mı ?

• Beğen
Eğer Decathlon'da patlar. Valla Decathlon'u severim, pek çok ürününü de kullanırım. Fakat bu kadar sorunlu başka bir ürününü görmedim. Yolda lastik patlayıp Decathlon iç lastiği taktıktan sonra tekrar patlak yaşamak garanti. Bilmiyorum benim yaşadığımı yaşıyor musunuz siz de?

İç lastiğim xlc decathlondan almadım. Ayrıca jantta bant var ve dediğim gibi içeriden patlatmıyor snake bite dediğim o idi galiba pek bilinmeyen bir terim veya ben yanlış biliyorum. Ama yine de dış lastiği de jantı da kontrol edicem çok teşekkürler. 2 3 gündür de duruyor öyle lastiği hızlıca çürümez değil mi?

İç lastiğim xlc decathlondan almadım. Ayrıca jantta bant var ve dediğim gibi içeriden patlatmıyor snake bite dediğim o idi galiba pek bilinmeyen bir terim veya ben yanlış biliyorum. Ama yine de dış lastiği de jantı da kontrol edicem çok teşekkürler. 2 3 gündür de duruyor öyle lastiği hızlıca çürümez değil mi?
Yarış lastikleriyle 8k km kullandığım Decathlon iç lastiğim var, aralarda 3 hafta binmediğim de oldu. Hiç normal değil, ya jant bandında sıkıntı var ya da lastiğe gömülü bir şey kalmıştı ve durdukça yürüdü.

bu konuda başıma değişik olaylar geldi. genellikle iç lastikten kaynaklı olmuyor. dış lastiğin iç kısmında iğne vs kalıttı oluyor. İçten ne kadar sıvazlarsan kontrol etsen de sorun devam etmekte. bunun için ise dış lastiği tamamen geriye katlayım iç kısmı varsa zımpara ile zımparalamak icap eder. artı iç lastikler de adı olabilir. belirli bir havadan sonra inceldiğinde delik oluşuyor.

• Beğen
Bu olay benim başıma da geldi. Özellikle son aldığım Scott Scale MTB bisikletimin orjinal iç lastiğinde. Patlamalar hep içten ve iç lastiğin iç kısmının tam sibobun karşısına gelen 10cm'lik bir segmentte. Her turda mutlaka aynı yerden patlıyordu. Lastik basınçları da özellikle tam şişirmeden tura hiç çıkmam. Jantın içi gayet kaliteli ve hiçbir çapak vs yoktu. En son dün iç lastiği evde çıkarıp boşta biraz şişirip o bölgeyi inceledim ve ek yerlerinin etrafında mikroskobik noktalar olduğunu farkettim ve şişirdikçe daha da belirginleşiyordu. Fabrikasyon olarak lastiğin sadece 10cm'lik o segmentinde olan bir yerde olan o hatalı imalat yüzünden en ufak bir çukura veya sert bir şeye çarpınca kendiliğinden patlıyormuş. Ben de o segmentin daha önce patladığında yamadığım yerlerin geri kalan 5-6cm'lik o bölümüne yan yana 3 adet yama daha yapıştırdım ve sanırım sorunu çözdüm. Açıkçası, içindeki lastik kalitesiz ise bu fabrikasyon hatalardan dolayı patlıyor olabilir. Daha önce de ucuz lastiklerde bu gibi durumların olabildiğini duymuştum.

IMG_20210502_205245.jpg

Lastik patlağı vardı yapayım dedim ama yan taraf böyle şişiyor. Normal mi? Dış lastiğin içine koyunca da böyle mi olur?

• Üzgün
Tepkiler: MAERKEK
262755 dosyayı görüntüle

Lastik patlağı vardı yapayım dedim ama yan taraf böyle şişiyor. Normal mi? Dış lastiğin içine koyunca da böyle mi olur?
Sakın koyma , at çöpe gitsin veya iade edebiliyorsan et . Üretim htası . Dış lastiğin canına okur. Benzin dök yak hatta

Eğer Decathlon'da patlar. Valla Decathlon'u severim, pek çok ürününü de kullanırım. Fakat bu kadar sorunlu başka bir ürününü görmedim. Yolda lastik patlayıp Decathlon iç lastiği taktıktan sonra tekrar patlak yaşamak garanti. Bilmiyorum benim yaşadığımı yaşıyor musunuz siz de?
Evet Bugün başıma geldi. Hiç bir sebep yokken sürüş esnasında yüksek sesle patladı. İç lastik dechatlondandı. açtığımda 20 cm yırtık oluştuğunu gördüm. herhangi bir cisme bağlı batma kesilme vb. yok. anlamadım.

Geri