Scudo Sports

İç lastik boyutu

içgüdü

Üye
Tepki
41
merhaba
jantın üzerinde 700c 622x13 yazıyor. ben yeni iç lastik almayı düşünüyorum. alabileceğim en sağlam iç lastiğin ölçüleri nelerdir?
ayrıca iç lastiğin boyutunu değiştirince dış lastiğinde değişmesi gerekir mi? teşekkürler.

Scudo
iç lastiği dış lastiğin boyutuna göre alacaksınız.
uygun ise dış lastiği değiştirme zorunluluğu olmaz.

Merhabalar, yedek iç lastik alacağım ancak ölçüsü ne olmalıdır, bilemedim. Dış lastiğin üzerinde 40-622 (700x38C) yazıyor, bu durumda iç lastiğin ölçüsü kaç olmalı? Teşekkürler.

@mbozel sibop tipiniz de önemli.
700*38 derken, 700 dediği çap, 38 dediği kalınlık bilgisi. sibop tipinize uygun, 700 ifadesini içeren ve 38 kalınlığını destekleyen iç lastikler bakacaksınız. mesela yolladığım örnekler 700*35-45 arası yazıyor. Demeki ki size uygun.
(link)
(link)

@VolkanÖzcan

İkinci linkteki SCHRADER marka iç lastiğin sibobu bendeki bisikletle aynı. Farklı siboplu bir iç lastik almam ne gibi bir sorun oluşturur? Ona göre farklı bir pompa ya da pompa ucumu almam gerekir?

Ek linkteki yazılanları okuyorum ancak tam bir cevap almak mümkün değil. Bir çok soru cevapsız bırakılmış.
Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@mbozel
schrader marka değil, sibop tipi. presta da öyle. presta daha incedir. iç lastik tipiniz jantınızda iç lastik için açılan deliğe göre belirlenir.
yoklukta presta kullanabilirsiniz, ama genel olarak önerilmez çünkü özellikle yüksek basınçta yarıklar oluşabilir. sıfır alırken presta almanızın bir anlamı yok yani. (kaynak: (link))

nette şunu buldum size uygun: (link)
ama fiyat performans oranı, patlama hassasiyeti vb. nasıldir bilmiyorum. dağ bisikleti kullanıyorum ben.
oto sibop=schrader

delta bisiklette de size uygun olan şu mesela
(link)

bu da patlama karşıtı sıvılı iç lastik
(link)

şunu da yazayım konu açılmışken, patlak karşıtı sıvıların 2 yıl vb. bir ömrü oluyor, bu yüzden bence yedek iç lastik olarak almak mantıklı değil.

@VolkanÖzcan Şehir bisikleti kullanıyorum ve önümüzdeki günlerde tura çıkacağım. Bu sebeple iç lastik almak istedim. Detaylı cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Benim için şu an en iyi alternatif şu gibi gözüküyor: (link)

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
37x622 700x37C lastik ölçülerim iğne sübap

(link) bunu buldum ama uygun olur mu bilemedim yardımcı olabilecek varsa

@özererzincanankara uygundur, dış lastik genişliğinin iç lastiğinkinden bir veya birkaç numara küçük olması yaygın genelde. Yol bisikletinde 23c ve 25c lastik kullanıyoruz çoğunlukla, kullandığımız iç lastikler de 18-22 oluyor. Uyuyor da, fakat bu iç lastiği 28c bir dış lastiğe takmaya çalıştığımızda biraz ince kalıyor ve komik duruyor, doldurmuyor içini ve bu da jantın en ufak bir tümsekte asfalta değmesi riski demek. Jant için zararlı yani.

Sizin sipariş etmeyi düşündüğünüz iç lastik ilk başta biraz büyük gibi görünecek gözünüze, ama hafif bir zorlamayla dış lastiğe sığdıracaksınız bence. Şişince de tam oturur muhtemelen

Arkadaşlar merhaba 170 220 ic lastigim var ve bu lastiği 1x50 dış lastiğe taksam sıkıntı olurmu?

Merhaba arkadaşlar,
Benim 700.28 presta sibop lastiğim var hava basarken sibop yanından küçük yarıldı şimdi yeni aldım idareten vasat bişey . Bu konuda bilgisi olanlar bana yardımcı olursanız sevinirim. Bisiklet çime güvenmiyorum çünkü kendi uyduruk iç lastiğinin övüp Continental kötüledi bu konuda gerçek manada bana yardımcı olursanız sevinirim iç lastik olarak ne tercih edeyim Bir de dış lastiğimi yolda gidecek şekilde biraz kalınlaştırmak istiyorum bana bu konuda tavsiyelerinizi acilen bekliyorum zırhlı lastik düşünüyorum schwalbe. Sibop olarak presta iyi değil demişsiniz schrader tavsiye edilmiş. Ne yapacağımı şaşırdım. Yeteri kadarda bilgi sahibi değilim.

merhaba ben hep chaoyang iç lastik kullandım memnunum. En son salcano cyc02 bisikletime hava basmak kolay olsun diye schrader sibop iç lastik aldım ama baktım tipi hoşuma gitmedi presta sibop aldım dönüştürücü ile kullanıyorum. Dış lastik olarak da cst ciudad 700*32c lastik aldım hiç patlayacak gibi durmuyor fakat keşke 700*28c lastik olsaydı diyorum, bence 700*28c lastik her derde deva bir lastik boyutu.

Geri