Scudo Sports

İBB İstanbul Bisiklet Çalıştayı

Scudo
Screenshot_2020-06-05-17-35-02-130_com.twitter.android.jpg
209 km bisiklet yolu varmış İstanbul'da(!) Mavi boyalı kaldırımları çıkarsak kaç km kalır acaba...
Edit: Yanlış anlaşılmasın, %99 önceki yönetimin yüzünden düzgün bisiklet yolu yok. Yapmış gibi görünmek için yaptılar.

Son düzenleme:
@a.gul29 şu sahildeki maviye boyanmış balık tutulan alan sanırım. Gerçi orada bile sürmek için bisikleti elime alıp merdivenleri kullanmam gerekiyor :)

229126 dosyayı görüntüle
209 km bisiklet yolu varmış İstanbul'da(!) Mavi boyalı kaldırımları çıkarsak kaç km kalır acaba...
Uzun yılların verdiği ve ulaşımı araba ve otobüsten ibaret gören yöneticilerin eseri.
Arabaya 3-4 şerit bisiklete sıfır.
Bursa da da böyle. Üç şeritli ana arterlerde bisiklet yolu yok.
Çünkü onlar için bisiklet karne hediyesinden ibaret olup oyuncaktır. Ulaşım aracı değil.

umarım gelecekte bunun aksi uygulamalarını görürüz ve ülkemiz gelişir.

Son düzenleme:
Eski yönetimin yaptığı proje kullanılabilir olmadığı için iptal edilip kaldırılmıştı. Yeni yönetim aynı projeyi hiç değiştirmeden yeni gibi lanse ederek uyguluyor. O bisiklet yollarını bilenler hatırlar, aynı yol aynı şekilde 2 3 yıl önce denendi kaldırıldı çünkü şuan yaşanan sorunlar o zamanda yaşandı. Hem eski hem yeni belediyenin amacı bisikletli ulaşımı sağlamak değil. Daha çevreci gibi gözükmek, bisikletçilerden destek almak ve pr. Benim gözümde hiçbiri samimi değil.

Ben bisiklet yolu istemiyorum. Ben taşıtlar tarafından işgal edilen yollardan hakkımı istiyorum.
Ben kentsel mekanlara eşit, adil ulaşım hakkı istiyorum.
Siz ne istiyorsunuz?

@Anonim İBB Bisiklet Şefliğinde Rukiye hanımın görevinden alınması sonrası olan süreci de aynı dikkat ile takip ediyorum.

Rukiye hanımın görevden alınması sırasında İzmir'den gelen yeni ulaşım daire başkanı bana sanki bu konuyu angarya olarak görüyor ve diğer ulaşım konularına ağırlık verip bu konuyu da bir şekilde idare ederim bakış açısında gibi geldi. (3 Haziran Bisiklet günü bile boşa gitti, geçmiş olsun) Ama umarım yanılan ben olurum da iyi işler yapar o zaman tabi ki takdir ederim.

Not : Bu arada yılda 3 hoca değiştiren futbol takımları gibi İBB'de 1 yıl içinde gelen 3. daire başkanıymış, bu kadar istikrar içinde bu iş nasıl olacaksa göreceğiz.

@Anonim İBB Bisiklet Şefliğinde Rukiye hanımın görevinden alınması sonrası olan süreci de aynı dikkat ile takip ediyorum.

Rukiye hanımın görevden alınması sırasında İzmir'den gelen yeni ulaşım daire başkanı bana sanki bu konuyu angarya olarak görüyor ve diğer ulaşım konularına ağırlık verip bu konuyu da bir şekilde idare ederim bakış açısında gibi geldi. (3 Haziran Bisiklet günü bile boşa gitti, geçmiş olsun) Ama umarım yanılan ben olurum da iyi işler yapar o zaman tabi ki takdir ederim.

Not : Bu arada yılda 3 hoca değiştiren futbol takımları gibi İBB'de 1 yıl içinde gelen 3. daire başkanıymış, bu kadar istikrar içinde bu iş nasıl olacaksa göreceğiz.
Rukiye hanım hafızam beni yanıltmıyorsa kent planlamacısıydı ve i.b.b’indeki görevine yıllardır bisikletle gidip gelen birisiydi. Bir kadındı ve bisikletli gruplarla dirsek temasında olan birisiydi. Ne oldu ki ibb tarafından göreve getirilen birisi yine ibb tarafından görevden alındı? Gerekçeli bir karar var mıydı yoksa görevden alınması “ görülen lüzum üzerine “ miydi?

İBB'den hiç bir açıklama gelmedi. O dönem (tamda yaasaklar bir taraftan bunaltırken) ben yine her platforma bodoslama daldım. Bisikletli Kadın İnsiyati'nin o gün Instagram hesabı altında yazdığım mesaja kendisinin verdiği cevap altta. (Özel bir mesaj olmadığı için paylaşıyorum)

merhabalar. Çalıştay raporunu bisiklet şefliği ekibi olarak çoktan hazırladık ve bitirdik. İnanın belediyede işler uzaktan görüldüğü gibi yürümüyor. Uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından görevden alınmam sanırım bunu biraz olsun açıklar..

O gün verdiği cevap bana hiç samimi gelmedi.

Rukiye hanım hafızam beni yanıltmıyorsa kent planlamacısıydı ve i.b.b’indeki görevine yıllardır bisikletle gidip gelen birisiydi. Bir kadındı ve bisikletli gruplarla dirsek temasında olan birisiydi. Ne oldu ki ibb tarafından göreve getirilen birisi yine ibb tarafından görevden alındı? Gerekçeli bir karar var mıydı yoksa görevden alınması “ görülen lüzum üzerine “ miydi?

• Beğen
Tepkiler: Gkt34 ve necmeddin
merhabalar. Çalıştay raporunu bisiklet şefliği ekibi olarak çoktan hazırladık ve bitirdik. İnanın belediyede işler uzaktan görüldüğü gibi yürümüyor. Uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından görevden alınmam sanırım bunu biraz olsun açıklar..

Gayet samimi yazmış. İşler sizin bildiğiniz gibi değil diyor. Resmen görevden almak için mücadele etmişler. Keşke kendisi burada olsaydı da daha kapsamlı olarak kamuoyunu aydınlatsaydı.

Son düzenleme:
İşte kapsamlı olmadığı, kısa ve politik bir cevap olduğu için. Ayrıca biz çoluk çocuğuz her ne kadar içinde olmasak da sanki zorluğu tahmin etmiyoruz. Bu yüzden bana samimi bie cevap gelmedi. Ha başka birine samimi gelir saygı duyarım. Ama bu şu anlık düşüncemi değiştirmez.

Eski birim şefi Rukiye hanım gayet samimi ve çalışan birisiydi. Bir yerden birileri geldi bir şekilde mevkisi elinden alındı. Bununla ilgili sanırım Instagram hesabında sitemini dile getiren bir postu vardı. Göreve geldiğinde bisiklet camiasında heyecan uyandırmıştı çünkü bazıları tanır, yıllardır bisikletle işe gelip giden bisikleti hayatının parçası yapmış birisiydi. Yaparsa o yapabilirdi, yaptırmadılar. İyi şeyler siyasete kurban verildiği sürece eğitim, kültür ve sosyal açıdan ilerleme kaydetme şansımız yok.

Online toplantıya katılmıştım.
Hatta genel olarak orada yetkililere.3 Haziran'da İmamoğlunun bisiklete binip bisikletle ilgili pozitif ve bisiklet yolunu işgal edenler için yaptırım uygulanacağını açıklaması fikri ortaya atıldı ve yetkililer de bu fikri bayılarak ve harika nidalarıyla karşılamışlardı.

Tüm bu toplantı ve fikir alışverişlerine rağmen 3 Haziran ın boşa geçmiş olması tam bir hayal kırıklığı...

İşte kapsamlı olmadığı, kısa ve politik bir cevap olduğu için. Ayrıca biz çoluk çocuğuz her ne kadar içinde olmasak da sanki zorluğu tahmin etmiyoruz. Bu yüzden bana samimi bie cevap gelmedi. Ha başka birine samimi gelir saygı duyarım. Ama bu şu anlık düşüncemi değiştirmez.

Kısaca "devrim önce kendi çocuklarını yer" demiş. Nihayetinde belediyedekiler kendi çevresi, yakını, belki de ahbabı. Bu kadarını söylemesi bile yeterli, zülf-ü yar meselesi biraz da sanki @monder33

Merhaba, bilgi için teşekkürler. Fakat kendisinin twitter üzerinde açıklamasına bakmak için yaptığım araştırmada bir sonuç alamadım.

Çalışta tarihi 7.2.2020, daha sonra 14.2.2020 de mail olarak gelen çalıştay sunum raporu var ve en kısa sürede çalıştay raporunun da mail olarak geleceği belirtilmesine rağmen bu konu da gelen hiç bir mail yok.

İBB Şefliğinin twitter sayfası da o dönemden beri sürekli takip ettiğim sayfa olmasına rağmen şu ana kadar yapılan bir proje veya çalışma gözükmemekte.

Görevden alına tarihi ise 18.4.2020 arada boş geçen uzun bir süre var, benim burada belediyeden de cevap beklememe rağmen, bu zaman kadar ortada ne gibi bir çalışma, proje ve argüman vardı bu kafam da daha çok merak ettiğim konu.

Bu bilgilere ulaşamadığım sürece de süreci takip etmeyi tercih ederim. Teşekkürler.

Buda benim kendisinin verdiği cevaptan önceki mesajım. Ben kişilerin ne açıkladığından daha çok ne yaptıkları ile ilgileniyorum. Rukiye hanımın döneminde de bir şey göremedik, şu anki dönemde de bir şey görmüyoruz.

Ve yapmadıkları şeylere karşı da sürekli eleştirimi yapıp sıkıştırıyorum.

Ben kişiye ve söylediklerine değil, yaptıklarına bakarım. Eğer verdiğim oyun karşılığını görmezsen o oyu hayatta bir daha vermem.

Kısaca "devrim önce kendi çocuklarını yer" demiş. Nihayetinde belediyedekiler kendi çevresi, yakını, belki de ahbabı. Bu kadarını söylemesi bile yeterli, zülf-ü yar meselesi biraz da sanki @monder33

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Arkadaşlar, bu adam Samsun Büyükşehir Belediyesi başkanı ve bisiklet yolunda yürüyor ve bunu sosyal medyasında paylaşıyor. İBB'nin değerini bilin bence :)

Biz bunlara onlarca defa zabıtalarını şikayet ettik motorla bu yola giriyorlar diye; hiçbir sonuç alamamıştık. Meğer balık baştan kokuyormuş :) Kimi kime şikayet ediyoruz...

WhatsApp Image 2020-06-07 at 11.51.43.jpeg

Ben bisiklet yolu istemiyorum. Ben taşıtlar tarafından işgal edilen yollardan hakkımı istiyorum.
Ben kentsel mekanlara eşit, adil ulaşım hakkı istiyorum.
Siz ne istiyorsunuz?
Bisiklet yolu diye birseye ihtiyacimiz olmamali. Bisiklet bir ulasim aracıdır. Avrupa da bircok sehir trafige nasil daha az arac girisi saglarim diye kafa yorarken biz hep trafiği nasil rahatlatiriz diye düşünüyoruz. Herseyin temeli bu bakis acimizi değiştirmekle baslar. Biraz ogrenmek isteyen Paris ornegini ve vizyonunu inceleyip aslinda uzun vadede hic de zor olmadığını gorecektir.

Daha önce belirtmiştim. Zoom üzerinden yaptıkları online toplantıya katilmis orada da daha bisiklet almamış kullanmıyor olmama rağmen yetkililere herkes gibi aklıma gelen İstanbul'a rahat ve çabuk uygulanabilecek (bana göre) köprü bisiklet yolu fikrimi açıklamıştım. Hatta sözde onlara da çok mantıklı gelmişti.

Daha sonra bu projenin kendi maliyetini çıkarabileceği sponsorluk ve reklam anlaşması ile yapılabileceği aklıma gelmiş ve 23 Mayıs 2010 de Instagram'da eklediğim Tanzer Kantık'a heyecanla yazmıştım.

Ne safmisim.
23 unden beri adam bir nokta bile yazmadı.!!

İlgili toplantı ve benim (kesik kesik gelmiş) sunduğum fikirlere ekteki videonun 36:20 saniyesinden itibaren ulaşabilirsiniz.

Screenshot_2020-06-16-16-31-40-113_com.instagram.android.jpg

Son düzenleme:
Geri