Scudo Sports

İBB İstanbul Bisiklet Çalıştayı

(link)

Şefliğin twitter hesabı, güncel gelişmeler buradan da takip edilebilir.

Ayrıca dün bu hesabı gördüğüm de eleştiride bulunan bir kaç vatandaşa verilen saygısız cevaplar vardı, birime e-mail yolu ile ilettim. Hesabı bu şekilde idare eden şahsın yerine ivedilikle yeni bir yönetici atanmış ve saygısız cevaplar kaldırılmış.

Maalesef bazen arada sistemi bozabilecek bazı şahıslar çıkıyor ve sızıntı olabiliyor.

Ama bu tip kişilere karşı da birim sağlam bir irade gösterip gereğini yapıyor.

Umarım zamanla sistem oturtulur.

Scudo
Merhabalar,

Covid-19 salgını ile ülkece topyekün savaştığımız bugünlerde İBB Ulaşım Daire Başkanlığı olarak ulaşım hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Ulaşım Daire Başkanlığı olarak İstanbul’un bisiklet politikasını oluştururken, bisikletli ulaşım altyapısı ve bisiklet kültürünün unsurlarını oluşturmak adına adımlar atmayı sürdürüyoruz.

Şubat ayında, İBB’nin bisiklet politikasını paylaşmak ve katılımcı bir anlayışla geliştirmek amacıyla yaptığımız İstanbul Bisiklet Çalıştayı’nda da dile getirdiğimiz Yenikapı’daki (bizim şimdilik verdiğimiz isimle “İstanbul Bisiklet Evi” ) binanın Bisiklet Şefliği’mize tahsis süreci tamamlanmıştır.

Binanın ortak etkinlik mekanı (söyleşi, film gösterimi, workshoplar için), cafe (rota planlamalarında mola noktası olabilirliği) ve toplanma alanı şeklinde değerlendirilmesi ilk etapta aklımıza gelenler. Bu binanın İstanbul’daki tüm bisikletlilere hizmet veren biçimde organize edilmesi için sizin de fikirlerinize ihtiyacımız var.

Binanın dış görünüşü ve fiziki kapasitesini gösteren planı ektedir. Görsellerin size fikirlerinizi geliştirmede ve olgunlaştırmada yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Binanın konumunu da bilmeyenler için paylaşmak isteriz : (link)

@sametmrc an itibariyle maili gelmis aciklamadir. Olumlu bir gelisme oldugunu dusunuyorum. Yetersiz bulabiliriz ama en azindan bir baslangic olarak IBB nin sesimizo duyacagina dair bir umut olmustur.

Gerçekten güzel bir gelişme evet. Umarım daha iyi şeyler de olur. Rukiye Demirci hadisesini de cidden çok merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: monder33
Abovvv Linux Ubuntu'da yaşadığım sorunlar yüzünden Linux Mint'e geçiş operasyonundayım, son 1 gün adam gibi maillere bakamadım, (telden baktım evet mail gelmiş) ve tam da bugün maile gelmiş. İşimi toparlayım ilk işim maili incelemek olacak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
İstanbul sahil şeridinden ibaret sanki. Evlere şenlik bir harita! Yapılan çalışma yanlış anlamıyorsam sahil yolu bisikletçilerini memnun etmek için yapılmış. Hani toplu taşımaya entegre olmuş güvenli bisiklet yolları?

Bisiklet yolları, sadece gezintiye çıkanlar için değil, spor yapanlar için, bisikletiyle işe gidip gelenler için, bir yerden başka bir yere gidip gelmek için de gerekli olacak. Bu özellikle dikkate alınmalı.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Sahil yollarına kot farkı olmadan bisiklet yolu yaparsanız ya da bisiklet yolunu izole etmezseniz bisikletli ile yayayı karşı karşıya getirmiş olursunuz.

@Ronin45 bişeyler yapılmaya çalışılıyor, hiç yoktan iyidir demek lazım. metrobüste nizami aralıklarla (2 saat aralıklarla mesela) sadece bisikletlilerin binebildiği seferler ve raylı sistemlerde bisikletliler için ayrılmış vagonlar/bölgeler yapılması gerekiyor.

tabi en başta yasalarda bisikletliyi araç sürücüsüne karşı orantısız bir şekilde güçlendirmek gerekiyor o da belediyelik bir şey değil. emniyet şeridini geçmemesine rağmen bisikletliye çarpan araç sürücüsünün büyük hapis cezası alması gerekiyor, ki sürerken "dur la şuna çarpacakmış gibi yapalım korkutalım lavuğu .q ahuahuhahua" diyen tipler, "aha bisikletli, aman uzağından geçeyim de başım yanmasın" demek zorunda kalsın. bu olmadıkça bisiklete barışık bir İstanbul işi yaş.

Geçici yollar. Geçici, GEÇİCİ ne desek boş. Sahil yoluna bisiklet yolu mükemmel fikir yav kimin aklına geldi hay Allah. Valla bunlar adamı sinir ediyor.

Bişeyler yapılıyor en azından değil mi, bisiklet üzerine kaç defa fikriniz alındı bu memlekette arkadaş? Kötülemek en kolayı...İstanbul'da bisiklete verilen değer çalıştaya gelen insanlarla doğru orantılı benim gözümde..

Daha bu forumu keşfetmemiş ve bisiklete geçiş yapmayı düşünürken twitter hesabımdan ekremimamoğlu ve danışmanı murat onguna bu resimleri de ekleyerek yazmıştım. Dün forumda bu başlığı görünce ibb bisiklet e de attım. Umarım güzel şeyler yapılır benzine mazota son. :D

2020-05-07_17-27-17.png2020-05-07_17-27-44.png2020-05-07_17-28-14.png2020-05-07_17-29-59.png

Bu "Pop up " bisiklet yolu yaygınlaşır ve benimsenirse harika olur...
@Ronin45
Kent yöneticilerinin geçmişteki pek çok varsayımını yeniden gözden geçirdiği bu dönemde, bisikletli ulaşıma yönelik bu akım bisikleti sadece bir aksesuar olmak yerine kent içi ulaşım sisteminin ayrılmaz bir parçası olarak konumlandırmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Şehirler, sadece yaşadığımız bu krizi atlatmak için değil, gelecekteki krizlere hazırlanmak için de daha dayanıklı ve daha eşitlikçi bir hareketliliğe ihtiyaç duyuyor.
(link)

Sabah postu görmüştüm, adım atmaları güzel bişey ama bu yol Bağdat Caddesi üzerinde de devam etmesi biçok problemi gündeme getirebilir.. 2 gün önce arabayla geçtiğimde bile sağ şerif park halinde duran otomobillerle doluydu..yolcu için yırtık dondan fırlarcasına dolmuşu sağa kıran şöförlerle burun buruna gelmeyiz umarım...

@MertV kaldırımdan biraz ilave ederek araçlarla araya ufak bir duvar koymaları şart. Ezer geçerler yeminle. Daha insanlık olarak okadar ilerlemedik!

Geri