Scudo Sports

İBB İstanbul Bisiklet Çalıştayı

izmirden vakti hali müsait olan arkadaşlarımdan katılım gösteren oldu,umarım faydalı bir çalıştay geçer :harika: hiçbirşey yapmamktansa biryerlerden başlamak çok güzel.

Scudo
IMG_7601.JPG

Bunun gibi toplantılardan mucizevi sonuçlar beklemesem de Serkan Bey kadar karamsar olmadığım için gidip yerinde gördüm. İzlenimlerim genel olarak olumlu. En azından belediye bir şeyler yapmak istiyor ve yabana atılmayacak sayıda insan işini gücünü bırakıp sesini duyurmaya Zeytinburnu'na gidiyor...

bizim coğrafya da insan denen varlığın eğitilmesi çok zordur yoksa dünyanın en zengin ve kültürlü insanları gelip en güzel oluşumları oluştursa değişen bir şey yok İNSANINI EĞİTEN VE BUNU BAŞARAN MİLLETLER HER DAİM İLERDEDİR.

merak etmekteyiz, gelişmelerden, konuşulanlardan ve hedeflenenlerden bahsedecek kimseler yok mu?

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
merak etmekteyiz, gelişmelerden, konuşulanlardan ve hedeflenenlerden bahsedecek kimseler yok mu?
Ben saat 11 civarında çalıştay dan ayrıldım konudan sorumlu mimar beyin anlattıklarından anladığım nüfusun kalabalık olduğu bölgelerde bölünmüş yol olacak yani buralarda gerçek bir bisiklet yolu olmayacak, benim anladığım bu zaten yapamazlar hangi yolu hangi kaldırımı daraltacaklar yer kalmamış. Silivri yeni hava alanı gibi yeri müsait olan bölgelerde bisiklet yolu yapılabilir.

Sonuç Bildirgesini hele.bir görelim. Ona göre ben gerekeni uzun uzun yazacağım. Siz hiç merak etmeyin.

Belediye ve Rukiye hanım gerçekten iyi niyetli, ama öğleden sonraki oturumda takım elbiseli bey efendi 6-7 tane bisiklet demek çok ilgi yok, çok da acele etmeye gerek yok gibisinden konuşunca gerekli cevabı vermek durumunda kaldım.

Koca belediyesin takım elbiseli geleceğine şöyle sportif göndersen temsilcini daha iyi olmaz mı diye düşünmeden duramıyorum , Anadolu insanım önce takım elbise takıyor ,sonra canlar yakıyor.

İnşallah hayırlı sonuçlar çıkar ve olay siyasi önyargıların üstünde tutulur, çalıştaya katılan ve emeği geçen her Can'dan Allah razı olsun.

Herhangi bir sonuç bildirgesi yahut karar metni vb girebilen var mı acaba oralarda?
Elinde olan varsa bir zahmet foruma atıversin.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Herhangi bir sonuç bildirgesi yahut karar metni vb girebilen var mı acaba oralarda?
Elinde olan varsa bir zahmet foruma atıversin.
Ali selam,

İlerleyen dönemlerde çalıştayın tekrarlanıcağı söylendi, yapılan konuşma ve panolarda insanların talepleri alındı. Değerlendirilip geri dönüş için bişeyler yanınlanır.. İstanbul Bisiklet Şefliği kuruldu bilmiyorum bilgin var mı, İstanbul Bisiklet Şefi'nin iletişim bilgilerini aşağıdaki resimde bulabilirsin. Hatta fikir ve problemlerimizi de iletebilceğimiz söylendi.

Edit:Çalıştayda yapılan sunumuda aşağıda mail adresinden temin edebilirsiniz, yapılması planlanan projeler vs.

(link)

İstanbul-Eskişehir-Ankara Yüksek Hızlı Trenine şehir bisikleti alınıyor mu ? bilgisi olan var mı ?

Bugün gelen sunum dosyasını da içeren e-posta

"07.02.2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Bisiklet Çalıştayı’nda yapılan “Bisiklet Ana Planı/Bisiklet Yolları Tasarım Rehberi” ekte tarafınıza gönderilmiştir. Değerlendirmelerinizi yaptıktan sonra görüş ve önerilerinizi 28.02.2020 tarihine kadar tarafımıza iletebilirsiniz. Çalıştayda sizlerden gelen talepler doğrultusunda hazırlanacak olan Çalıştay Raporu en kısa sürede sizlerle paylaşılacaktır. "

bunca emeklerin ardından umarım ki mevcut bazı yolları maviye boyayıp ahanda bisiklet yolu yaptık deyip geçilmez
zira var olan yolun bir kısmını maviye boyamakla iş bitmiyor
bilmeyen varsa gelsin Üsküdar'daki sözde bisiklet yolunu görsün
bisiklet yolunda bisikletten ve bisiklete binenden başka her şey var
büfe var, seyyar satıcılar var en önemlisi kum gibi yaya var

Ankarada da bu tarz toplantılar yapıldı. 3 ay içinde bisiklet yolları yapılmaya başlanacak denildi. Hala tık yok. Merakla bekliyoruz ve İstanbulu da merakla takip ediyoruz.

(link)

Biz bir an önce başlanıp, en kısa sürede bitirilip sonra da bu bisiklet yollarının birbirine bağlanmasını beklerken. Daha başlamadı bile.

Bir bisiklet yolu sadece mavi bir yol değil. Bisikletin temsil ettiklerini de temsil ediyor benim gözümde. Sosyolojik yönleri de var. Bence bu açıdan daha önemli.

@alper2508 Birgün kapım çaldı bir kapalı bayan belediye çalışanı halkla ilişkiler güzel üsküdarımız da neler beklenti içindesiniz diye dedim ben bisiklet sever ve sporcusuyum bisiklet yolu istiyorum neyse notlar alındı, sözler verildi felan ,filan gelgelelim yol geldi yapıldı bir hafta sonu ineyimde harem üstünden kadiköye ordan da turlar giderim diye inmez olaydım ne oldu yol yapıldı üstünde yok,yok :acpsnr:dedim dahada inmem ve nerdeyse aylardır üsküdara bırak bisikletle yayan olarak bile inmiyorum( bu arada bağlarbaşın da oturuyorum)

Geri