Scudo Sports

İBB İstanbul Bisiklet Çalıştayı

Gördüğüm kadarıyla konuya ilginin az olmasına üzüldün ama bugün denk geldi sana bir örnek vereyim.

Ben bisiklet dışında olan spor dallarında Galatasaray taraftarıyım, bugün Taçsız Kral Metin Oktay'ın doğum günü ama taraftar forumunda günün maç konusu 1000 mesajın üzerine çoktan çıkmışken efsaneyi anan sadece 5 mesaj var.

Burada yaşanan durum sırf bisiklet değil toplumun şu anki genel yapısı ile ilgili bir durum.

Bence azınlıkta kalıyorsun diye pes etme ama yine de sen bilirsin.

Çook uzun yazmıştım da, sonra düşündüm ve sildim. Okusanız da hiçbir şey değişmeyecek :harika: Gerek yok! Değmez. Günlük binlerce kişinin girdiği forumda şu konuya 3 günde 12 farklı kişi cevap yazmışsa ben buraya ne yazarsam yazayım, sadece kendimi avuturum

Scudo
Son 1 gün kaldı artık çalıştaya. Acaba neler olacak neler.

@Serkan Mıstınoğlu Organizasyonda aslında bir eksiklik var. Örneğin çalıştay öncesi bir bisiklet turu düzenlenecek olsa böyle olmazdı. X bir noktadan başlayıp çalıştay alanında sonlanacak bir bisiklet turu. Kesinlikle katılım çok daha yüksek olurdu. Hele bir de köprü geçişli olsa (burası artık fantezi), aman aman şehir dışından bile insan gelirdi.

Tabi birada şöyle bir handikap olabilirdi. Takım elbiseli bürokrat mantığı ile düşününce "çoluk çocukla, eğlenceyle mi uğraşacağız beee, biz ciddi is yapıyoruz" diyebilirlerdi. Ama bu da bir denge unsuru.

Aslında bisiklet platformları örgütlü bir cağrı yapsa, büyük bir tur organize edilip katılım sağlanabilirdi. Ama yapan olmadı.
Sözün kısası bence söylediklerin pekala gerçekleştirilebilirdi. Ama artık çok geç.

Son düzenleme:
Maalesef, ne çalıştayı düzenleyenler ne de bizler için mutlu son olmayacak gibi. En azından orada yaşayan bisikletliler için.
@Taygun Kon Sizin söylediğiniz gibi top derneklere ya da topluluklara kaldı. Onlar da birlik olup hazırlanmadıysa ne kadar başarılı olur bilemiyorum.

Ve son cümlenizde çok haklısınız. Umarım haksız olan biz oluruz.

Bizi trafikte görün deyip bi ilk sayılabilcek çalıştaya katılmayandan be biliyim...

son dk bi terslik çıkmazsa ordayım

Videoya yeni denk geldim, yarın ki çalıştay öncesi umutsuz ve kararsız olan arkadaşların son bir kez kararlarını gözden geçirmesini rica ederim.

Bir fixieci olarak mevcut düzen içinde bisiklet konusunda devrimci çözüm aramayı mümkün görmüyorum. Bu çalıştayımsı da hiçbir şey değiştirmeyeçek. Trafikte ölmeye devam edeceğiz. Kıçı seleye değmemiş dört tane burjuva entellektüelinin sabuklamalarını dinlemek için oraya gitmek zaman israfıdır. Ben böyle düşünüyorum. Giden gitsin. Benim açımdan yok hükmündedir.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
@Ali Kılıç 35.5 Siz söylemişsiniz mevcut düzen diye. Bu düzeni değiştirmek için gereken ilk adım çalıştaya katılmaktır belki de.
Farkındalık yaratma çabaları hep bizlerden çıktı bu sefer onlar yapmış katılmamak israf olur bence.

@Hami Bulut

Bu düzeni neoliberal sermayeye biat etmiş olanlar mı değiştirecekmiş? O çalıştaya gelip çevreci nutuklar atacak laz müteahhit önce Chatttam House'da kimlerle ne görüşmüş, kimlere ne taahhütler vermiş onu açıklasın. Bir önceki dönemde neoliberal sermayeye biat etmiş sözde İslamcıların elinde küresel bir mezraa* seviyesine düşürülen İstanbul bunların elinde küresel bir kom*a dönüşecek. Göreceksiniz. Bisikletçiler de böyle çalıştaylara katılarak, boykot etmeyerek mevcut sisteme meşruiyet zemini yaratacaklar.
* Mezraa ve kom köy altı yerleşim birimleridir.

Bakınız. Ben kimseye katılmayın, gitmeyin demedim. İsteyen gitsin. Beni ilgilendirmez. Saygı duyarım. Fakat ben asla, kat'a ve de zinhar bisikleti bir pr nesnesi olarak kullanan herhangi bir sosyal sorumluluk projesine katılmam, hele politikacıları parlatma aracı olarak kullanılanlara asla katılmam, kendimi orada figüran olarak kullandırmam kimseye.
Bu benim şahsi görüşümdür. Sadece beni bağlar.

Gönül çalamazsan aşkın sazını
Ne perdeye dokun ne teli incit
Eğer çekemezsen gülün nazını
Ne dikene dokun ne gülü incit

Demiş Aşık Hüdai. Bu işe soyunanlar umarım dinlemişlerdir...

Gelenlere kolay gelsin.

IMG-20200207-WA0001.jpeg

İstanbul içinde böyle bir imkan sunulursa güzel olur..

Bende geldim 👍🏼
Puffy boş gözüküyor mekân...

Bir kaç şey ileysek buradan.
Mesela bisiler yollarındaki yaya işgallerinin sonlanması için bir çalışma başlatılsa güzel olur.
Örneğin bisikletli zabıta, ya da emniyet ile işbirliği içerisinde bisiklet yollarının denetimi sağlansa güzel olur. Tabi ki buna mangalcılar da dahil.
Özellikle üsküda - kartal pendikte çok var.
.
.
.
Sonra bakınız uygun yollara bu tabelâlardan konulabilir. Hep burada söylüyoruz, bence buni dile getirmek ve göstermek icin en ideal yer burasi.
images.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Puffy boş gözüküyor mekân...

Bir kaç şey ileysek buradan.
Mesela bisiler yollarındaki yaya işgallerinin sonlanması için bir çalışma başlatılsa güzel olur.
Örneğin bisikletli zabıta, ya da emniyet ile işbirliği içerisinde bisiklet yollarının denetimi sağlansa güzel olur. Tabi ki buna mangalcılar da dahil.
Özellikle üsküda - kartal pendikte çok var.
.
.
.
Sonra bakınız uygun yollara bu tabelâlardan konulabilir. Hep burada söylüyoruz, bence buni dile getirmek ve göstermek icin en ideal yer burasi.
218555 dosyayı görüntüle

Ben fotoğrafı biraz erken saatte çektim, güzel bir kalabalık var...

• Beğen
Şu an Otoyollara paralel bisiklet yolu yapmaktan söz ediliyormuş 😀👍

• Beğen
Şu 1.5 metre tabelasını es geçmeyin ama yaaa. Muhakkak dile getirin cidden.
Özellikle de otoyollardaki bisiklet yolu başlığından sonra.

Nasıl gidiyor? Sabahki oturuma gelemedim, öğleden sonra gelmeye çalışacağım. Çok mu kalabalık?

Geri