Scudo Sports

İBB İstanbul Bisiklet Çalıştayı

Taygun Kon

Forum Demirbaşı
Tepki
1.487
İsim
Taygun K.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan İstanbul Bisiklet Çalıştayı ile "İstanbul Bisiklet Master Planı" ve "Bisiklet Yolları Tasarım Rehberi" konu başlıkları, kent içi toplu taşıma sistemi, entegre bisiklet yolu ağı ve altyapıları ile ilgili sorun ve önerilerin konuşulması, İstanbul’daki bisiklet yol ağının düzenlenmesi ve geliştirilmesi hedeflenmiştir. Çalıştay kapsamında konu ile ilgili uzmanların, kurumların, vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, meslek odalarının, derneklerin, firmaların ve bisiklet kullanıcılarının görüş ve önerilerinin alındığı katılımcı bir anlayışla ortak akıl yürütülerek yol haritası oluşturulacaktır.

IMG-20200129-WA0005.jpg

Çalıştay Programı:

Sabah:

09.00-09.30
Kayıt-Kahvaltı
09.30-10.00
Açılış Konuşması
İBB, Ulaşım Daire Başkanı
10.00-11.00
Bisiklet Ana Planı
Bisiklet Yolları Tasarım Rehberi Sunumu
10 dk. Soru-Cevap
11.00-11.15
Çay Arası
11.15-12.00
Paylaşımlı Bisiklet Sunumu (İSBİKE)
10 dk. Soru-Cevap

Öğlen:

13.30-15.00

Katılımcılara Verilecek Konu Başlıkları:

*Bisiklet Yollarındaki Fiziksel Sorunlar
*Bisiklet Yolu ProjelerininUygulama Sorunları
*Bisiklet Kültürü
*Paylaşımlı Bisiklet Yolları
*Paylaşım Sistemleri
*Bisiklet Park Elemanları ve Yer Seçimleri

15.00-15.15
Çay Arası
15.15-17.00

Katılımcılara Verilecek Konu Başlıkları

*E-Scooter
*Elektrikli Bisiklet
*Bisiklet Aplikasyonları
*Bisiklet Yolları Yönetmeliğinin Uygulanabilirliği
*Bisiklet İçin Çok Düzeyli Yönetişim

15.15-17.00

Katılımcılara Sorulacak Sorular

*İstanbul’da Bisiklet Ulaşımında Karşılaşılan *Engeller Nelerdir?
*Toplu Ulaşım Modları ile Bisiklet Entegrasyonu *Nasıl Sağlanmalı?
*Bisiklet Kullanımının Yaygınlaştırılması İçin Ne Tür Kampanyalar Gerçekleştirilmeli?
*Bisiklet Farkındalığını Nasıl Oluşturabiliriz?
*Bisiklet Yolları Yönetmeliği Hakkındaki Görüş ve *Önerileriniz Nelerdir?
*Bisiklet Ana Planı / Bisiklet Yolları Tasarım *Rehberi ile İlgili Görüş ve Önerileriniz Nelerdir?
*Paylaşımlı Bisiklet (İSBIKE) İstasyonlarının Yer *Seçimleri Hakkında Görüş ve
Önerileriniz Nelerdir?

Not: Seçilen konu başlıklarının öğleden önce moderatöre bildirilmesi gerekmektedir.

(link)

Scudo
İnsanların malum batılı ülkelerde olduğu gibi işlerine bisikletle "utanmadan" gidebilecekleri bir sosyal algıyı oluşturmak bence en önemli gündem maddelerinden biri. Sahip olduğumuz kafa yapısı ile daracık yollara gemi gibi arabaları sokmaksa en büyük zevkimiz.
Bisikletliler için yapılması gerekenler araç kullanıcıları için yapılması gerekenlerden sonra geliyor malesef. Kadıköy de bir cumartesi akşamı bahariyeye yürüyen herkes durumu net görecektir.

Programın hafta içinde olması katılım sayısını azaltacaktır. İstanbul'da yaşamayan bisiklet kullanıcısı olarak baktığımda katılan bireyler için geleceğe dair bir fikir oluşturacağını düşünüyorum. Hem diğer dernek ve toplulukların da fikirlerinden kendine pay çıkarabilir.
Geçtiğimiz yıl sonu katılmış olduğum bir Master Planının tamamlanma süreci 35 yıldı. Kaldı ki İstanbul büyük bir şehir, tüm altyapı ve düzenin tamamlanması nasıl olur bilemiyorum. Fırsatı olan gitmeli bence.

Konuyu görünce ALLAH ALLLLAH! dedim :eek:

Etkilendim! Gaza geldim! Şaşırdım! Ama bir yan da korkuyorum, başlığa tıklasam mı tıklamasam mı?

images (1).jpg

Güvenemedim önce :( Sonra, cesaretimi toplayıp konuya girdim o da ne :eek::eek:
Gerçek anlamda karşıma çıkan (daha öncekileri kaçırdıysam rezil oldum:D) ilk bisiklet çalıştayı! Hem de İBB oturmuş buna kafa yormuş zaman ayırmış!

lKxfRpop.jpg

:hhhhhh: Yaa seni şapşik İBB kalbimi kazandın bak şimdi :hoop: Okumaya başladım, aşağılara indim,indim ve indim... İçeriğin sonuna geldiğimde ise yüz ifadem tam olarak şuydu:

maxresdefault (1).jpg

Zevkten 5 köşe oldum gerçekten de! Neden mi?

İBB karşısında bisikletli arıyor arkadaşlar! İBB karşısında "bize bisiklet yolu laaazzıııım!" diyen bir kitle, kalabalık arıyor. Bizi ilk kez (yanılmıyorsam!) adam yerine, insan yerine koymuş ve "hadi gelin birlikte birşeyler yapalım" diyor. Hani hep hayıflanıyoruz ya "bizi kimse duymuyor, bizi kimse ciddiye almıyor, bizi umursayan yok, yollarda ölüyoruz, araç yerine konmuyoruz vs. vs. vs" diye? İşte bu çalıştay sesimizi duyduklarının ya da duymayı istediklerinin göz yaşartıcı bir göstergesi :eek: Gerçekten ağlamak istiyorum :ssrtcbya:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi gelelim ikinci kısma. Geçen kısımdaki mutluluk ve şaşkınlığımız, bu kısımda yerini hüzne, drama ve acı gerçeklere bırakacak. Hepimiz takkelerimizi çıkaralım ve klavyelerimizin yanına koyalım, bu kısımda kendimizi eleştireceğiz :naslyany:

Bu çalıştaya kaç forum üyesi katılacak?
Bu çalıştaya kaç bisiklet derneği (veya üyesi) katılacak?
Bu çalıştaya kaç amatör bisiklet grubu (veya üyesi) katılacak?
Bu çalıştaya kaç üniversite bisiklet grubu (veya üyesi) katılacak?
Bu çalıştaya bisikleti ulaşım amaçlı kullanan kaç İstanbul sakini vatandaşımız katılacak?

Bu çalıştaydaki kalabalığı neden bu kadar önemsiyorum? Çünkü bizi görecekler arkadaşlar. Bu şehirde bisiklet sürmeye talebi olan ve mevcut düzenden (bu şehirde bisiklet sürmemizi engelleyen her türlü detay!) memnun olmayan kaç kişi olduğunu görecekler.
Bu çalıştaya 50 bisikletli katıldığını düşünün. Ne düşünür bu çalıştayı düzenleyen ensesi galın, godoman takım elbiseliler? "3-5 bisikletli var bu şehirde, çalıştay gereksizmiş!"
Bu çalıştaya 250 bisikletli katıldığını düşünün. Ne düşünür bu çalıştayı düzenleyen ensesi galın, godoman takım elbiseliler? "Oo, haftaiçi, cuma günü tüm gününü buraya ayıran ne kadar da boş insan varmış yahu, işsiz bunlar be :D"
Bu çalıştaya 1000 bisikletli katıldığını düşünün. Ne düşünür bu çalıştayı düzenleyen ensesi galın, godoman takım elbiseliler? "Anaa bu kadar bisikletli var mıydı bu şehirde yahu? Biz bu pedaldaşlara karşı sorumluyuz, biz bu pedaldaşlara yardım etmeliyiz ve onları büyük bir ciddiyetle dinleyeceğiz! Bu çalıştayı yapmamız çok iyi oldu!" şeklinde geçici bir hevesleri oluşur, fakat günler içinde söner gider...

Peki bu çalıştaya Binlerce bisikletlinin katıldığını düşünün... Zeytinburnu çırpıcı sosyal tesislerinin o güne dek çok nadir gördüğü, belki de hiç görmediği bir insan yoğunluğuyla, bisiklet yoğunluğuyla karşı karşıya kaldığını düşünün şimdi de... Tertemiz bisikletlerimiz, tertemiz formalarımız, rengarengiz, kasklarımız, eldivenlerimiz. Göz kamaştırıyoruz! Pankartlar hazırlamışız! İsteklerimizi onlara iletmekle kalmayıp, bir şölen havasına çevirmeye karar vermişiz bu fırsatı! Demişiz ki bu fırsat bir kere gelir! Cıvıl cıvıl her yer! Bisikletli kaynıyor, genci yaşlısı, kadını erkeği, öğrencisi çalışanı emeklisi, profesyoneli amatörü! Herkes yahu! Bu şehirde bisiklete binen her 10 kişiden 1'i bile gelse bu hayalini kurduğum ortam oluşur arkadaşlar! Oluşmaz mı yahu? Bu kadar az mı sayımız? Bu kadar cansız mıyız? Bu kadar ümitsiz miyiz? Bu kadar cılız mı sesimiz? Bisikletin bize getirdiği mutluluk bu kadar az mı? Hiç borçlu hissetmiyor muyuz kendimizi pedallamanın verdiği o mükemmel hisse? Üstelik şimdi her şeyin daha iyi olması için çıkılmaya çalışılan bir yol, atılmaya çalışılan bir ilk adım var!

Bu adımı sakın küçümsemeyin! :naslyany: Karnaval havasında bir organizasyon yapıldığını düşünün orada. Peki o zaman ne düşünür bu çalıştayı düzenleyen ensesi galın, godoman takım elbiseliler? Sadece onlar da değil, medya da gelir oraya arkadaşlar... Derler ki "Bisikletlilere ilk kez söz hakkı verildi ve onlar da buraya akın akın geldi İstanbul'un dört bir yanından!". Herkes şaşırır, ilgi çeker, dikkat çeker! O zaman ne düşünür İBB? Nasıl bir imaj oluştururuz onların gözünde? İşte o zaman kendilerini çok kötü hissederler arkadaşlar. İşte o zaman pişman olurlar. Derler ki "Bunca zaman, bunca bisikletli, bu şehirdeki inanılmaz kargaşanın, kalabalığın, tacizin, zorlukların, baskıların, umursamazlıkların, ihmalin ve geri kalan tüm zorlukların arasında dişiyle tırnağıyla bisiklet sürmeye çalışmış! Helalleşerek çıkmış evden yahu! Arabaların bile sığamadığı caddelere bu insanlar bisikletle inmişler! Bu insanlar gerçekten de bisiklete aşık! Ve bizden ilgi istiyorlar! Bu kalabalık, bu coşku, bu heyecan, bu mutluluk, bu insanlar sadece güvenle, sakinlikle pedal çevirmek istiyor bu şehirde ve ne kadar da çokmuş meğer sayıları... Biz bu insanlara ne yapıp edip yardım edeceğiz! Ne gerekiyorsa! Hollanda halkı dümdüz şehirde işe bisikletle gidiyor diye hava atıyor, İstanbullu bisikletseverler ise 7 tepe istanbulu bisikletle gezmek için canını dişine takmış! Hangimiz daha çok seviyor acaba bisikleti! :D

Düzde herkes bisiklet sürer arkadaşlar, önemli olan yokuşta da sürebilmek... :harika:
Sakın bu çalıştayı hafife almayın, sakın bu çalıştayı geçiştirmeyin. Bisiklet dernek ve kuruluşlarına çok büyük iş düşüyor. Bu mükemmel fırsatı umarım görürler, benim heyecanımı umarım onlar da hisseder. Forumdaşlara v tüm bireysel bisikletlilere de büyük iş düşüyor, bu çalıştayı herkese yaymalısınız. Tüm sosyal medya hesaplarınızda paylaşmalısınız, hatta sokağa çıkıp bildiri dağıtmalısınız (yapabilenler).
Ben bu çalıştayın potansiyelini şöyle özetliyeyyim kendimce: Ya bir bisiklet devrimi olacak ve bu tarih yıllar sonra bile İstanbul'da bisiklet devriminin başlangıç tarihi, herşeyin başladığı efsanevi tarih olarak adlanırılacak, ya da...
Gerçekleşmesi muhtemel, malesef acı ihtimal, ya da: bundan önceki cılız toplantılar, organizasyonlar gibi sönüp gidecek. Fakat şunu bilin ki, eğer bu olursa, bunun sorumlusu KESİNLİKLE biziz, hiçkimse değil.
Artık hayıflanmayı, etrafımızdaki ilgisiz insanları, yöneticileri, sürücüleri suçlamayı ve bütün sorumluluğu üzerimizden atmayı bir kenara bırakıp, üzerimize düşeni bir kez de olsa yapmalıyız.

Umarım bunun farkına birkaç bin kişi varır ve bu etkinliğe katılır! :)
Aksi taktirde sonuç belli arkadaşlar...

s-4930b962a1cdeab86437f6a52769b5bdfa47d868.jpg

Şu konuya bilmeyenler göz atsın lütfen:
Bu avrupalılar gerçekten aptal...

Başka bir detay da, afişte "katılım sınırlı sayıda olacağından sitemizden kayıt açın" denmiş. Evet, bizi 250 kişilik nişan organizasyonlarının yapıldığı bir salona çağırdıkları için kendilerini kötü hissetmeliler :D Keşke Ahmet Cömert Spor kompleksinde yapsaydık! desinler! İçeri giremeyecek olmak bu çalıştayı dışarıdan destekleyemeceğimiz anlamına gelmez ki. İnanın bana, dışarıdaki kalabalığın içerideki kalabalıktan çok daha büyük bir etkisi olacak. İçerideki kalabalık sadece "delegeler" olacak :D (Tabi benim hayalimde. Evet hayal dünyasında yaşıyorum :ssrtcbya:)

Son düzenleme:
Düzde herkes bisiklet sürer arkadaşlar, önemli olan yokuşta da sürebilmek... :harika:
Sakın bu çalıştayı hafife almayın, sakın bu çalıştayı geçiştirmeyin. Bisiklet dernek ve kuruluşlarına çok büyük iş düşüyor. Bu mükemmel fırsatı umarım görürler, benim heyecanımı umarım onlar da hisseder. Forumdaşlara v tüm bireysel bisikletlilere de büyük iş düşüyor, bu çalıştayı herkese yaymalısınız. Tüm sosyal medya hesaplarınızda paylaşmalısınız, hatta sokağa çıkıp bildiri dağıtmalısınız (yapabilenler).
Ben bu çalıştayın potansiyelini şöyle özetliyeyyim kendimce: Ya bir bisiklet devrimi olacak ve bu tarih yıllar sonra bile İstanbul'da bisiklet devriminin başlangıç tarihi, herşeyin başladığı efsanevi tarih olarak adlanırılacak, ya da...
Gerçekleşmesi muhtemel, malesef acı ihtimal, ya da: bundan önceki cılız toplantılar, organizasyonlar gibi sönüp gidecek. Fakat şunu bilin ki, eğer bu olursa, bunun sorumlusu KESİNLİKLE biziz, hiçkimse değil.
Artık hayıflanmayı, etrafımızdaki ilgisiz insanları, yöneticileri, sürücüleri suçlamayı ve bütün sorumluluğu üzerimizden atmayı bir kenara bırakıp, üzerimize düşeni bir kez de olsa yapmalıyız.

Başka söze gerek yok. Siz olayı özetlemişsiniz.

@Serkan Mıstınoğlu şu an çalışıyorum indan mesajını okuyamadım ama ilk fırsatta okuyacağım. O kadar yazmışsın. Başlık sahibi bi tepki vermezse ayıp olur di mi ☺️

formu doldurup kayıt oldum. toplam 85 kişi kaydolmuş. gitmeye çalışacağım ama malum mesai günü. biraz zor görünüyor. ama @Serkan Mıstınoğlu nun dediği gibi bir toplu hareket olursa yıllık izin kullanıp gelirim

• Beğen
Tepkiler: monder33
@Serkan Mıstınoğlu hepsini okudum. Yahu alıp elime kaski bisikleti oraya uçasım geldi. Ne güzel yazmışsın.
Yol parası bulabilirsem ben de katılacağım. çünkü istanbulda değilim.
Ahh bir daha okuyup gaza geleyim dur...
Ha bu arada... Forumun sosyal medya hesaplarından da paylaşılsa ya çalıştayın görseli. Fena olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
bisiklet kulupleri katılıyor mu acaba?

formu doldurup kayıt oldum. toplam 85 kişi kaydolmuş. gitmeye çalışacağım ama malum mesai günü. biraz zor görünüyor. ama @Serkan Mıstınoğlu nun dediği gibi bir toplu hareket olursa yıllık izin kullanıp gelirim

Yol parası bulabilirsem ben de katılacağım. çünkü istanbulda değilim.

Konu açılalı 32 saat oldu, 300 okunma 10 yorum var. Sıradan bir koldato başlığı bile daha iyi hit çekiyordu :D İlgimizi pek çekmedi sanırım :snzdglsn: Bence ziyan etmeyin izninizi/yol paranızı

Son düzenleme:
Bu durumu kullanıp diğer belediyelere de hatırlatmak gerekiyor aslında. Diğer illerde de böyle bir istekte bulunulabilir sosyal medyadan.
Kendi adıma instagram'dan etiket yapacaktım ama İstanbul belediyesi hesaplarında çalıştay ile ilgili bilgi ve görsel yok ne yazık ki. :kötü:

Son düzenleme:
Konu açılalı 32 saat oldu, 300 okunma 10 yorum var. Sıradan bir koldato başlığı bile daha iyi hit çekiyordu :D İlgimizi pek çekmedi sanırım :snzdglsn: Bence ziyan etmeyin izninizi/yol paranızı
Bizim millet bir sorun karşısında dır dır konuşur ama sorunu çözme konusunda hiç çaba sarfetmeden kenara çekilip birinin sorunu çözmesini bekler ortaya iyi kötü birşey çıkınca da bu olmamış diyip çemkirir :)

Bu işin evveliyatı da var. Başkanın seçim öncesi ulaşım projelerini dinlerken (o ana kadar oy vermek de kararsız olan ben) ilk başta toplu taşıma ve bisiklet entegrasyonları ile konuya girip, daha sonra 11:20 den itibaren bisiklet ile söylediklerini görünce aynı gaz ve heyecanı o zaman hissettim.

Sonrasında bugüne kadar konunun gündeme gelmemesi kafam da acabaları oluştururken az önce konuyu görünce dedim bu iş olacak.

Evet daha önceki düşünceleri merak edenler özellikle 11:20 den itibaren videoya bakabilir.

Kaydımı yaptım. En son 170 kişi olmuş. @makaram

Konuyu açan arkadaşa da ayrıca teşekkürler. @Taygun Kon

Konuyu görünce ALLAH ALLLLAH! dedim :eek:

Etkilendim! Gaza geldim! Şaşırdım! Ama bir yan da korkuyorum, başlığa tıklasam mı tıklamasam mı?

217974 dosyayı görüntüle

Güvenemedim önce :( Sonra, cesaretimi toplayıp konuya girdim o da ne :eek::eek:
Gerçek anlamda karşıma çıkan (daha öncekileri kaçırdıysam rezil oldum:D) ilk bisiklet çalıştayı! Hem de İBB oturmuş buna kafa yormuş zaman ayırmış!

217975 dosyayı görüntüle

:hhhhhh: Yaa seni şapşik İBB kalbimi kazandın bak şimdi :hoop: Okumaya başladım, aşağılara indim,indim ve indim... İçeriğin sonuna geldiğimde ise yüz ifadem tam olarak şuydu:

217977 dosyayı görüntüle

Zevkten 5 köşe oldum gerçekten de! Neden mi?

İBB karşısında bisikletli arıyor arkadaşlar! İBB karşısında "bize bisiklet yolu laaazzıııım!" diyen bir kitle, kalabalık arıyor. Bizi ilk kez (yanılmıyorsam!) adam yerine, insan yerine koymuş ve "hadi gelin birlikte birşeyler yapalım" diyor. Hani hep hayıflanıyoruz ya "bizi kimse duymuyor, bizi kimse ciddiye almıyor, bizi umursayan yok, yollarda ölüyoruz, araç yerine konmuyoruz vs. vs. vs" diye? İşte bu çalıştay sesimizi duyduklarının ya da duymayı istediklerinin göz yaşartıcı bir göstergesi :eek: Gerçekten ağlamak istiyorum :ssrtcbya:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi gelelim ikinci kısma. Geçen kısımdaki mutluluk ve şaşkınlığımız, bu kısımda yerini hüzne, drama ve acı gerçeklere bırakacak. Hepimiz takkelerimizi çıkaralım ve klavyelerimizin yanına koyalım, bu kısımda kendimizi eleştireceğiz :naslyany:

Bu çalıştaya kaç forum üyesi katılacak?
Bu çalıştaya kaç bisiklet derneği (veya üyesi) katılacak?
Bu çalıştaya kaç amatör bisiklet grubu (veya üyesi) katılacak?
Bu çalıştaya kaç üniversite bisiklet grubu (veya üyesi) katılacak?
Bu çalıştaya bisikleti ulaşım amaçlı kullanan kaç İstanbul sakini vatandaşımız katılacak?

Bu çalıştaydaki kalabalığı neden bu kadar önemsiyorum? Çünkü bizi görecekler arkadaşlar. Bu şehirde bisiklet sürmeye talebi olan ve mevcut düzenden (bu şehirde bisiklet sürmemizi engelleyen her türlü detay!) memnun olmayan kaç kişi olduğunu görecekler.
Bu çalıştaya 50 bisikletli katıldığını düşünün. Ne düşünür bu çalıştayı düzenleyen ensesi galın, godoman takım elbiseliler? "3-5 bisikletli var bu şehirde, çalıştay gereksizmiş!"
Bu çalıştaya 250 bisikletli katıldığını düşünün. Ne düşünür bu çalıştayı düzenleyen ensesi galın, godoman takım elbiseliler? "Oo, haftaiçi, cuma günü tüm gününü buraya ayıran ne kadar da boş insan varmış yahu, işsiz bunlar be :D"
Bu çalıştaya 1000 bisikletli katıldığını düşünün. Ne düşünür bu çalıştayı düzenleyen ensesi galın, godoman takım elbiseliler? "Anaa bu kadar bisikletli var mıydı bu şehirde yahu? Biz bu pedaldaşlara karşı sorumluyuz, biz bu pedaldaşlara yardım etmeliyiz ve onları büyük bir ciddiyetle dinleyeceğiz! Bu çalıştayı yapmamız çok iyi oldu!" şeklinde geçici bir hevesleri oluşur, fakat günler içinde söner gider...

Peki bu çalıştaya Binlerce bisikletlinin katıldığını düşünün... Zeytinburnu çırpıcı sosyal tesislerinin o güne dek çok nadir gördüğü, belki de hiç görmediği bir insan yoğunluğuyla, bisiklet yoğunluğuyla karşı karşıya kaldığını düşünün şimdi de... Tertemiz bisikletlerimiz, tertemiz formalarımız, rengarengiz, kasklarımız, eldivenlerimiz. Göz kamaştırıyoruz! Pankartlar hazırlamışız! İsteklerimizi onlara iletmekle kalmayıp, bir şölen havasına çevirmeye karar vermişiz bu fırsatı! Demişiz ki bu fırsat bir kere gelir! Cıvıl cıvıl her yer! Bisikletli kaynıyor, genci yaşlısı, kadını erkeği, öğrencisi çalışanı emeklisi, profesyoneli amatörü! Herkes yahu! Bu şehirde bisiklete binen her 10 kişiden 1'i bile gelse bu hayalini kurduğum ortam oluşur arkadaşlar! Oluşmaz mı yahu? Bu kadar az mı sayımız? Bu kadar cansız mıyız? Bu kadar ümitsiz miyiz? Bu kadar cılız mı sesimiz? Bisikletin bize getirdiği mutluluk bu kadar az mı? Hiç borçlu hissetmiyor muyuz kendimizi pedallamanın verdiği o mükemmel hisse? Üstelik şimdi her şeyin daha iyi olması için çıkılmaya çalışılan bir yol, atılmaya çalışılan bir ilk adım var!

Bu adımı sakın küçümsemeyin! :naslyany: Karnaval havasında bir organizasyon yapıldığını düşünün orada. Peki o zaman ne düşünür bu çalıştayı düzenleyen ensesi galın, godoman takım elbiseliler? Sadece onlar da değil, medya da gelir oraya arkadaşlar... Derler ki "Bisikletlilere ilk kez söz hakkı verildi ve onlar da buraya akın akın geldi İstanbul'un dört bir yanından!". Herkes şaşırır, ilgi çeker, dikkat çeker! O zaman ne düşünür İBB? Nasıl bir imaj oluştururuz onların gözünde? İşte o zaman kendilerini çok kötü hissederler arkadaşlar. İşte o zaman pişman olurlar. Derler ki "Bunca zaman, bunca bisikletli, bu şehirdeki inanılmaz kargaşanın, kalabalığın, tacizin, zorlukların, baskıların, umursamazlıkların, ihmalin ve geri kalan tüm zorlukların arasında dişiyle tırnağıyla bisiklet sürmeye çalışmış! Helalleşerek çıkmış evden yahu! Arabaların bile sığamadığı caddelere bu insanlar bisikletle inmişler! Bu insanlar gerçekten de bisiklete aşık! Ve bizden ilgi istiyorlar! Bu kalabalık, bu coşku, bu heyecan, bu mutluluk, bu insanlar sadece güvenle, sakinlikle pedal çevirmek istiyor bu şehirde ve ne kadar da çokmuş meğer sayıları... Biz bu insanlara ne yapıp edip yardım edeceğiz! Ne gerekiyorsa! Hollanda halkı dümdüz şehirde işe bisikletle gidiyor diye hava atıyor, İstanbullu bisikletseverler ise 7 tepe istanbulu bisikletle gezmek için canını dişine takmış! Hangimiz daha çok seviyor acaba bisikleti! :D

217980 dosyayı görüntüle

Şu konuya bilmeyenler göz atsın lütfen:
Bu avrupalılar gerçekten aptal...

Başka bir detay da, afişte "katılım sınırlı sayıda olacağından sitemizden kayıt açın" denmiş. Evet, bizi 250 kişilik nişan organizasyonlarının yapıldığı bir salona çağırdıkları için kendilerini kötü hissetmeliler :D Keşke Ahmet Cömert Spor kompleksinde yapsaydık! desinler! İçeri giremeyecek olmak bu çalıştayı dışarıdan destekleyemeceğimiz anlamına gelmez ki. İnanın bana, dışarıdaki kalabalığın içerideki kalabalıktan çok daha büyük bir etkisi olacak. İçerideki kalabalık sadece "delegeler" olacak :D (Tabi benim hayalimde. Evet hayal dünyasında yaşıyorum :ssrtcbya:)

Son düzenleme:
Screenshot_2020-01-31-09-31-43-133.jpegScreenshot_2020-01-31-09-30-29-340.jpeg
Ben belediyemiz in ulaşım işleri ile ilgilenen birimi aradım, başkanımız bize 500 km bisiklet yolu yapım sözü verdi ne durumda diye sordum şimdilik hiç bir çalışma yok denildi ve biraz rica dan sonra kayıt açtılar sağolsunlar, sizde arayın birlikten kuvvet doğar.

İstanbul'da bisiklete binen biri olarak ayrı bir yolu vs geçtim mazgal çevrelerindeki tamiratı düzgün yapsalar şimdilik yeterli bence resmen tarla gibi yollarımız.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
Şuan katılımı kesin olmayanlar kayıt yaptırmazsa iyi olur gibi duruyor. Gerçekten gidecek kişiler için kayıt kotası dolabilir; dolayısıyla boş koltuklar pek hoş bir görüntü oluşturmaz. Eğer kesinleşirse kaydınızı yaptırın kalmamışsa da etkinliğe dışarıdan katılım sağlayıp kalabalık bir görüntü oluşturabiliriz. Bu arada @Serkan Mıstınoğlu eline sağlık cidden çok güzel belirtmişsin durumu. Umarım bizi bile şaşırtan bir kalabalık ve sonuçlar görürüz.

@kanbozli Bence çalıştaya katılmanız mantıklı bir sebebiniz var. :)

• Beğen
Sürekli yolların bozukluğundan, mazgalların ve çevrelerinin kötü tamiratından vs şikayet edeceğimize, ayağımıza gelmiş fırsatı değerlendirmek lazım. katılımın çok yüksek olmadığı durumda, ne bir daha taleplerimiz dinlenir nede ciddiye alınırız. Uzatmaya gerek yok. Herkesin gitmesi lazım herkesin. İstanbulda olupta gitmeyen kusura bakmasın ama ağlamasın orda burda...!

@kanbozli Haklısınız tatil hepimiz için sayılı nimet ve işten uzaklaşıp kafayı dağıtmak iyi oluyor. Kendi adıma İzmir'de olsa izin alır giderdim.

• Beğen
Geri