Scudo Sports

Hürriyetin bugünkü bisikletle ilgili saçma haberi

bu videoyu izleyerek bir kaç kişi belki de gidip yol bisikleti alacak, trafikten bir kaç 4 teker eksilecek, daha az karbondioksit salınımı olucak. bunları bisikletin yararlarını neden haber de anlatmazlar. hürriyetin reklam verenleri petrol şirketleri belki de ondandır...

Scudo
@Tunakan Önen

Merhaba Tunakan,

Birkaç ay evvel abim "Şunun yaptığına bak, alenen insanlarla dalga geçiyor!" diye şu videoyu göndermişti bana:

Yaptığı şey ne komikti, ne de mantıklı. Sadece insanlarla dalga geçmekti.

Sonra bu arkadaşın YouTube kanalındaki videolara baktım. Son videosunda kurallara uymayan aileden şikayet eden Gökmen kişisi, yasak olmasına rağmen Marmaray'a nasıl bisiklet sokacağımızı bize söyle anlatıyordu:

Hmm. Gökmen bey önce kendi evinin önünü süpürmeli.

Neyse. Sonra dün girdim, sabırla birkaç videosunu daha izledim. Şöyle bir şey var mesela:

Dikkat edersen kırmızılı dayı lafa "Şimdi başlatma bana facebook'undan!" diye saydırarak giriyor.

Benim anladığım, bu arkadaş bir troll, bir "bug", bir hata. Amacı insanların kendisine tepki göstermesini sağlamak, böylece mağdur olmak. Ve bence bunu yaparken biz bisikletlilere büyük zarar veriyor.

Bu kadar gündemde olmasının sebebi bu.

Sonuç olarak, şu YouTube yorumu her şeyi açıklıyor:

http://3.bp.blogspot.com/-SiHR9MGVwpw/VCuSZXnuufI/AAAAAAAABOI/y3VS8YcmHHo/s1600/g%C3%B6tmen1.PNG

@Yusuf Yılmazvural

Bu videolar benim hiç hoşuma gitmedi. zaten bisikletlilere toplumda bakış açısı iyi değil. Trafikte potansiyel tehlike ve yavaşlatıcı olarak görülüyoruz. Dışarıdansa "napıyo la bu değişik" diyenler çok fazla. Üstüne bir de bu itici hareketler gelirse bisikletlilere karşı bir cephe alınması söz konusu olur ki bu bizi çok sıkıntıya sokar. Metrobüste ayakkabılarını çıkartırsan herkes tepki gösterir. ayrıca bisikletle bindiysen bisikletinin yanında dur. gidip başka bir yerde oturmanın alemi ne anlayamadım. Biraz dikkat çekmek için yapılmış hareketler gibi geldi. Biz bu kültürü yerleştirmek istiyorsak hem yayalara hem araçlara saygı göstererek, yardım sever, hoş görülü olarak yerleştirebiliriz. yoksa tepki çekeriz ve bu zaten tehlikeli olan yollarımızı daha da tehlikeli hale getirir.

Hürriyetin yayınladığı videoda bir sorun gözükmüyor. Ama neden böyle bir haber yaptılar anlayamadım...

Ancak Yusuf arkadaşımızn paylaştığı videolar sorunlu... Biz nasıl saygı görmek istiyorsak aynı şekilde karşı tarafada saygı göstermemiz lazım...

Hurriyetin videoyu aktaris bicimi bence yanlis. Onun disinda bu Gokmen isimli arkadasa hakli olmasina ragmen bisiklet yolunda piknik yapanlari uyardigi videoda zaten kil kapmistim, su videolari gordukten sonra daha da kil oldum. Boyle antipatik hareketlere hic gerek yok.

Bu adamın videolarını sık sık görmeye başladım. Son videosunu konuşmaya bile gerek yok; çok üzücü, utanç verici! Bu adam, alenen insanlarla dalga geçiyor. Çektiği videoların, topluma bisikleti sevdirmekle, tanıtmakla, özendirmekle hiçbir ilgisi yok! Eğer amacı buysa, lütfen yöntemini değiştirsin.

Birde atilla bisiklet takımında sürüyor sanırsam.

E5'te sürmek yasak bu kadar basit.
Sahil yolunda çekilse bu Video hiçbir sorun yoktu. Kendisinin hiç bi davranışını beğenmiyorum zaten Videolarını incelediğinizde hep bi küçümseme mevcut.
Amacı ne bu arkadaşın anlamıyorum.

Yok bisiklet heryerde vs. Sosyal medya ile tehdit etmeler filan. bunun gibiler yüzünden arada kaynayan biz olacağız. zaten zar zor göründüğümüz
trafikte tamamen yok olacağız.

Yapmasın kardeşim bisiklet konusu ile alakalı video.

@Hüseyin Gündoğdu

E5'te sürmek yasak değil ki Hüseyin? TEM'de sürmek yasak.

Ama adamdan ve tavırlarından ben de çok hoşlanmıyorum. Orada haklısın. Dediğin gibi bunlar yüzünden arada kaynayan biz olacağız.

Düzeltme için teşekkürler.
D Kodlu ve E kodlu olarak değişmişti yollar.
Artık kullanılabiliyor. E Kodlularda kullanamiyorduk sanırsam.

@Çağrı Soylu

videoyu sessiz modda izledim de, diyalogları bilemeyeceğim ancak metrobüste giriştiği muhabbetten sonra sakal bırakmış olmasın? tanınmamak için falan...

deveye sormuşlar, boynun neden eğri? nerem doğru ki demiş : )))

@Hüseyin Gündoğdu

Karayollarında bisiklet kullanmak yasak değil, otobanlarda (oto yollarda) ise yasak. E ve D kodları ise otoban olup olmamasına göre değil yolun uluslararası nitelikte olup olmamasına göre veriliyor. İstanbul'da otoban olan E-80, Gerede'den itibaren normal karayolu, mesela Erzurum-Erzincan arasında E-80'de bisiklet sürebilirsiniz. Öte yandan İzmir-Çeşme otobanı Avrupa karayolu ağının parçası olmadığı için E ile başlayan bir kodu yok, ama bisiklet ile girmek yasak.

arkadaşın çektiği videolar farkındalık vs. yerine daha çok tepki çektiği kesin
videolarda bisikletlierin herkesten üstün ulaşılmaz özel birisi gibi gösterdiği veya böyle bir uslup tavır gibi göründüğü için sanırım bu tepki
birazda kasklı formalı bisikletli arkadaşları bu videolardan dolayı izleyenlerin düşüncelerinin dahada farklılıştıracaktır kötü yönden

Şu videoyu hatırlıyorsunuzdur muhtemelen. Ben çok üzülmüştüm izlediğimde... İnsanımız çok hızlı gaza gelen ve bir arada olduklarında saldırmaktan çekinmeyen bir toplum. Bu Gökmen gibiler yüzünden, bazı insanlar bisikleti ve bisiklete binenleri hiç sevmeyecek; haliyle bisikletin güzelliklerini de hiç yaşamayacak. Benim önerim; bu adamı tanıyanlar, ona bu tür videolar çekmemesini ve internette paylaşmaması gerektiğini anlatsın lütfen.

(link)

Otoban ve çevre yolunda bisiklet e binmek tehlikelidir ve yasaktır. Araba vurup öldürmese bile egsozdan zehirlenirsin. Tamamen saçmalık

Geri