Scudo Sports

Hud sökümü ve rotarlı göbeğin bakımı (resimli)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Valla bu boşluk muhabbetini nerden çıkarttınız bilmiyorum..:smily143: Kim nerde boşluk var diye okudu onuda bilmiyorum..:River-102 Montaj sırasında fotoğrafları çeker eklerim, bakalım boşluk olacak mı?:7:

• Beğen
Tepkiler: Semican Baydur
Scudo
@Tolga Ayla

tamam bende onu diyorum boşluk olmıcak ama 2 hafta kullanın deneyin boşluk olusacak.

• Beğen
Tepkiler: tolga1976
freewheel = serbestdüzenek = filibir :)
bunların hepsi aynı kapıya çıkar ve nasıl olurda o kısımda boşluk olamıyacağını iddaa ediyorsunuz anlamıyorum....
göbek örülü ve kadroya takılıyken rubleyi tutup oynatmaya çalıştığınızda oynuyorsa bunun iki sebebi olabilir ya serbest düzenekte boşluk vardır ya da rublede...
bazı göbeklerin sistemleri bu boşlukları onarmaya izin verirken bazılarını sadece parça değiştirerek onarabiliriz açıkçası sizin göbeğinizin sadece parça değişimi ile düzelebileceğini düşünüyorum tabi tam olarak elime alıp incelemeden kesin bir şey söylemek zor çünkü tırnaklar kırılmış dediğiniz noktada belki de tırnaklar yerinden çıkmış olabilir çünkü tırnaklar sabit değildir (bakınız mavic göbeklerin tırnaklarına)
ancak bu işe gönül vermiş insanların içerisinde bu tür tartışmalar çok gereksiz eğer yardım etmek istiyorsanız nasıl yapılacağını anlatın.
siz göbeği takın iki hafta sonra bakalım ne olacak demek hiç hoş değil.
umarım sizden şöyle detaylı ve güzel bir anlatım gelirki biz de bu işte uzman olduğunuza kanaat getirebiliriz...

Güzel paylaşım yararlı bilgiler var teşekkürler.

• Beğen
@Sungur Çağırgan
filipır da boşluk olmaz demeden kasıt analtmaya çalıştığım kısım değildi. Tolga Beyin paylaşımını yararlı buluyorum yalnız yanlış yaptığı bir nokta olduğunu söyledim ilk resimdende anlaşılacağı üzere eliyle bir somunu gevsetiyor o somunun gevsememesi gerekiyor normalde bu da demek oluyorki göbekte takılıyorken yanlış bir şeyler yapılmış. Benim anlatmaya çalıştığım nokta göbeğin sol taraftan açılmasının daha sağlıklı olacağıdır hangi ustaya sorarsanız sorun soldan açılır göbek baska arkadaşlarında yanlış yapmasını istemediğim için böyle bir yorum yaptım.

göbek sağdan veya soldan açılır diye genel bir olay yok göbeği sökmeye istediğiniz yerden başlayabilirsiniz.
geri toplanmasında da herhangi bir sorun olmaz sonuçta soldan yaptığınız işlemin aynısnı sağdanda yapabilirsiniz.
sadece rubleyi sökmeden boşluk alma işlemini mecburen soldan yapmak zorundayızdır (zorundayızdır diyorum çünkü mesleğim bu) kaset ruble sistemleri buna izin vermez
ayrıca nadiren de olsa üst vidalar el ile açılabilir orantılamak gerekirse tamir ettiğim her 100 bisiklettten 5 tanesinde olabiliyor ve bu göbek boşluğunu işaret etmeyebiliyor

• Beğen
@Sungur Çağırgan

benim gördüğüm vakalarda boşluk oluşmuş bütün göbeklerde o vida gevsemiş oluyor. 2. olarak kaset göbek engel olduğu için soldan sökmenin daha mantıklı olduğunu önceden yazmıştım. Benim bahsettiğim nokta sadece fazladan bilgi idi. birini küçükdüşürmek amacım yok böyle düşünen varsada yanlış düşünüyor. Benim anlatmaya çalıştığım nokta soldan göbeğin daha kolay sökülüp takılacağıdır. 3. olarak kaset tarafından sökülmüş bir göbeğin boşluğunu almak daha zor olur diye düşünüyorum çünkü anahtarların tutacağı somunlar filipırın içinde kalıyor.
her hangi bir yanlışım varsa affola..

• Beğen
olay şu buradaki arkadaşımız zaten göbek bakımı yapıcak ve freewheel sökecek
e ruble söküldükten sonra göbeğin herhangi bir tarafında alet kullanamamak gibi bir sorun varmı?
size küçük düşürmeye çalışıyorsunuz gibi bir şey söylemiyorum ve zaten öyle bir şey olduğunu düşünsem bunu özel mesaj ile dile getiririm...
gördüğünüz vakaları küçümsemek istemem ancak mesleğimin bu olduğunu söylediğim de şaka yaptığımı zannediyorsanız yanılıyorsunuz
sorun şu ki bazen ustalar garip bilgiler verebiliyor en basit örnek olarak şunu düşünün
eğerki göbekler sadece soldan sökülebiliyor olsaydı (ki öyle modellerde yok değil) sağ tarafa vida sistemini hiç kullanmazlardı ne gerek var orayı sabit yapıp bütün işlemleri soldan yapmayı sağlayabilirlerdi.

Arkadaşlar siz bu taraftaki göbek somunlarından bahsediyorsunuz değil mi? Ben bunu ilk çıkarttığımda anahtarla gevşettim bir iki tur. Sonra elimle çıkarttım.:25:

BUrada mı takılı kaldık.:rolleyes:

(link)

Sanırım arkadaşın yanlış anladığı nokta burası. Toplama işinde size kolay gelsin.

• Beğen
Bu kadar tartışma gereksiz.
Arkadaşımız güzel bir paylaşım yapmış, ve devamında da kullandığı bazı aletlerin tehlikeli olabileceğini söylemiş.

Göbek toplama konusuna gelirsek; göbeği soldan veya sağdan toplamak tamamen tercih meselesi.İşinizi düzgün ve doğru yapabilirseniz (yapabilirseniz diyorum, çünkü bu yetkinlik tecrübeyle mükemmelleşiyor) 2 taraftan toplasanız da sıkıntı çıkarmaz.Benim bisikletlerim 10 yıldır tamirciye gitmemiştir ve 10 yıldır canım sıkıldığında kendi bisikletimi(genelde 2 ayda bir) tamamen(maşa, göbekler, vs aklınıza gelebilecek her vidasına kadar) söker temizler tekrar toplarım.Hatta arkadaşlarımın bisikletlerinin de bütün bakımlarını yaparım.Bu işte tecrübe kazandıktan sonra topladığım göbeklerde, yönüne dikkat etmediğim halde, ne bir boşluk ne de fazla sıkılık olmuştur.Bu ikisinin arasında çok ince bir çizgi vardır, onu tutturmak yetenek+tecrübedir!
Son cümle, soldan toplamak göbeğin performansına ve boşluk yapmasına hiçbir etkisi olmazken(işi bilen birisi yaparsa tabi...); sadece toplama sırasında işimizi kolaylaştırır ve tercih edilebilir.

İyi günler.
Kolay gelsin.:in:

Amacım tekrar tartışmayı başlatmak değil, aksine tatlıya bağlayıp, tartışmanın kapanmasını sağlamak.Teşekkürler...

• Beğen
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri