Scudo Sports

hoşlandığı kızın yanında bisikletin ön tekerini kaldırıp yere yapışanlar derneği

Tepki
2
Bisiklet
Salcano
aslında hoşlandığı kız diye konuyu daraltmayalım, kızlara artistlik olsun diye düşünelim :) evet baylar var mıdır bu derneğe başkanlık edecek olan? çocukluğunda bmxnin, pinokyosunun, kontra pedal isimsiz bisikletinin önünü bir yarışçı edasıyla şaha kaldıran ama çok geçmeden asfaltın ılık ama sert, sevimsiz yüzüyle öpüşen var mıdır, merak ediyorum. :)

Scudo
Kızlara değil de çocuklara artistlik olsun diye viraja hızlı girip toprak yolu öpmüşlüğüm var :) Asfalt olsa muhtemelen kurtarırdım da toprak kaydı. Zaten kum gibiydi.

Çok sevdim bu başlığı :) 15 yıl önce yenikapı sahilinde kızların yanından geçerken cool gözükmek için sahile doğru bakarak yol alıyordum. O zamanlar bazı yerlerde zemine yapılan beton blokların bazılarını arası 20 santime kadar aralıklıydı. Ben artiz artiz denize bakarken, bisikletin ön tekeri aralığa girip, arka teker şaha kalktı. Yaklaşık 1 metre ellerimin ve yüzümün üzerine sürüklendim. Sonuç : burunda kırık, burnun üst tarafından et kopması (Hala izi durur) ellerve alında uzun süre kalan iz :) Hayatta unutmam o hıyarlığımı :)

Arka tekeri küçük bir mermer parçasının tam üzerine gelince freni sıkarak kaydıra kaydıra gitmeye çalışırdık; tabi ki asfalt üstünde yapıyorduk. Yokuş aşağı bir denemede bisiklet drifte girdi ve kontra verdim; kontra fazla gelince terse çok sert spin attı, 270 derece döndü sanırım; bisletle beraber çok hızlı yan yattık ve bisiklet üstümden takla attı, yanıma yattı :D
Hızım düşük olduğu için çizik bile olmadı, kalçam hafif morarmıştı :D

Bu arada Osman Kıtay bey, bir şey dikkatimi çekti: avatarınızda "1 beygir (güç)" demişsiniz ama insan takribi 0.6 beygir gücündedir. :D

Yer: Gölcük, Değirmendere, Sene: 1990-1991 falan, yaş: 11-12 gibi. Kız hatırlamıyorum ama amaç artistlikti o kesin :) Pinokyo vardı o zaman bende. Sütlü kahverengi.
O zamanın kelimesiyle söyleyeyim ''direksiyon'' ön tekeri kaldırayım derken ortadan ikiye kırılmasın mı, bir elimde yarısı diğer elimde diğer yarısı ve zift dökülmüş stabilize yola yapıştığımı unutamam.

12 yaşlarındaydım. Sokağın yan tarafındaki caddeden aşağı süzülüp, fren sıkmadan sokağa keskin dönüşler yapmaya bayılırdım. Manyak mıydım? Neydim. (nelerle mutlu oluyormuşum) Bir gün sokağın köşesinde, zilli düdüklü etekler giymiş, afet-i devran hanımefendileri görünce aynı hareketi uygulamayı münasip görerekten virajı döndüm. Eh be Fatih! Sen ne halt yemeye orda durursun! Yola paralel bir şekilde bisikletle durulur mu? Tam ortalayaraktan Fatihin surlarını zapt ettim. Lakin surların arkasına uçmam ile birlikte malum yeri (artık nasıl becerdiysem) bir yere çarpmış bulundum. Tabi karizma defterine bir çizik daha attım. Acıyı unuttum da o kahkahalar hala kulaklarımın derinliklerinde uğulduyor :D

@halil ibrahim duran

Orada beygir ben oluyorum :) Güç olarak kullanmadım :) Kendimle ilgili espriler yapmayı severim.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@osmankitay

Aynı espiriyi ben de yaparım, bir gün mühendis bir arkadaşım bu espiriyi yapınca uyarmıştı aynen size yazdığım şekilde. :O
Kendinizle barışık olmanızdan ve öz güveninizden dolayı tebrik ederim.

Bmx'imin tekerini çok kaldırdım çocukluğum da,ama hiç düşmedim.. :)

Ancak gençliğim de yolların bozukluğu nedeniyle,2 kez düştüm. ;)

başlık çok iyi :) ben küçükken çok düştüm ama kızlara hava atarken değil :) hiç böyle bi anım yok nedense :)

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Ben daha geçen hafta spd pedal acemiliği yüzünden durduğum yerde bisiklete kenetli vaziyette yana yattım :D
Osman beyin dediği gibi Allah ömür versin böylesine düşmek için daha fırsatın var; henüz bir şey kaybetmiş sayılmazsın

@osmankitay

abi inşallah başıma gelmez çok kötü bi durum :) başka türlü yöntemler denemek lazım :)

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Mesela sözel iletişim kurmak, merhaba demek. Bugün olsa öyle yapardım.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
Arkadaşımla mahallede yol kenarında yarışırken, bir Peugeot J9 servisin önümüze kırmasıyla ön frene asılmış bulundum. Benim bisikletim yol bisikleti idi ve gidona yatmış vaziyette ön frene asıldım. Öyle bir takla attımki yere ilk ön tekerlek vurdu. Tahminim 400 derece gibi bir dönüş yaptım ve kasıklarımı gidona geçirdim. Sonra arka tekerler yere vurunca bir de kasıklarımı bisikletin orta borusuna geçirdim. Sanırım 3 dakika yerde kıvranmıştım. Tabi servis şoförü bastı gitti. O taklayı unutamıyorum. Rampada yapsam ciddi alkış toplardım. Yaş 10 - 11 olsa gerek.

Bizim mahallede güzel kız olsaydı ben de bir anımı anlatabilirdim. Şans mı desem, şanssızlık mı :(

Düşündüm de, okulda bile yoktu güzel kız. Ama o zamanlar güzellikten ne anlıyordum, kim bilir. Vay arkadaş, sadece 9 aylık oynarken dizlerimiz dirseklerimiz yara olmuş. 9 aylıkta röveşata çekerken sırtıma saplanan çakıl taşları sayılıyor mu?

güneşli güzel bi gündü -hani şu teyzelerin evlerin önünde halı yıkadığı, mahallenin lavantalı abc koktuğu, yokuşlarda sabunlu suların süzüldüğü- neyse efenim; biz de yokuş aşağı pedal çevirmek suretiyle hızlanmayı sevip de dönüş yapacağımız yere yaklaşırken süzülen sabunlu suyu görüp "yavaşlasam mı?" sorusunu sormadığımız tecrübesiz yıllardayız.herşey iyi giderken arka tekerlek s çizmeye başlayınca keyif de almaya başlamıştım - ne hıyar bi duyguymuş o- lakin s'lerin boyu kısalıp genişlikleri artmasaydı, kaldırıma çarpıp takla atmasaydım, artık nası gürültü ettiysem ortalıkta araba yokken "çocuğa araba çarptıııı" diye mahalleli yardıma koşup rezilliği katmerlemeseydi; ağlaya, topallaya eve gitmez kesin bi tur daha atıp yine aynısını yapmaya aynı köşeye daha hızlı girerdim.

yusuf bence murat 131le burun buruna toslaşman sayılabilir bence."ben dokturum abisi.var mı bişeyin?"

Bisiklet sürmeyi yeni öğrendiğimde sadece kızlara değil diğer çocuklara da hava atmak isterken 4 parmak yüksekliğinde(eskiden arabalar kaldırıma park etmezdi bu yüzden Berlin duvarı yüksekliğinde kaldırımlar olmazdı) kaldırıma yandan çarpıp düşmüş ve bacağımı çamurluğun keskin ucu ile yarmıştım.

Orta okul yıllarında benim hava atma yöntemim ellerimi cebime sokarak bisiklet kullanmaktı. Ama dar kot modası beni yaktı. Eller cepte sürülür, kızlar bakıyormu diye baş çevrilince bisiklet o yöne doğru kaymaya başlar, en son direk ile karşı karşıya kalınca eller dar kotun cebinden çıkmaz ve direk ile öpüşülür. Zaten şans olsa bende rockçı olup dar kot giyeceğime Asitçi (repin ilk yılları) olup şalvar pantolon giyer böylece direklerle öpüşmezdim :)

Yıllar sonra üniversitede uzun ve dik bir yokuşu frenleri bozuk BMX ile inerken kıza bakmak için yavaşlamak niyetiyle ön tekerlek ile maşa arasına ayağımı sokmuştum. Ama gözlerim yolu değilde kızları kestiğinden çukura giren ön tekerlek, ayağım ve maşa kilitlenip beni bisikletin üzerinden uçurdu. Herşey bitip kızların gülmesi kesilince yapılan hasar tespitinde erimiş ayakkabı tabanı, bozulmuş akort ve parçalanmış avuç içleri vardı.

Geri