Scudo Sports

Hoşgeldin Triban 540

Scudo
@ahlaksız ve diğer değerli yorum yazanlar
Şu ana kadar araştırmama göre uzun kol ve kısa kol arka aktarıcı konusu var, mağazada satılanlar hangisi bilmiyorum.
kısa kollu arka aktarıcı olursa 11-32 ruble takılamıyor ama uzun kollu olursa 11-28 lik ruble çıkartılıp yerine 11-32 lik ruble takılabiliyor. ( muş )
şimdi bu mantığa göre 36/32 = 1,125 oran yapar . 36/28=1,285 yapar. yani bisikleti çok fazla mıncırmadan sanırım daha başarılı olacak :) ( Heleki 11-34 takılabiliyorsa mis 36/34 = 1,05 oran yapar)

Tabiki konu arka ruble değişimi destekliyor mu , zincir değiştirmek gerekirmi filan. sorularına cevap bulabilmek,
İngiltere dekatlon daki yorumlara baktığımda 11-32 yapanlar olmuş.

Şimdi triban 540 daki donanım biraz benim gibiler için sert buna inandım , olaki kondüsyon vs gelişirse en azından eski rublesi takılıp ilk günkü haline gelir :)
11-32 olabiliyorsa Buda ayrı bir teselli :)

B’twin triban 540 Flat Bar bisikletimi sordu bugün bir bisikletçi arkadaş. Yeni aldım memnunun dedim. Güzel alet falan dedi. En son giderken de 26 jant dedi. Ben 28 jant sanıyorum. Kafam karıştı :) 26 mı 28 mi bilemedim. Foto koydum.
Düzenleme:decathlon sitesine baktım 28 jant yazıyor. :)

Dosyalar

• 44313567-2B99-4CD8-A8F6-DE1B6D233267.jpeg
    44313567-2B99-4CD8-A8F6-DE1B6D233267.jpeg
    81 KB · Okunma: 75
@Emre Doğan

S kadroda 26 inç kullanılıyor olabilir.. triban 500 de öyle idi..
Sizin fotoğraflara göre 28 inç jant ve lastik..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Emre Doğan
Arkadaşlar bu bisiklette 12/28 ruble ve 50/34 aynakol var. Ben bunu 11/34 ya da 11/32 ruble ile değiştirmek istiyorum. 115 kiloyum ileride uzun yollarda zorlanabilirim diye düşündüm. Arka aktarıcıyı değiştirmeden uyumlu olur mu sizce?

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    146,4 KB · Okunma: 51
  • image.jpg
    image.jpg
    119,4 KB · Okunma: 51
Kısa bacak aktarıcı olduğu için 28 üstünü desteklemiyor Shimano'ya göre. Uzun bacak aktarıcı ile zincir alınması gerekiyor ek olarak.

@Thranduil merhaba. Kısa olduğunu fotolardan mı anladınız yoksa bir kodu falan mı oluyor.

@Emre Doğan üstat rahat ol, fotoyu güzel yerden çekmişsin.Diğer üstatlarda onaylarsa iyi olur ama bende araştırmam sırasında denk gelmiştim.
Attığınız fotoğrafta lastiğin üzerinde 28-622 jant ölçüsü , 700x28c de lastik ölçüsü rahatlıkla görünebiliyor.
bisikletiniz 28" jant-lastik içiniz rahat olsun.

• Beğen
@hayrobet Evet, 28 jant olduğuna karar kıldım. O adam neden 26 jant dedi anlamış değilim. Belki üstünde benim gibi iri bir adamı görünce ahaha. Tekrar çok teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: K-Pax ve hayrobet
@Emre Doğan
Tam bilmiyorum ama şöyle bir şey okudum..Aklınızda bulunsun..
Aynakol 50-34=16..Ruble 28-12=16..Rubleyi 28 üstü yapamazsınız..Çünkü yaptığınız zaman,aynakol dişlileri arasındaki 16 rakamını geçmiş olursunuz..Bu da bir uyumsuzluk yaratır..

Arka aktarıcınız max 30 t destekliyor ss modeli olduğu için, eğer rubleyi 11-32 veya 11-34 yapıcaksanız aktarıcıyı gs modeli ile değiştirmeniz lazım ayrıca zincirinde değişme durumu mevcut.

• Beğen
@Fırat Ç. Bilgi için teşekkürler. Üzerinde sadece rd-4700 yazıyor. ne bir ss ne de gs ibaresi var... Her yerine baktım ama göremedim. Sadece görüntüsünden mi ss olduğunu anladınız. Şimdi Tiagra setlere baktım da. Sanki benimki gs'ye daha çok benziyor.

111.JPG

benimki de bu

image (1).jpg

@ahlaksız farkın en fazla 16 olduğuna emin misiniz. Böyle bir matematiğin olduğunu ben de duydum ama tam oalrak 16'yı bilmiyordum :)

@Emre Doğan
Farkın kaç olduğunun önemi yok..Önemli olan öndeki dişliler arasındaki rakamla,arkadaki dişliler arasındaki rakam arasında bir uyum olması..Yani öndeki dişliler arasındaki fark 10 ise,arkadaki dişliler arasındaki fark 11 olmamalı..En fazla 10 olmalı..
Yalnız dediğim gibi tam bilmiyorum bunu..Belki de böyle bir şey yoktur..

dropbarlı triban 540 da
SHIMANO RS 500 aynakol, 52 X 36 = 16 fark
SHIMANO 105 ruble 11V 11-28 = 17 fark

Ozaman aynakol 52x34 ile ruble 11-32 mi olabiliyor acaba, yan 2 diş ilave edilirken önden 2 diş çıkartılacak gibi. :(

Btwin RR340 ile yüzde 80 asfalta ve insani tırmanışı inişi olan (şimdiye kadar maks.) 90 kilometreye kadar olan turlarda, saatte ortalama 23-25 km hız tutturabilen ve eve dönüldüğünde çok da "öldüm, bittim" yorgunluk hissetmeyen biri olarak soruyorum arkadaşlar; Triban 540 FB işimi görür mü?
İşim nedir?
- Çalıştığım günlerde, ev-ofis arası 3-5 km yol,
- Haftada 2-3 gün, şehir içinde asfaltta 70-80 km yol,
- Ayda 2 gün, yüzde 80 asfaltta 80-90 km yol.

Arkadaş grubumun tamamında mtb var. Hepimizdekiler başlangıç ve hatta başlangıcın başlangıcı.
Ama onlar benim kadar aktif değil ve son 1 yıldır RR340 ile şehir içinde tek başıma dolanmaktan ve dolanırken "ulan bunu burada kullanmamalıyım" düşüncesinden bıktım.
Antalya'da yaşıyorum. Aşağıda yazdığım yerleri bilenlere soruyorum;
İçimden Side'ye, Manavgat'a, Geyikbayırı'na ve hatta Hisarçandır yolu üzerinden Adrasan'a gidesim geliyor. Ama RR340 ile ölüm olacağını düşünüyorum. İş görür mü buralarda?
Evet daha iyi modeller var ama bu ağırlıki bu setler neredeyse 1.000 lira daha pahalı, en az 1.000 lira.
Ne diyorsunuz dostlar?

@Emre Doğan
Sizin aktarıcınız ss yani kısa bacak attığınız fotoğraftaki gs aktarıcıyı alıp11-34t ye kadar bir ruble ve zincirle bu iş hallolur.

• Beğen
@Emre Doğan Kısa bir süre kullanma imkanım olmuştu. Kısa bacak modelleri dediğim gibi resmi olarak 28 diş üzerini desteklemiyor. Uzun bacak modelleri de 2x10 için 34 diş destekliyor.

• Beğen
@hayrobet
Benim söylediğim şeyin anlamsız olduğu ortaya çıktı:D
En iyisi bir bisikletçi ile görüşmek..
Az önce bende ruble değiştirdim..3'lü ayna kolum var..50-39-30..12-25 rubleyi,12-32 ile değiştirdim..
Bisikletçi arkadaş şunu dedi..Arka aktarıcınız uzun olduğu için uyumlu oldu..Aynakol 3'lü olduğu için,arka aktarıcı da uzunmuş..O yüzden 12-32'lik ruble uyum sağlamış..Aslında yol bisikletlerinde aynakolu ikili olanlarda,ruble en fazla 30 olur dedi..
Yani,karışık bu işler:D

@BayCicik Triban 540'ı alacaktım ama vazgeçtim..Triban 500 dropbar aldım..Eğer dropbar istemezsen,bu bisiklet seni her türlü tatmin eder bence..Yalnız şunu da belirteyim..Dropbarlı bisikleti kullanmak çok farklı..
Dediğin bisikleti çok inceledim,çok gittim geldim ama dropbar almak istedim..
Bütçe meselesi bir de..
Bisiklet 9 kg..Sanırım 2016 model..Tiagra set var üzerinde..Bisikletin rengi filan da iyi..Dişli oranları yeterli ama ileride değiştirmek istersen değiştirirsin..Lastikleri,frenleri benim bisikletten iyi..Karbon maşası var..Daha ne olsun?
Bütçen kısıtlıysa,drop bar istersen,triban 500'ü gözü kapalı al..
Flat bar istiyorum dersen de,triban 540'ı gözü kapalı al..Zaten indirimde bisiklet..İki bisiklet arasında 300 lira var..

@ahlaksız güle güle kullan :)
Şimdi sitelere baktımda ruble ve arka aktarıcı 500 Tl civarı tutuyor , zincir hariç.
650 tl ye full chromoly yol bisikleti satıyorlar :) , olunca süper bişey olacak ama bisiklet geliyor 4200 lere :(

@hayrobet
:D
40 liraya decathlon'dan ruble aldım..10 lira da bisikletçiye verdim..Hepsi bu..

Teşekkürler bu arada..

Geri