Değerli Forum üyeleri , uzun zamandır forumu takip ediyorum, herkeze ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bende btwin triban 540 dropbar modeli üzerinde çok duruyorum ama alternatif marka ve modeller de var.triban 540 şu an 3600TL civarında.Bneim bütçede zaten sınır bu kadar.
Amacım mesela yenikapıdan feribota binip bandırmada inmek ve çanakkale filan gitmek.Süre ve zaman sınırım yok, zevk için süreceğim. dura dura geze geze, yani yarış vs ye katılmayacağım.
Ben konfor ve daha sağlam olsun diye 700x32 5mm zırhlı lastik takmayı hedefledim, bisiklet bagaj destekliyor, aksium jantlar 20 tel ama dizaynı farklı olduğundan sanırım yolda sorun çıkartmaz ,su ve hafif gıda haricinde çok birşey taşıyacağımı sanmıyorum, birkaç yedek malzeme, havlu ,filan .
Güzergah tabiki asfalt ve buda aslında yol bisikleti ama bazı sahil beldelerinde deniz kenarına inmek için yol toprak yada mıcırlı olur ,ben süratli sürmem , 10-20-30km hız bana yeter.
Bu kadar kısa açıklamadan sonra asıl kısma geleyim, ben uzun süre specialized rock hopper 29" hd modelini kullandım , lastikler yine zırhlı ve 700x38c idi.
Bununla çok güzel gezilerim oldu ama hard trail yani dağ bisikleti olduğundan yol ve tur işine bulaşmadım, bisikletim geçen ay apartmandan çalındı.
Bende artık yeni birtane alırken yine melez bişey yapıp uğraşmıyım diye yol ama tur bisikleti gibi bişey olsun kısmında karar kıldım.
Benim bu hayalime cycloss değilde enduro tarzı daha çok uyuyor sanırım.
1.sorum ;
Asıl ızdırabım Dropbar ve Flat bar, hevesim dropbardan yana ama tura çıktığımda bu bana ızdırap verirmi ?, bu soru özellikle bu kadro ve bu model için.
Yoksa kelebek gidonda ve dropbar için çok öneriler, var. Bu kadronun açılarından dolayı sordum.
2.sorum ;
Flatbar modelinde 50x34 ayna kol var ve tiagra seti kullanılıyor , 10 vites ,
Dropbar modelinde ise 50x36 aynakol ve 105 set kullanılıyor , 11 vites ,
Amacım dediğim gibi uçak olup pedal tepmek değil, kararlı ve istikrarlı çalışan bir set olsun, yolda şık şık geçiş yapsın.
Yani tiagra ile 105 set bana çok bi fark yaratırmı , kazancım ne olur.
Bu yazdıklarımı çok dostane yazdım ve sordum, yazarkende heyecanla yazdım, çok yazıp sorulacak şey var ama yazı çok uzun olunca okunmaz diye kısa tuttum
3.sorum ;3600 TL ye halen bu dropbarlı model alınırmı ? yoksa boşver git şunu veya bunu al dermisiniz ? , btwindeki takılı kalmam parasal bütçe o kadar
( gittim bu modeli yakından gördüm .salcano xrc 035 i gördüm , mosso tca 735 gördüm, carraro 052 tavsiyelerden okudum )