Scudo Sports

Hollanda'dan Yorumsuz

Scudo
Sinyalleri verirken ilk önce elinizi havaya kaldırıp daha sonra hangi yöne dönecekseniz o yönde yere 90 derece degilde 45 derecelik bir acıyla sinyal verirseniz daha saglıklı olur kanaatindeyim.90 derecelik dik acıyla sinyal verince koluunuza arac carpma tehlikesi oluyor.

Hollanda da çok ciddi bir bisiklet kültürü var gerçekten, aynı araba trafiğinde olduğu gibi, ciddi bir denetim de mevcut,örn; gece,lambasız bisiklet kullanımın ciddi bir cezası var.Hollanda da dikkatimi çeken bir şey de ;bisiklet kullanıcılarının büyük bir kısmının kask kullanmaması olmuştur.

@engin özdemir

Bu yasaları kim çıkartacak ki ? Benzinden, arabadan alınan vergileri mi düşünecekler, yoksa insanları nasıl bisiklete teşvik ederizi mi ? 5 km bisiklet yolu yaptı diye övünen, 3-5 otobüse bisiklet taşıyıcı koymayı kurdeleyle kutlayan bir ülke burası :) He birde, diyelim ki çooook sayın siyasetçilerimiz bu kültürde bilgili ve gelişmiş insanlar olsun ve bu yolları yapsınlar. Kamyonla üstlerinden geçerler o yolda bisikletlilerin bu ülkede. Kaldı ki o şekilde yol verecekler :)

Bizim burada da ancak bisikletlileri sıkıştırıp dursunlar

Dünyanın en medeni ülkesi.Ne bekliyordunuz.Dikkat çeken bir şey var.Görüyormusunuz %90 kişide kask yok.O kadar güvende hissediyorlar ki kendilerin,gerek bile duymuyorlar.

türkiyede bisiklet çocuk işi..çocuk işi oldugu içinde bisikletler pahalıya satılıyo.

insana saygı ile değişiyor herşey. zamanla olur inşallah. işimiz Allah'a kaldı.

ordaki bisikletli arkadaşları - trafik terbiyesini, yolların durumunu tamamen pas geçiyorum - istanbul yokuşlarına koy bakalım napacak.

sözgelimi Mecidiyeköyde çalışsın ordaki sarı saçlı hatunlardan biri, ve evi de dudullu'da olsun. Beşiktaştan aşağı inecek vapurla karşıya geçecek sonra üsküdardan altunizadeye tırmmanacak sonra bas babam bas in çık in çık. sabahları da tersi, üsküdara in, beşiktaşa geç sonra barbaros yokuşunu tırman bakalım kuzey avrupalı abla....

Ülkemizde 40 senede geçse yine bu manzarayı göremeyiz.

Arkadaşlar iş için çok sık Hollanda'ya giden biri olarak şu kadarini söyleyeyim Hollanda'nın birinci avantajı ülkenin tamamen düz olması. Bu sayede yaşlı genç herkes rahatça bisiklete binebiliyor. Bisiklet yolları o kadar yaygın ki şehir içini geçtim birbirine yakınlığı 20 30 km olan kasabalar arasında bile araba yoluna çıkmadan sürekli bisiklet yolundan seyahat edebiliyorsunuz. Her tren istasyonunda şehir nüfusuna orantılı olarak 1000 2000 bisikletlik parklar var. İnsanlar evlerinden bisiklet ile gara gelip trenle işlerine gidebiliyorlardı.

Dünyaca ünlü Iron Maiden solisti Bruce Dickinson ulaşım için bisiklet ve tren kullanıyor ki kendisinin Boeing 747'si var,uçak fabrikası var(bunu yeni öğrendim sayılır)........Ama bizimkilerin altında 40 binTL lik cip havasından yanına varılmıyor.Bir de bisiklet binenlere " Sen salak mısın? araba sürsene" gibi saçma laflar ediyorlar. :eek:

bu forumdakilerden bu yorumlar çıkıyorsa, olumlu bakıp pozitif fikirler aktarılmıyorsa , neredeyse tüm bisikletlilerin girdiği bu siteden bile değişim başlamıyorsa , ülkemde bisiklet süren hep hayıflanır, araba süren de zaten onun üzerinden geçer. eğer hollandadaki gibi olsun istiyorsan hollandadaki gibi düşünmelisin biraz. bu ülkede sadece siyasetçilerin borusu ötmüyor. siz de üfleyin sizinki de ötsün. işim gücüm var uğraşamam derseniz söylenecek fazla bişey kalmıyo zaten. bi gönüllü çıkar uğraşır belki. o da zaten tek olduğu için umursanmaz konu kapanır. sonra yola devam pedalşörlere selam.

fark ettiyseniz herkes şikayet ediyor çözüm önerisi yok. böyle olursa 400 yıl daha şikayet edilebilir

ben şikayeti bırakıp bu sabah demir ata atladım, yanımdan sıyırarak geçen iyi aile çocuğu arkadaşlara anlayacakları dilden, yanımdan geniş alarak geçerken kornasıyla selam veren ağır vasıta sürücüsü abiye de aynı şekilde selamımı vererek işe geldim. işyerinde zinde, pozitif ve verimli bir gün geçirmek isteyen işine bisikletle gitsin. :islik:

Ya çok güzel süper de kimse kask takmıyor eldiven takmıyor.

@serdar k

Belki her yerde bisiklet yolu olduğu, saygı olduğu ve ortalama hızlarının 15-20 km/s olduğu için takmıyorlardır. :)

Dümdüz ülke , bisiklet kullanımın yaygın olmasını etkileyen en önemli faktör. Hollandanın rakımı yanlış bilmiyor isem deniz seviyesinin altında. Türkiyede her yerde olmasada bazı bölgelerde bu tarz görüntüleri görebilmemizin imkanı var. Antalya buna örnek olabilir belki. Belki de olmaz. Aman ne bileyim işte. Güzel oluruz işallah. :!

en son çıkan akıllı cep telefonu 7 den 77 ye tüm insanlarımız tarafından varımız yoğumuz ortaya konularak alınıyorsa (bir çok özelliğinin hiç bir işimize yaramayacağını bildiğimiz halde)
bu şunun göstergesidir. biz iflah olmaz bir tüketim toplumu haline getirilmişiz. bunun sonucu olarak da hepimiz birer tüketim makinası haline gelmişiz.
bizim milletimizi oluşturan bireylerin toplum içerisindeki statülerinin üstünlüğünü ortaya koyma biçimi ise şöyledir. son model araba , son model ev , son model cep telefonu vs. gibi şeylerin en güncel hallerine her zaman en önce sahip olmak.
bu düşünce yapısının hakim olduğu bir topluluktan değerli arkadaşlarımızın paylaştığı videolardaki davranışlar asla beklenemez dolayısı ile böyle beklentiler içinde bulunmanın da herhangi bir manası da yoktur.
oldukça karamsar bir yorum yaptığımın farkındayım ama maalesef toplumumuzun gerçekleri bunlar.
bizler kendi dünyalarımızda yaralanmamaya çalışarak bir şekilde bisikletlerimizle hayatımızı sürdürmek zorundayız bu konudaki sorumluluklarımızın %100 ü bize aittir.
türkiye toprakları içinde herhangi bir yerde yaşayan değerli arkadaşlarıma sesleniyorum.
maalesef bisiklet cep telefonu gibi insanlarımızın toplum içindeki statülerini belirleyici bir etken haline henüz gelmedi.
bu sebepten dolayı trafikte asla kimseye güvenmeyin ve asla hiç kimseden saygı beklemeyin.

• Beğen
Tepkiler: Alisimsekoglu
Geri