Scudo Sports

Hollanda

Sirbistan, Bulgaristan
O bölgenin sorunlu olduğunu çok yerden duyup bende düşündüğüm güzergahı biraz değiştirerek mesafeyi neredeyse hiç oynamadım. İtalya'da çizmenin topuğuna kadar inip gemi ile Arnavutluğa geçmeyi, oradan da doğrudan Yunanistan'a girmeyi düşünüyorum.
Zaten Ata'nın evine uğramak planım dahilindeydi. Türkiye için bir önerim yok, ben karadüzen sürüyorum. 😌

Scudo
Selam ben Birsen,

Ben 3 yasimdan beri bisiklet kullaniyorum, ilk
road bike 22 yasimda aldim. Su anda 55 yasimdayim. Genelde yilda 5000-6000 km road bike turlari yapiyorum.

Bizim Rotterdam/ Gouda bolgesinde bisiklet klubumuz var. Ve biz seneye Rotterdam-Istanbul turu yapmak istiyoruz. Ben bu yil rotayi ve gececegimiz ulkeleri kontrol etmeye geldim.
Biz bunu turistiklik amactan cok tur olarak goruyoruz. Su anda rotamiz 2850 km ve biz bunu 25 gunde yapmak istiyoruz. Mumkun oldukca Velo rotalarini izleyecegiz.

Almanya, Avusturya, Macaristan’da hicbir sorun yok. Hatta Bukarest merkezinde bile bisiklet kullandim.
Ama Sirbistan, Bulgaristan ve Turkije cok sorunlu.
Sirbistan ve Bulgaristan seneye Velo6 ve Velo13 buyuk bolumlerini bitireceklerini iddia ediyorlar.
Ama Turkiye gercekten cok sorunlu. 1 haftadir burdayim ve Edirne - Istanbul rotasinda tek bir uygun yol bulamadim. Biz gravelbike gelmeyi planliyoruz. Yani aradigimiz duz asfalt degil.
Sorun safety, hem traffic acisindan hemden cevre konusundan. Sokak kopekleri de sorun degil. Ama bazi yollar cok issiz.
Klupde gelen ilk sorulardan birisi kadinlarin Turkiyede rahat bisiklet kullanabilir oldu. Ben o zaman cok sacma bir soru bulmustum ama buralari gordukten sonra artik emin degilim.

Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.

Türkiye'ye her yıl yüzlerce tur bisikletçisi geliyor. Otobanlara ve çevreyollarına girmeden ana yolları kullanabilirsiniz. "Safety" konusunda bir yorum yapamayacağım ama grup halinde bisiklet sürecekseniz "safety" sorunu yaşamazsınız. Tur bisikletçiliği forumlarına girip oralarda Türkiye hakkında yazılanları okursanız daha fazla bilgi sahibi olursunuz. Türkiye'de Avrupa'daki gibi bisiklet yolları yok. Ana yolları kullanmalısınız.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
O bölgenin sorunlu olduğunu çok yerden duyup bende düşündüğüm güzergahı biraz değiştirerek mesafeyi neredeyse hiç oynamadım. İtalya'da çizmenin topuğuna kadar inip gemi ile Arnavutluğa geçmeyi, oradan da doğrudan Yunanistan'a girmeyi düşünüyorum.
Zaten Ata'nın evine uğramak planım dahilindeydi. Türkiye için bir önerim yok, ben karadüzen sürüyorum. 😌
Şu anda Selanikteyim. Sehir içinde bisiklet sürmek çok zor. 6 km bisiklet yolları var.
Sehir dışından yolları çok iyi seçmek lazım, genelde iyidir ama koy veya dağ yolları bakımsız.

Road bike veya gravel bike uygun değil, tour bike mutlaka gerekiyor.
Türkiye'ye her yıl yüzlerce tur bisikletçisi geliyor. Otobanlara ve çevreyollarına girmeden ana yolları kullanabilirsiniz. "Safety" konusunda bir yorum yapamayacağım ama grup halinde bisiklet sürecekseniz "safety" sorunu yaşamazsınız. Tur bisikletçiliği forumlarına girip oralarda Türkiye hakkında yazılanları okursanız daha fazla bilgi sahibi olursunuz. Türkiye'de Avrupa'daki gibi bisiklet yolları yok. Ana yolları kullanmalısınız.
Teşekkürler. Bence fark aliskanlik, bir ülkenin trafik kültürü tanimak. 10 gün Istanbul’da araba kullandım, 1 kural var: en büyük arabaya heryerde öncülük tanınır :)
Ikinci sorunda bisiklet türü. Biz genelde road veya gravel bike kullaniriz. Ikiside Sırbistan, Bulgar, Türkiye ve Yunan için uygun değiller.

Şu anda Selanikteyim. Sehir içinde bisiklet sürmek çok zor. 6 km bisiklet yolları var.
Sehir dışından yolları çok iyi seçmek lazım, genelde iyidir ama koy veya dağ yolları bakımsız.

Road bike veya gravel bike uygun değil, tour bike mutlaka gerekiyor.

Teşekkürler. Bence fark aliskanlik, bir ülkenin trafik kültürü tanimak. 10 gün Istanbul’da araba kullandım, 1 kural var: en büyük arabaya heryerde öncülük tanınır :)
Ikinci sorunda bisiklet türü. Biz genelde road veya gravel bike kullaniriz. Ikiside Sırbistan, Bulgar, Türkiye ve Yunan için uygun değiller.
Kendi tecrübemi aktarayım, geçen haftalarda Selanik ve çevresinde toplamda 180 km dağ bisikleti sürdüm. Araçların hepsi çok saygılıydı, kimse yakınımdan geçmedi.
Kırsalda başıboş köpekler beni çok uğraştırdı. Yunanistan’da başka bölgelere de gitmiştim, oralarda daha az köpek vardı. Buradakiler canımı sıktı biraz.
Şehir içinde ise sürüşüm çok rahattı. Arabalar saygılıydı, yollar genişti. Sahil şeridi çok uygundu. İnsanlar da bisiklet yollarına girmiyordu.
Ama ara sokaklarda, iç kesimlerde biraz daha şartlar zor.
Hepsini göz önünde bulundurunca bence Selanik’te bisiklet sürmek eğlenceliydi.

Geri