Selam ben Birsen,
Ben 3 yasimdan beri bisiklet kullaniyorum, ilk
road bike 22 yasimda aldim. Su anda 55 yasimdayim. Genelde yilda 5000-6000 km road bike turlari yapiyorum.
Bizim Rotterdam/ Gouda bolgesinde bisiklet klubumuz var. Ve biz seneye Rotterdam-Istanbul turu yapmak istiyoruz. Ben bu yil rotayi ve gececegimiz ulkeleri kontrol etmeye geldim.
Biz bunu turistiklik amactan cok tur olarak goruyoruz. Su anda rotamiz 2850 km ve biz bunu 25 gunde yapmak istiyoruz. Mumkun oldukca Velo rotalarini izleyecegiz.
Almanya, Avusturya, Macaristan’da hicbir sorun yok. Hatta Bukarest merkezinde bile bisiklet kullandim.
Ama Sirbistan, Bulgaristan ve Turkije cok sorunlu.
Sirbistan ve Bulgaristan seneye Velo6 ve Velo13 buyuk bolumlerini bitireceklerini iddia ediyorlar.
Ama Turkiye gercekten cok sorunlu. 1 haftadir burdayim ve Edirne - Istanbul rotasinda tek bir uygun yol bulamadim. Biz gravelbike gelmeyi planliyoruz. Yani aradigimiz duz asfalt degil.
Sorun safety, hem traffic acisindan hemden cevre konusundan. Sokak kopekleri de sorun degil. Ama bazi yollar cok issiz.
Klupde gelen ilk sorulardan birisi kadinlarin Turkiyede rahat bisiklet kullanabilir oldu. Ben o zaman cok sacma bir soru bulmustum ama buralari gordukten sonra artik emin degilim.
Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.