Scudo Sports

Hırsızlık olaylarının artması

M.Oonnaayy

Aktif Üye
Tepki
456
İsim
Mert
images (30).jpeg

Son zamanlarda çevremde(bisikletforum dahil) gözlemlediğim durumdur. İki hafta önce arkadaşımın evde antrede bulunan bisikleti çalındı. İzmir'in zengin bir semtinde oturmasına rağmen. Yine bugün öğrendiğime göre bu semttte bir günde 4 ev soyulmuş. Ayrıca Daha bugün evimin yanındaki apartmanda garaja hırsız girmiş ve iki bisikleti çalmış.

Bilemiyorum belki de benimki algıda seçiciliktir. Bakıyorum her yerde aynı muhabbetler, mahalleleri mesken tutmuş hırsızlardan bahsediliyor. haberlere konu oluyorlar ayrıca bunların eşkalleri de belli fakat nedense netice alınamıyor. hırsızlar da öyle arsız ve utanmaz ki kameralardan da insanlardan da çekinmiyorlar artık.
Paramızın en az yarısını vergi ve harç olarak bizden alan devlet güvenliğimizi sağlayamıyor. hadi güvenliği sağlayamasın da hırsızı, suçluyu yakalamak için çaba bile sarf etmiyorlar. Kim bilir sıradaki sizin bisikletinizdir?

Scudo
Hırsızlıkların çok büyük kısmı apartman boşluklarından çalınan bisikletler. Önlemi çok ucuz 10 lira (link) . Gardrobun yanına montajı yapıyorsun 45 cm yer kaplıyor bisikleti takınca. Forumda niye iphone'um note'um çalındı başlıkları yok çünkü telefonu dışarda bırakmıyoruz. Bisikleti de bırakmıycaz bi zahmet.

@Serkan Mıstınoğlu
Adam şanslıymış, iyi yakaladı. :D
300-500 grlık geçici sabitleme zinciri taşımayı etik bulmuyorlar, sonra böyle koşuşturuyorlar. :)

• Beğen
Tepkiler: makifir
@Serkan Mıstınoğlu
En düşük viteste bırakmak da mantıklı olabilir. Hızlı çevirse de hızlı gidemez. Ayrıca yüksek kadans da sağlığa çok faydalı. 90 kadansla giderse kalbi için birebir.

Hırsızlık islamiyetteki en büyük günahtır, kul hakkına girer, helalleşmeden affı yoktur...
Çalanında, yardımcı olanında, göz yumanında, çalıyor ama çalışıyor diyeninde üzerinde büyük vebal vardır...

Daha evelde dedigim gibi.memleket muhafazakar bir sistem e gidiyor diyenler yanilgidadir. Memlkette Allahsizlik ve satanizm yukselistedir.

2008 referandumunda geçen paket kanunlar teroristi,hırsızı, tecavüz cuyu koruyup emniyet güçlerinin elini kolunu baglamistir

En büyük yapılan hata bence merdiven boşluğuna kilitlemek bisikleti.İster kamera olsun ister elektrikli giriş kapısı olsun ister burası küçük il burada olmaz deyin bal gibi oluyor kendim merdiven boşluğuna kilitleme gafletinde bulundum komşunun torununu jantlarımı çalarken suçüstü yakaladım hem küçük bir şehirde hem de bir üst katımda oturan insanın torunu buna kalkıştı kusura bakmayın bu devirde ne kapı komşusuna ne de eşe dosta güvenme gafletine düşmemek lazım

Hirsizliga cezanin azalmasi
Yatak odasi haric hirsizin öldurulmesi sonucu ev sahibinin ceza almasi
Ab muhabbetine hirsizlik yapan -18 yasin saliverilmesi
Tvlerde ki sasali yasam ozentisi
Hirsizlik yapanlarin elini ayagini kesmemek...vb hirsizligi cok cazip hale getirmektedir...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Erensoy
Din kültürü ve ahlak bilgisi dersine hoşgeldiniz:D
Hocam bir soru sorabilir miyim?

@ahlaksız
Ne olur yazdığımı kelime kelime, yavaşca tekrar okuyun...
Okudunuz mu ?
Şimdi buyrun sorun :)

@Erensoy
Peki,soruyorum..
Şeriatin olduğu bir toplumda,gayrimüslimlerden alınan haraç ve cizye vergileri,haksızlık/hırsızlık değil midir?

@ahlaksız
Paranın dini, ırkı, cinsiyeti yoktur. Ama yinede dilim döndüğünce sizi cevapsız bırakmayayım.
Gelişmiş toplumlarda gelir üzerinden logaritmik oranlamayla vergi alınır, bu caizdir...
Ahlâksız toplumlarda harcamalardan vergi alınır ve bu toplanan paralar birileri tarafından çalınır, bu haramdır...
Yani asgari ücretli bir işçi, maaşını görmeden 1/3 ü vergi diye kesilir, çocuğu hastalanır ilaç alır vergi verir, evine ekmek alır vergi verir, verirde verir yaniii...
Bu toplanan paralar ne olur ?
Bu yazdıklarımın güzel Türkiyemle bir ilgisi yok tabiii !?
Ve, şu ahir hayatımda dini alimlik te bana kaldıysa, vah ki ne vah !

Bu arada bir parantez açayım, yeryüzünde şeriatla yönetilen tek ülke İsrail'dir ! Başkada şeriat devleti yoktur.

@Erensoy
Sorduğum soruyla alakasız şeyler yazmışsınız hocam..Tekrar sorayım size;
Şeriatin olduğu bir toplumda,gayrimüslimlerden alınan haraç ve cizye vergileri,haksızlık/hırsızlık değil midir?
Soruyu anlamadıysanız,biraz açayım..Türkiye'de şeriat var diyelim..Ben bir gayrimüslim olarak,sırf gayrimüslim olduğum için devlete vergi vermek zorundayım..Niye?Şöyle bir şey deniyor..Gayrimüslimin güvenliği sağlanıyor filan..Tamam da devletin öncelikli görevi güvenlik zaten..Güvenlik için benden vergi almıyor ki,kafir olduğum için benden vergi alıyor..
Osmanlı imparatorluğunda bu dediklerim uygulanmıştır veya Abbasi imparatorluğunda..
''Hırsızlık islam dininde büyük günahtır'' dediniz ya,o yüzden soruyorum bunu..

@Erensoy

bu konuda yorum yapardım da, sonra moderatörler görünce kızıyor.. bu nedenle yorum yok :cool:

@ahlaksız
Yazdıklarımı yavaş yavaş ve mümkünse yüksek sesle, tekrar okumanızı ısrarla rica ediyorum !
İslami şeriatle ýönetilen bir devlet yok, hırsızlığa kılıf için şeriat iddiası var... Kımden (müslümandan veya gayrimüslimden) çaldığı önemli değil, hırsız hırsızdır...
Osmanlı imparatorluğu da zamanında haraç ve gasp ile büyümüştür.

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
@Erensoy
Hocam,ne yaptınız böyle?
''Osmanlı,kafirlerden haraç ve cizye alarak,hırsızlık yapmıştır'' diyorsunuz ve Osmanlı imparatorluğunun şeriatle alakasının da olmadığını söylüyorsunuz..Peki,nerede bu hırsızlık yapmayan müslümanlar(toplum olarak soruyorum)?Mesela şu an İran size göre şeriatle yönetilmiyor mu?Onlarda mı islamı yanlış anlamış?Ya da Abbasiler?Onlarda mı hızlı okumuşlar,yanlış anlamışlar?

@ahlaksız
Allah bir, kitap bir, peygamber bir.... Her islam ülkesinde kanunlar, uygulamalar farklı... sonuç açık ve net aslında...
Bisiklet çalmak günahtır, büyük günahtır...

• Beğen
@Erensoy
Çalmak günahtır deyip,kafirlerden haraç/cizye vergisi alırsanız,ne dediğiniz anlaşılmaz..
Çalmak dininize göre günahtır ama kimden çaldığınıza göre değişir bu..

@ahlaksız
Neden ısrarla anlamamakta direniyorsunuz ? Kasmayın kendinizi bu kadar.
Diyorum ki; hırsızında, malı çalınanında dini önemli değil ! Gayet açık ve net !
Hırsız heryerde hırsızdır...
Ben kimseden de haraç/cizye almıyorum !

• Beğen
Geri