Scudo Sports

Hırsızlığın ve dolandırıcılığın iyice azıtması

Baybora

Aktif Üye
Tepki
336
İsim
Cihan
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Scudo
Sadece hırsızlık, dolandırıcılık değil, suç oranı arttı. Ama bizimkiler anca sosyal medyaya, internete önlem almayı düşünür, sonuçta bu hırsızların onlara zararı yok, ne de olsa 4 tarafları etten duvarla örülü şekilde geziyolar.

Artık bisiklet sürerken dışarıda 8-9 tane kilit takıp üzerinde ekipman olarak ne varsa yanımızda götürmeliyiz galiba. Keşke cezalar arttırılsa. Mesela bisiklet çalan birisine 1 ay bisiklet fabrikasında maaş olmadan bisiklet yapma görevi verilse.

Benim de U kilitimin üzerinde 2 adet çizik var sebebinin bu ş*refsizler olduğunu düşünüyorum eğer öyleyse keşke o ş*refsizi iş üstünde yakalamış olsaydım kilidi kesmekle meşgulken sessizce arkasına yanaşıp gelişine tekmeleri basardım

Kilit ile apartmanın bodrumuna bırakmaya korkuyorum elalemdeki cesarete bak

• Beğen
Tepkiler: Geronix
Kara Avrupası Hukuk Sisteminin en ağır ceza kanunlarından birisi bizim Türk Ceza Kanunu'muz. Buna rağmen diğer ülkelere kıyasla suç oranları bizde yer yer daha fazla oluyor. Ancak cezaların uygulanmasında çok çeşitli sıkıntılar var. Yaptırımlar veriliyor ama uygulamaya gelince aynı özen gösterilmiyor. O nedenle haber manşetleri senelerdir aynı: "75 ayrı suç kaydı varmış, 36 kez hırsızlığa teşebbüş etmiş vs. Ülkenin psikolojik, sosyojolik ve demografik yapısı gelecek adına çok büyük sorun oluşturuyor. Ötekileştirmek adına söylemiyorum ama bu tarz vakalarda genelde failler yabancı uyruklu kişiler oluyor. Bu konuda çok geniş bir düzenleme getirilmesi şart. Umarım bu işe el atması gereken kişiler saçma işlerle uğraşmayı bir an önce bırakıp ülkenin gerçek sorunları ile ilgilenmeye başlar. Hırsızlık almış başını gidiyor, gaspın ve adam yaralamanın önüne geçilemiyor, her gün kadına ve hayvanlara şiddet haberleri ile yüreğimiz burkuluyor. Hiç bir canlı yolda yürürken dahi kendini güvende hissedemiyor. Çok ciddi bir evreden geçiyoruz ülke olarak. Neredeyse 10 yılda ülkedeki suç potansiyelinde değişim ve artış var. Umarım bir an önce azalır ve bu tarz görüntülere şahit olmayız.

Abla benomooo. Keşke kadının yerinde olsaydım kaskı vurmuştum kafasına

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Açık olan bir şey var, ülkelerde alt ve üst sınıf arasındaki fark açıldıkça suç oranları artar. Olması gereken alt ve üst sınıfın az, orta sınıfın çok olmasıdır. Bizim ülkemiz şuan kum saati gibi. Alt ve üst sınıf büyüdükçe büyüdü orta sınıf eridi. İşsiz gençlik, tatminsiz insanlar oldukça bu olaylar olacaktır. Caydırıcı, doğru dürüst bir hukuk sistemimiz yok. Bugün darbeye kalkışan, destekleyen kişiler bile 3-5 yıl ceza alıyorken hırsızlık gibi suçlarda hapis yatma beklenmesi saçma oluyor. Bir hırsızı şikayet etme süreniz onun karakolda durduğu süreden daha fazla. Birde yabancılardan doğrudan ve dolaylı olarak kaynaklanan sorun var. Ama hepsi demiyorum. Yıllardır saat satıp bu devlete canını verecek yabancı da var yıllardır bu ülkenin ekmeğini yeyip ihanet edecek vatandaşta var. O yüzden genellemek istemiyorum. Sadece gelir dengesizliği arttıkça hukuksuzluk artacaktır. En açık örnek brezilya. Orta sınıfı yok, tüm suçlar normal karşılanıyor. Bizde bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Umarım öncelikle kadına, hayvana ve doğaya karşı işlenen suçlar başta olmak üzere tüm suçlar azalır ve biter. Bu suçlara kalkışan herkesin en ağır cezaları almasını gönülden istiyorum.

Bi düzeltme yapayım burası dragos bezmialem hastanesi otoparkı

Yolda görsen hırsız demezsin. Şu giyime bak.

Ön tekeri kadroya kitlemiş galiba. Haysiyetsiz herif önce kilidi kesmeye çalışıyor, sahibi gelince hızlı bir şekilde taşımaya çalışıyor. Kitlemese belki de gitmişti göz göre bisiklet.

Nereye park edersen park et. Ufak da olsa bir kilit şart.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Şaka olmalı bu.Şaka değil mi?Artık bu da olamaz dediğimizde daha da beterini görüyoruz

Adamdaki rahatlığa bak, kadın video ya çekmese cukka 1500 2000 lira, niye çalışsın ki it herif çalmak varken. Sizden ricam bisikletle olabildiğince, 2 kişi gezin ne olur ne olmaz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Elinde İngiliz anahtarı ya da pense tarzı bir aletle gezip ön tekeri söküp çalmaya çalışmış anlaşılan. Ne yazık ki burası sözde bir hastanenin güvenlikli otoparkı bence ilk defa da olmuyordur. Çok üzücü gerçekten

Geri