Scudo Sports

Hırsız kapıyı bir gün mutlaka çalacak :(

Vahap Demir

Daimi Üye
Tepki
518
Bisiklet
Sedona
Tek bisikletim varken hırsızlara karşı bisikletimi balkonun tavanına asıyordum. Sonra geçen sene oğluma Sedona 300 aldım bir tane. Bu sene de Sağlık Bakanlığının bisikletlerinden bir tane kızıma gelince üç bisiklet eve sığmaz oldu. Merdivene bağlamaya başladım uzun zaman önce. Başlangıçta basit bir kilitle bağlarken forumdaki hırsızlıkla ilgili konular beni sağlam kilitler almaya yönlendirdi. Son gelen bisiklet için henüz kaliteli bir kilit alamamıştım. Birkaç gün önce kilidinin kırılmış olduğunu görünce birazcık zorlayarak kalın demir kilitle diğer bisikletlerden biriyle beraber kilitledim. Büyük ihtimalle ben kapıya çıkarken hırsız kilidi kırdı ama kapı sesinden korkup bisikleti almadan kaçtı. Bugün muhtemelen aynı hırsız demir testeresi ve demir makasıyla gelerek epeyce kilitleri zorlamış. Şansa binada tadilat olduğundan sesleri evden geç farketmişler. Kızım çıkınca elinde kocaman demir makası olan hırsızla karşılaşmış ve hırsız panikle kaçmış. Site güvenliğini aramışlar ama güvenlik onu ararken hırsız bir süre sonra başka bir bisikletle balkondan bakan eşimin gözleri önünde kaçıp gitmiş. Kilitlerin fotoğraflarını ekledim. Fotoğraflarda tam belli olmasa da epeyce zorlamış ama açmayı başaramamış. Daha basit kilitler kullanmış olsaydım muhtemelen üç tane bisiklet birden kaybedecektim bugün.

Dosyalar

• IMG_20170613_005149.jpg
    IMG_20170613_005149.jpg
    94,2 KB · Okunma: 470
  • IMG_20170613_005207.jpg
    IMG_20170613_005207.jpg
    67,4 KB · Okunma: 448
  • IMG_20170613_005216.jpg
    IMG_20170613_005216.jpg
    103,9 KB · Okunma: 443
  • IMG_20170613_005231.jpg
    IMG_20170613_005231.jpg
    91,1 KB · Okunma: 422
  • IMG_20170613_005253.jpg
    IMG_20170613_005253.jpg
    84,2 KB · Okunma: 425
  • IMG_20170613_005306.jpg
    IMG_20170613_005306.jpg
    99,1 KB · Okunma: 425
Scudo
Geçmiş olsun hocam dikkatli olun bence bisikletleri oradan alın çalamasa bile zarar verme ihtimali var kamera görüntüleri varsa polise verin

Bisikletler şimdilik balkonda. Daha sağlam bir yer bulana kadar idare edeceğiz böyle. Tabi bir de kendi kullandığım bisiklete sürekli bindiğim için evin içine sokmak çok da uygun olmuyor. Özellikle kışın çamur yığını oluyor çoğu zaman bisiklet. Bakalım nasıl bir çözüm bulacağız :(

@kaptanreis6060 Gerçekleşmiş bir hırsızlık olayı yok sonuçta ortada. Teşebbüs aşamasında kalmış. Kanunlar maalesef bu durumda gereksiz yere yorulacağım şekilde yapılmış :(

Ev dışında kilitlenen bisiklet her zaman risk altinda malesef.

• Beğen
Tepkiler: Vahap Demir
Kilit sadece süreyi uzatıyor işte. Siz şanslıymışsınız ki 2 kere direkten dönmüş. Hırsızlık yapacağına bir işe girsene be adam...

valla ben bisikletimi eve koyuyorum ise giderken bile ( magazanin icine kitliyorum arkadaslarim oglum magazaya niye kitliyon diyo ne olur ne olmaz diyorum bendede btwin900 mini var ) bisikleti oylece biraksam icim rahat etmiyor kilitli olunca icim rahatliyor elimde olsa eve bile kilitlerim ama kilitleyicek bi yer yok ne yazikki
size tavsiyem duvar askilari var bisiklet icin onlardan alip duvara sabitleyebilirsiniz
( benim odama sigmiyor olsa bas ucuma asıcağım :D )
bu konu önemli zira emek ve sevgi var dikkatli olun ve önleminizi mutlaka aliniz

Bisikleti dört mevsim kesintisiz kullanıyorsan evin içine sokmak çok kolay değil. Kışın genellikle çok çamurlu oluyor. Mecburen dışarıda kalıyor. Belki bir alarm sistemi filan uydurmak lazım. Hırsız kilitle uğraşmaya başlayınca filan öten bir sistem olsa. Tabi nasıl olacak o da bilmiyorum doğrusu. Şimdilik içeri aldık. Bakalım ne yapacağız.

• Beğen
Tepkiler: fatihy
geçmiş olsun ucuz kurtulmuşsunuz acımaz bunlar çalar gider

@Behram Belek

Benim takıldığım nokta burası. Site ve güvenlik var. Burada sanırım iki noktaya dikkat vermek gerek. Güvenlik önlemleri ne derece yeterli ve eğer durum bu iken bike bunlar olduysa ne önlemler almalıyız..

gps cihazları koyulabilir su araçım nerde tarzı kucuk anahtarlıga takılan gps aparatlarından telefonla uygulaması var aranıyor. ucuzda bişey aklında olsun bisikleti dısarı koymak zorunda olanların.

@sinanarmy
O ucuz olanlar gps değil ve mesafeleri kısa. En iyisi böyle durumlar için alarm gibi duruyor.

Trackr diye bi alete rastlamistim 100tl civariydi dogrudur ozaman alarm gereklo olabilir yada bi de i phone koymak lazim kadronun icine:)) i phonemi bul dan buluruz:d

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Behram Belek geçmiş olsun. U kilitler genelde canavarla açılabiliyor. Doğru seçim yapmışsınız.

@Cyclist999
Canavar ne oluyor?

@Behram Belek Hocam resimdeki kilit sizce güvenli mi? Kesik izi derin miydi? Yanı biraz daha zorlasaydı açabilir miydi?

@Behram Belek hocam öncelikle çok geçmiş olsun linkteki gibi ürünler mevcut bulanabiliyor aklınızda bulunsun

(link)

@Tuurok
Canavar dediği sanayide demir kesmek için kullanılan elde taşınabilir taş motoru oluyor. Aynı kilitten bende var üstü kalın plastik kaplı olduğundan demir testeresi kolay hareket etmez. Bayağı bir zorlaması gerekirdi diye düşünüyorum. Ama alarm şart bence.

@lealtad Güvenlik var ama yetersiz olduğu ortada. Bunu yönetimle konuşacağım.

@Tuurok Gördüğüm kadarıyla epeyce uğraşmış. Demir testeresi ve demir makasıyla açmayı başaramamış. Bisikletlerin birinde küçük çizikler var. Ama kilitlerde bayağı sağlam yara izleri var. Şu andaki kanaatim kilitlerimin yeterince güvenli olduğu yönünde. Mutlaka her kilidi açmanın bir yolu vardır ama bunları açmak için çok fazla gürültü çıkarması gerekecekti ve çok fazla zaman harcaması gerekecekti. Öyle görünüyor. En az yirmi yerde demir makasının ısırığı var ama kesmeyi başaramamış. Üç dört yerden testereyle girmiş ama vazgeçmiş. Çekiçle ya da benzeri birşeyle yaraladığı yerler var.

@fatihy Bu tarz birşeyden haberim yoktu ama galiba artık alacağım böyle birşey.

@Şerif Feridun Kilitleri alırken güvenlik videolarını izlemiştim. Türlü çeşit aletlerle kesmeyi ve kırmayı deniyorlardı. Bir tek taş motoruyla kesebilmişlerdi videolarda da. Benim olayda da videoların doğruluğu kanıtlandı bana göre. Taş motoruyla da zaten aşırı gürültü çıkaracağı için fark edip müdahale etme şansınız yüksek olur zannımca.

@Tuurok Kilitlerin üzerindeki yaralar tedirgin etmiyor güven hissini arttırıyor. Plastik muhafazayı yırtmış ama metalde sadece azıcık iz bırakmış. Her iki kilidimi de kullanmaya devam edeceğim. Az daha uğraşsaymış açarmış hıssi yok.

700 U BİSİKLET KİLİDİ B'TWIN dayanıklı gerçekten. Decathlon sitesinde test videosu var sadece sunta kesme makinası gibi olan makina ile kesiyorlar fakat çok ses çıkartıyor. Geçmiş olsun bu arada :(

• Beğen
Tepkiler: silent_ship
Geri