Vahap Demir
Daimi Üye
- Tepki
- 518
- Bisiklet
- Sedona
Tek bisikletim varken hırsızlara karşı bisikletimi balkonun tavanına asıyordum. Sonra geçen sene oğluma Sedona 300 aldım bir tane. Bu sene de Sağlık Bakanlığının bisikletlerinden bir tane kızıma gelince üç bisiklet eve sığmaz oldu. Merdivene bağlamaya başladım uzun zaman önce. Başlangıçta basit bir kilitle bağlarken forumdaki hırsızlıkla ilgili konular beni sağlam kilitler almaya yönlendirdi. Son gelen bisiklet için henüz kaliteli bir kilit alamamıştım. Birkaç gün önce kilidinin kırılmış olduğunu görünce birazcık zorlayarak kalın demir kilitle diğer bisikletlerden biriyle beraber kilitledim. Büyük ihtimalle ben kapıya çıkarken hırsız kilidi kırdı ama kapı sesinden korkup bisikleti almadan kaçtı. Bugün muhtemelen aynı hırsız demir testeresi ve demir makasıyla gelerek epeyce kilitleri zorlamış. Şansa binada tadilat olduğundan sesleri evden geç farketmişler. Kızım çıkınca elinde kocaman demir makası olan hırsızla karşılaşmış ve hırsız panikle kaçmış. Site güvenliğini aramışlar ama güvenlik onu ararken hırsız bir süre sonra başka bir bisikletle balkondan bakan eşimin gözleri önünde kaçıp gitmiş. Kilitlerin fotoğraflarını ekledim. Fotoğraflarda tam belli olmasa da epeyce zorlamış ama açmayı başaramamış. Daha basit kilitler kullanmış olsaydım muhtemelen üç tane bisiklet birden kaybedecektim bugün.