Scudo Sports

Hidrolik fren önerisi

@Fake Guru dediklerinizin hepsini okudum çoğunda katılıyorum. Ben zorunlu gelmedikçe fetiş kafasında değilim. Bak bende bu kadar var kafasında hiç değilim. :) ondan burdan deneyimlerinizi almak benim için yararlı oluyor. Hem diğer arkadaşlar içinde. Ben DOT sıvısına daha çok güvendiğim ve her yerde bulunabildği için avidle devam etmek istiyordum ama artık avidden çok sopudum. Öyle bir aşındırıcı etkisi var ki sana anlatamam. Ayrıca hani servis yaparken hidrolik pompalarsın ya daha orda bile hemen ısınıyor. Elixr, Cr , 7, Juicy 3.5 kullandım ki şuan 3.5 juicy var istanbulda olduğum için frenleri önemsemedim. Geçen hava yapmış sağolsun. Tek tekere kaldırdım aleti havada vites attım daha da hızlandı... 90 derece dik olunca alet arka frene bastım ve kimse yoktu. Ayakta da spd vardı ve sırt üstü düştüm... Avid benim güvenimi kaybetmeme neden oldu ki ... Ben yıllık hidrolik bakımı pistonların temizlenmesi gibi o ring gibi çok noktasının bakımını yapıyorum. Ondan artık bakım yapmayı daha az sağlayacak öyle ısınınca hemen orası burası bozulmayan disklerle devam etmek istiyorum. Avid'in bir diskleri ince sanırım.

Peki özetle şöyle uludağ iniş çıkış arazi parkur koşullarında çarpmaya falan dayanıklı zor ısınan disklerinin kolay yamulmadığı ikide bir disk ayarı yapmak zorunda bırakmayan hangi fren sistemini önerirsin bana ? Fiyatta 1000 tl i geçmeyecek ?

Scudo
@mtbcandir

Çarpmaya dayanıklı derken rotordan bahsediyorsun sanırım, öncelikle şu an kullandıkların 6 bolt mu ? çünkü genellikle onun sorunları bunlar, eğer öyleyse şu mavi damlardan vidalara damlatarak sıkmanı öneririm.
daha sonra kadron hardtail mi, traveli kaç.
iniş kavramıda çok değişken mesela daha teknik ve dolayısıyla çok hızlı olamadığın sarp arazide frenlerin zaten çok ısınmıyor, ya da dar yollard patikalarda, ama araçların geçtiği geniş ve düz bir yoldan iniyorsan o zaman hızını sınırlandırmak için kontrollü ve uzun süre fren yaparsın o zaman çok fazla ısınıyo haliyle. güzel soğuyan büyük delikli bi rotor ve deore kaliper 30 dklik patika inişlerinde sorun çıkarmaz, 30 dk inmekde baya bi olay, daha yükseğe çıkmak baya zor oluyo zaten her zaman çıkamıyoruz, level ve guide rotorlor da iyidir rt-86 ve üzeride, biraz daha detay verirsen tekrar öneride bulunabilirim

@Fake Guru kadro scott scale 40 - ön maşa 100 mm - jantlar fulcrum 6 bolt - vidalar tork değerinde sıkılı ve locktite sıvısı var vidalarda gevşemesi olanaksız. Ancak kaliperden bakınca disk çeperinde yer yer bozukluk var darbede almadı hiç. Bununla beraber ön disk 185mm arka 160 mm rotorlarım. Avid G3 rotor. Sürekli ayda 1 bakım yapıyorum düşün yani bezdirdi artık. Onun dışında inişte yoğun fren değilde kesik kesik çok fren yaparım ben genelde. Ve frenlerin cevap vermemesi beni deli ediyor. Hele ki avid juicy en en en kötüsüymüş onu anladım. Dedim istanbuldayım lazım olmaz al dandirik bir tane duruyor mu duruyor hesabı ama hiçte öyle olmadı. Elixir carbonlardan sonra bu fren beni deli etti. durduğu yerde hava yaptı resmen.

sram centerline rotor ile, guide R / level TL, ya da RT76-2 / RT86 rotor ile, zee/ m7000 /m615

• Beğen
Tepkiler: mtbcandir
konuyu hortlatıyorum ama kusura bakmayın.bende salcano igman deore dağ bisiklet var bisikleten fazlasıyla memnunum lakin geçtiğimiz günlerde sol tarafa şiddetli bir şekilde düştüm ve br m615 model sol fren kolu ağır hasar aldı değişmesi gerekiyor.yeni kol almaya kalktığımda 150 lira fiyatı var montajla beraber 180 liraya mal olacak onun yerine komple bl m315 disk fren montaja hazır vaziyette 85 lira ve kendimde monte edebilirim diye düşünüyorum mantıklı olur mu? zaten ön fren pek kullanmıyorum uzun inişlerde genelde arka freni kullanıyorum görüntü harici olumsuzluk olur mu? ne dersiniz yada bu fren kolu yerine muadil uygun fiyatlı fren kolu var mı ve uyar mı

@dost acı söyler
İki freni de kullandım (ödünç olarak) bence m315 ile 615 i ararsınız. Ayrıca ikisinin dozajının farklı olması sürüş keyfini kötü yönde etkiliyor. Yine de yapacağım derseniz uyumsuzluk çıkmaz sanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: dost acı söyler
@dost acı söyler
@Mustafa Zeybek
teşekkür ederim yanıt için fazlada 100 lira vermekte zoruma gidiyor arka fren olsa acımamda dediğim gibi ön freni pek kullanmıyorım.

@dost acı söyler
Selamlar . Elimde tektronun ön freni mevcud. Balatalari yeni, frende cok az kulllanilmis. Yaninda ön arka deore center lock rotorlarida hediye edeyim uygun fiyata. Uyarsa ozelden atabilirim resim

• Beğen
Tepkiler: dost acı söyler
@dost acı söyler
Ozelden bak mesajlarina arkadasim :)

Geri