Scudo Sports

Hidrolik fren önerisi

Tepki
0
Bisiklet
Cannondale
Bisikletimin üstünde bulunan Helix6 hidrolik fren sistemini değiştirmek istiyorum
aklımda 2 marka var Avid yada Shimano ama modelleri hakkında kafam çok karışık sınırım 160tl yurt içi dışı fark etmez önerilerinize açığım. :rolleyes:

Scudo
Bisikletinin tam donanımını yazarsan ona yakışan bir öneri alabilirsin...

160tl lik avid den size hayır gelmez shimano alın derim çünkü avidin alt modelleri çok çile çektiriyor...

Arkadaşlar bu iki fren setinden hangisi daha iyi. Farkları neler. Mtb de kullanılacak.
Erdoğanlar'dakinin fiyatı 320 tl.

Arkadaşlar para,performans,hafiflik,dayanıklılık aynı zamanda bakım maliyetleri düşük, yedek parçalarını bulmakta sorun yaşamadığınız kesinlikle öneriyorum abi dediğiniz dağ bisikletçi için hidrolik fren önerilerinizi alabilir miyim ?

shimano markası al her bisikletçi yağını doldurur bakımını yapar neredeyse

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@umudo123 soru o kadar basit değil aslında. Bir de kendi bisikletimi benden başkası yapmaz genelde. Her zaman her vidasının tork değerlerine kadar ben yaparım. O yüzden şöyle uzun uzadıya şöyle şöyle nedenlerle diye anlatmam gerek genç kardeşim. :D

• Beğen
@mtbcandir bende avid elixir 5 dolum kiti pahalı dolumu zahmetli yağı asidik değerse yakar yedek parçasıda pahalı o yüzden shimano önerdim

• Beğen
Tepkiler: mtbcandir
Ben shimano brm 355 kullanıyorum. Servis kitini ilk alırken biraz tuzlu geliyor insana (yağ, huni vs). Fakat sonra 1 lt yağ ile uzun süre bakım halledilmiş olur. Organik balatalarının toplamı 52 tl falan. Önde 180 arkada 160 lık rotorlarım var. Bisikletim kendi dönüştürdüğüm carraro big 929 tur bisikleti. Bisiklet 13,5 ben 93 kg. İstediğim zaman schwalbe maroton plus tekerlerimle her koşuldu zınk diye durabiliyorum.

• Beğen
Her sene kaz dağları turum olur. Toplamda 500-600 km lik. Geçen sene çok bozuk ve toprak yolda yaklaşık 45 dk frenleri sürekli zorladım. Çünkü bıraktığım an 30 lu süratleri çıkıyordum. Bir xtr performansı beklemek sanırım mühendislere hareket olur. Ama gündelik kullanımlar için fazlasıyla yeterli. Yeter ki fren pedlerini zamanında değiştir.

@ilker Coşkun teşekkür ederim. iyi bir fren araştırması yapmak istiyorum. eskiden avid elixir cr serilerim olmuştu. onlardaki tadı hiçbir şeyde bulamadım. bende sizin gibi düşünerek günlük kullanımda avid aldım juicy hem de... bisikleti toplarken buna çok para gitsin istemedim. Bisikletimin kanayan yarası frenler. yıllık hidrolik değişimi yapmama rağmen durduğu yerde hava yapan havası o kit olmadan zorla alınan eziyet bir model. ondan herkesin fikirlerini bekliyorum

Shimanonun hava problemi yoktur. Tabi siz bakım yaparken işini düzgün yaptıysan. Yağ kolay kolay ısınmaz ve bozulmaz.

• Beğen
Düzgün bir HD fren setini sıfır veya sorunsuz bir biçimde aldığınızda ne bakımı oluyor ki? Herkes bakımdan konuşuyor ancak SLX M675 fren setimi alalı 1 defa bile bakım yaptırmadım, yağını değiştirmişsem de merak edip tank vidasını açtığım için :) Kaliperleri arada temizlersin elbette, balata değişim zamanı yapılır en azından 1 defa. Gerçekten bakım maliyeti falan yok orta seviye bir HD fren sisteminin, gözünüzde büyütmeyin. Gereksiz yere, hiçbir performans eksikliği sezilmediği halde kendini rahatlatmak için yağ değiştiren tiplere şahit oluyorum. Yok abi bakımı bakımı yok ellemediğin sürece, vallahi yok. Sorun olursa parça değişirsin en kötü, sorun yaşamamak adına da SLX öneriyorum.

550TL fiyatı var ancak performans açısından seni yarı yolda bırakmayacak bir set. Özellikle kaliteli bir rotor ile birleştiğinde kesinlikle üzmez sizi. Uzun inişlerde de pek bir performans kaybı olmuyor.
Daha bugün diski kasıtlı olarak ısıtmaya çalıştım, su damlatınca cıss ediyor mu diye bakmak için, yok yani ettiremedim. RT86 rotorlar var onun da etkisi vardır elbet ancak inişlerde falan ısınıp huzurunu kaçırdığı yok. Zaten İce-Tech denen olay ısınmayı engellemenin yanı sıra asıl mevzusu ; Isınmış halde de performans sağlamak.

Benim aldığım dönemler sıfırı bu kadar pahalı değildi, şuan almış başını gitmiş 550TL rotor hariç :) Rotorlara baktım RT86 tanesini 200TL'den satıyor çoğu site. Erdoğanlar gitmiş 308TL fiyat çekmiş, insanın küfür edesi geldi yine : (link)

Yok abi yok bu fiyatlarla fiyat / performans ürün falan alamazsın. Fiyat / fiyat alırsın anca. Şuan farkına vardım yine, neye elimizi atsak %200 zam geliyor, vallahi üzülüyorum şuan bisiklet toplayanların haline.

Özür diliyorum, bendeki frenler fiyat/performans sınıfıydı 1 sene önce. Irzına geçmişler fiyatların. 400TL rotora vereceğiz şuan almaya kalksak :)
Yaşça bizden büyük abiler olmasa ağzımı açmıştım çoktan, bu fiyatlara alınacaksa bırakın almayalım abi bu nedir ya? İyi ki erken davranıp topladık düzgün bir bisiklet.

• Beğen
@Gökhan Akkaya çok iyi anlatmışsın. ben slx'lerin performansını çok duydum. ama slx'e biraz önyargıdan kesin bakamadım ben. Yarışta kullanan arkadaşlarda senin dediğin gibi şeylerden bahsetti. Açıkcası hafiften onu da düşünüyorum. ağırlık açısından ne durumda takımı diskleri dahil biliyor musunuz peki ?

** konu birleşmiş... görüntü kirliliği yaptık :D

yabancı bir site top 10 a bunları koymuş
  1. SHIMANO XTR BR-M9020 TRAIL
  2. SRAM GUIDE ULTIMATE
  3. SHIMANO XTR BR-M9000 RACE
  4. HOPE RACE EVO X-2
  5. SHIMANO SAINT BR-M820
  6. AVID CODE
  7. SRAM GUIDE RSC
  8. HOPE TECH 3 V4
  9. TRP SPYKE ALLOY
  10. AVID CODE R

@mariokaldato aslında mantıklı. ama maguranın parçaları da Türkiye'de ne kadar var bilmiyorum. ünideyken hiç unutmam magura marta sl diye model vardı. Dehşet bir şeydi.

• Beğen
SLX'e baktım da arka set ağırlığı balata dahil, rotor hariç 285gram. Ön desen 270 gram 550gram eder. 180 çap RT86 almaya kalksan, o parayı bayılıp alacağından değil de hani olur da aldık diyelim :) 155GRAM teki, 310 gram da o desek toplam ağırlığı 710gram kadar ediyor.

Daha hafif setler vardır ancak bu önerdiğim rotorlar falan baya sağlam, bahsettiğiniz uzun inişlerde yarı yolda bırakmaz. 30gram hafif olsun dediğimizde ısıya olan mukavemeti de kritik düzeylere gerilemeye başlıyor maalesef. Memnun olmasam kimseye önermezdim, hatta XO kollar XTR aynakolların yanında "Lan acaba ucuza mı kaçtım fren konusunda" dedirtti ama öyle değilmiş, aksine diğerlerinde pahalıya kaçmışım.

Yinede bu fiyatlara, kullanamıyorum o kelimeyi ama bir şey yapsalar almam SLX fren miren :) 10TL'ye düzenli olarak terlik alır arka tekere sıkıştırırım ayağımı. Olası bir sakatlanma riskinde bile sıfır fren setine vereceğim parayla kıyaslandığında karda, kazançta oluyorum :D İkinci el sorunsuz bulmaya bak abi gerçekten büyük problem var fiyat tarafında.

@mtbcandir
Valla dostum bende avid juicy 3 vardi onlari satip cok uygun fiyata magura julie denkledim netten. Inan bana yagi eksik oldugu halde hem yumusak hemde zimba gbi tutuyor masallah. Bide eski model yani yenilerini dusunmek bile istemiyorum ehehe

• Beğen
@mtbcandir
tercihlerimi sıralıyorum :)
Guide Ulti
Guide Rsc
9020 trail
M-820

hope da iyidir ama extreme koşmayacaksın gereksiz masraf ve fetiştir, magura diğer serileri bilemem ama mt7 kullandım ve diyebilirim ki trial stili dışında son derece gereksizdir, çünkü aşırı güçlü ve diskleri kilitleme konusunda iyi ama modülasyon konusunda son derece zayıftır, yani kullanım alanınıza göre seçmelisiniz, yine çok aşırı sıcak bi yerde değilseniz Ice tech rotor ve balatalar da gereksizdir 30-32 derecelik sıcaklıklarda Deore M-615 rt-86 rotorlarlu fren setiyle yarım saatlik arazi inişlerinde bile sorun yaşamadım yani frende şişme ve kuvvet kaybı yaşamadım ama disk ısınıp yamulabiliyor tabi, daha sonra kendiliğinden düzeliyor.
Yağ sistemi olarak mineral oil benim için en optimum seçim, hem kaynama noktası dot dan daha yüksek, hemde açtığınız yağın son kullanma tarihi çok daha uzun. buna karşın dot viskozitesini yani niteliğini daha uzun koruyan bi yağ ama aşındırıcı etkisi var ve kaynama noktası daha düşük.
Yine pozitif özelliklerden bite point, ya da free stroke yani balataların diski ısırma noktası ayarı kişiselleştirme konusunda çok yararlı, onun dışında fren kolu mesafe ayarı hemen hepsinde var.
6 bolt mu center lock mı sorusuna gelince...
6 boltu sadece alyenle sökebilirsiniz, centerlockda özel aparata ihtiyacınız var. 6 bolt göbek eksenine daha uzak, centerlock ise daha yakındır, yine ufakda olsa yararlı bi etki. ve belkide en önemlisi 6 bolt asla centerlock kadar kesin bi şekilde oturmaz, ani ve uzun frenlemelerinizde eksenini hep şaşırır (ufak ölçeklerde) sürtme ve ses yapma gibi problemlere neden olur.

kısacası hardtail kullanıyor ve mersin antalya gibi aşırı sıcak yerlerde yaşamıyorsanız Deore M-615 RT 86 180x160 size gereken nitelikleri sağlayacaktır, ondan fazlası keyife girer, fantazi olur :) Normal insani kullanım koşullarında ice-tech ve 4 piston gereksizdir, umarım deneyimlerim karar vermenizde size yardımcı olur. Şu an hardtail bisiklette m-615 kullanıyorum ama bir başka bisiklette guide ulti ve MT7 kullanıyorum, saint ve ZEE de denedim, sadece 9020 trail kullanmadım ama teknolojisini incelediğinizde diğer serilerinden geri kalmayacağını anlayabilirsiniz.

• Beğen
Geri