Scudo Sports

Hidrolik Fren Kalipere sürtüyor

@xrasolxx durduğu yerde tekeri zorladığınızda gıcırt sesinin gelmesi normal, önemli olan sürüş esnasında o ses geliyormu ?
Aslında temiz bez ile bol suyla yıkamak daha etkilidir. Sonrasında temiz ve kuru bir bez ile güzelce kuruladıktan sonra sorun kalmaz.

Scudo
@BF Okuru

Rotor elime alıp bi güzelce yıkardım ama rotor sökme bilmiyorum teker takılı vaziyetteyken rotor temizlemem mümkünmü ıslak bez ile

Maşaya bağlı olan vidaları gevşetin.
Ön freni sıkılı tutun.
Vidaları sıkın.

Rotor eğik değilse sorununuz çözülecektir.

@BF Okuru

40 Km yol yabıcam birazdan bakalım bir sorunu varmı bisikletin haberdar ederim :)

P ile alıp veremediğiniz nedir? :D

@BF Okuru senin bizim ustalığımızada saygın yok, senin gibiler yüzünden foruma cevap yazmak istemiyorum, tamam sen çok biliyon.

@sonerveozer bey, hiç olurmu öyle şey. Sadece
'' teker söküldükten sonra fren ayarı %99 kaçar , tekrar kaliperi gevşetip balata mesafesinin ayarlanması gerekir bunun başka yolu yok ''
Yorumunuza katılmadım. Çünkü öyle bişey yok.

Tekrardan merhaba turumu yabtım hiçbir sorunla karşılaşmadım. yağmurlu havada baya bisiklet çamur oldu ben dahil :) iyice temizledim iş dış ... Yalnız sürüşten sonra kadroda taştan dolayımı bilmiyorum boyası çıkmış minnacık taş kadar beyaz şekilde gözüküyor Çamurluk - Kadro koruyucu - suluk v.s % ekstra şeyleri tamamlamak gerek ;)

@xrasolxx merhabalar, sorun yoksa turunuz güzel geçmiştir ozaman :) öyle ufak tefek çizikler olacak tabi, sonuçta dışardayız. Bunlara takılmayın.
Kadro koruyucu şart ama diğerleri isteğe bağlı :)

@BF Okuru

+ Olarak Rotor şuan çamur neredeyse çamurlu su olduğu için toz kablamış her ikisininde hiçbirşey çıkarmadan nasıl temizliyebilirim ıslak mendil olurmu veya ıslak temiz bez ile :)

@xrasolxx :D zaten her yer çamur olmuşsa bez faydasız. Artık tazyikli su ile yıkamanız lazım :) Ayrıca ıslak mendili bisikletin hiç bir yerine sürmeyin.

Çamur değilde biraz toz mevcut neyse rotor temizleme işlemi şindi zaman deil başka gün artık :) yalnız kadroyu ıslak medille siliyorum ne sorunu oluşturur?

@BF Okuru

Peki - Şu resimdeki işaretle gösterdiğim yer yükseltilmiyormu yani ukarı biraz yükseltmek istiyorum bu mümkünmü? + mümkünse nasıl yükseltiliyor hangi vidayla?

WHISTLE-CROW-XENON.jpg

@xrasolxx İşaretli kızmın daha uzun olması için yeni bir maşa takıldığında oranın uzunluğunu isteğinize göre ayarlayıp kesersiniz ve bir daha uzatamazsınız ancak kısaltabilirsiniz.

Ancak gidona bağlı olan boğazı yükseltebilirsiniz. Bunun için ayarlanabilir boğazlar var.

Sakarya'da bu işlerden iyi anlayan bilindik bir bisiklet tamircisi yok mudur?
Günlerce kendinizi heba etmeden yardım almanız daha doğru olur bence.
Bazen uzun zaman uğraşıp yapamadığınız şey çok basit bir ayrıntıdan kaynaklanabiliyor, o ayrıntıyı da tecrübe sahibi insanlar biliyor genelde.
Ama dediğim şekilde güvenilir bir tamirci yoksa yakınlarınızda iş başa düşüyor.
Ben hiç bu sorunla karşılaşmadığım için sadece tahmini bir fikir verebilirim. Pistonlardan birinin yeteri kadar dışarı çıkmasına engel olan bir şey var. Pistonun kendisinde veya yuvasında bir sorun olabilir veya daha da muhtemel piston contasında sorun olabilir.
Şu videoyu izlersen, hidrolik fren pistonlarının çalışma prensiplerine değinmişler çizimlerle desteklemişler ve de nasıl temizlik yapılabileceğini göstermişler, muhtemelen sana da yardımcı olur :

• Beğen
Tepkiler: Tarik0109
Sakarya'da bu işlerden iyi anlayan bilindik bir bisiklet tamircisi yok mudur?
Günlerce kendinizi heba etmeden yardım almanız daha doğru olur bence.
Bazen uzun zaman uğraşıp yapamadığınız şey çok basit bir ayrıntıdan kaynaklanabiliyor, o ayrıntıyı da tecrübe sahibi insanlar biliyor genelde.
Ama dediğim şekilde güvenilir bir tamirci yoksa yakınlarınızda iş başa düşüyor.
Ben hiç bu sorunla karşılaşmadığım için sadece tahmini bir fikir verebilirim. Pistonlardan birinin yeteri kadar dışarı çıkmasına engel olan bir şey var. Pistonun kendisinde veya yuvasında bir sorun olabilir veya daha da muhtemel piston contasında sorun olabilir.
Şu videoyu izlersen, hidrolik fren pistonlarının çalışma prensiplerine değinmişler çizimlerle desteklemişler ve de nasıl temizlik yapılabileceğini göstermişler, muhtemelen sana da yardımcı olur :

Cevabından dolayı teşekkür ediyorum.Bugün pistonları hafif çıkartıp videodaki gibi yağlayacağım olursa gelişmeleri bildiririm teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Tektro hem on hem de arka kaliperimin icinde bulunan pistonlarindan birtanesi disarda takili kaliyir.
Balatalar eski acaba yay geri mi itmiyor?

Selam Dostlar
Forumda aradım sorunuma en yakın bu başlığı buldum.
GRX 600 fren seti var bisiklette
diskleri yeni değiştirdim yoğun bir yokuşta frenler ısınınca fren kendini bırakmıyor ve sanki yağlanmış yada ıslanmış fren gibi ses çıkartıyor .
Bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor ( yarım dk 400 500 m sonra).
Tahminimce balata ısınınca kaliperin bırakmasını engelliyor gibi geliyor bana.
Buna benzer bir durum yaşayan var mı?? Çözüm bulan var mı?
Teşekkür ederim şimdiden.

Geri