Scudo Sports

Hidrolik Fren Kalipere sürtüyor

Selam Dostlar
Forumda aradım sorunuma en yakın bu başlığı buldum.
GRX 600 fren seti var bisiklette
diskleri yeni değiştirdim yoğun bir yokuşta frenler ısınınca fren kendini bırakmıyor ve sanki yağlanmış yada ıslanmış fren gibi ses çıkartıyor .
Bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor ( yarım dk 400 500 m sonra).
Tahminimce balata ısınınca kaliperin bırakmasını engelliyor gibi geliyor bana.
Buna benzer bir durum yaşayan var mı?? Çözüm bulan var mı?
Teşekkür ederim şimdiden.

Belki bir gün birinin işine yarar sürecimi burada paylaşayım.
Uzun inişlerde freni bırakmama rağmen balatalar diskten ayrılmıyor.
OLay diskleri değiştirmemle başladı kağıttan kalın olan diskleri değiştirip
SM RT 76 S disk taktım bisikletin üzerinden çıkan parçaya göre daha daha kaliteli diye düşündüm.
Fakat dediğim sorunlar meydana gelmeye başladı. Önce balatayı değiştirdim. Kaliperleri söküp temizledik geçmedi sonra kaliperleri komple söküp temizledik gene geçmedi, hidrolik yağını değiştirdik geçmedi. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum.

Scudo
SM RT 76 S disk taktım bisikletin üzerinden çıkan parçaya göre daha daha kaliteli diye düşündüm.
Fakat dediğim sorunlar meydana gelmeye başladı. Önce balatayı değiştirdim. Kaliperleri söküp temizledik geçmedi sonra kaliperleri komple söküp temizledik gene geçmedi, hidrolik yağını değiştirdik geçmedi. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum.

Tekrar eski disklerinizi geri takma imkanınız yok mu?

• Beğen
Tepkiler: Clal

Gravel grubu kaliperlerde aynı durum var mı bilmiyorum ama yol grubu kaliperlerde shimano'nun disk ile balatalar arasındaki boşluk toleransını küçük tuttuğuna dair bir şeyler okumuştum. Boşluğun çok az olması diskin ok gibi kusursuz düzlükte olmaması halinde sorun çıkarıyor. Özellikle yeni disk ve balata takıldığında sinir bozucu oluyor. Benim de önde aynı durum var. Diskteki olağan denilebilecek kadar küçük kusur bile sorun çıkarıyor. Çünkü biraz sert frenleme yapıldığında ısınan disk birazcık daha çarpılıyor. Soğuyana kadar bir süre sürtmeye neden oluyor. Yeterli açıklık olsa hiç sorun olmayacak ama diskte ne yaparsan yap düzelmeyen hafif kusur, ısı ile birlikte biraz daha artınca sürtme olabiliyor.

Shimano bazı kaliperleri revize edip ürün sayfasında boşluğu önceki modele göre arttırdığını yazmış. Sanırım bu sorun yüzünden böyle bir şey yaptılar.

Edit: Bahsettiğim şey şu;

Dosyalar

• ult.JPG
    ult.JPG
    74,7 KB · Okunma: 12
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Clal
Geri