Scudo Sports

Hidrolik disk fren

brt99

Üye
Tepki
1
Arkadaşlar ben avid Elixir 5 hidrolik disk fren aldım ön için. Ama ben de takma yeri yokmuş parayada yazık olmasın acaba bunu takmak için adaptör gibi bişeyler satılıyorumu?

Scudo
Maşanız disk fren uyum lu değil mi?(Maşanın bacağında yuvarlak delikler yok mu)

eger masanızda disk fren yuvaları yoksa maalesef olmaz. ilk ve tek yapmanız gereken " disk fren uyumlu" bir maşa almak.

Maşanızın markası ve modeli nedir?

bİSİKLETİMİN SİTESİNDE Hi-ten Amortisörlü YAZIYOR BİSİKLET ümit trooper Bunun bir yolu yok mu disk frene o kadar para saydım :D

Maşa da alsanız takamazsınız çünkü,kadro oversize değil(kalın boğaz olması lazım)sizin oversize uyumlu bir kadro ve disk fren uyumlu maşa ve disk uyumlu jant seti almanız gerekiyo.

bunların maliyeti ne kadar

2 saat yokum PEDALLAMAYA GİDİYORUM....

maşa alsam direk takamazmıyım
Arkaya disk fren takmıycam
(link) bundan alsam takamazmıyım

Takarsınız fakat kadronuzun ön borusunun da bu maşaya uyması lazım. Eğer eski veya düşük kalitedeki bisikletlerdeki gibi ince boruluysa kadronuz bu maşa uymaz dolayısıyla freni de takamazsınız. Bu da kadroyu değiştirmeniz anlamına gelir ki , bence komple bisikleti elden çıkarıp yenisi için para biriktirmeye başlamak daha mantıklı.

Bisikletimi seviyorum duruşu filan çok güzel baya da para harcadım

Bunları takmak için aparat gibi bişey yokmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

@brt99

Abicim o kadar başlıklar açtın sordun bu bisiklete hidrolik disk fren takılırmı diye, herkes sana takılmaz dedi. Bana özel mesaj yazdın takılırmı diye, ben sana takamazsın dedim. Bu kadar olumsuz yorumun üzerine niye gidip o kadar para verip Avid Elixir 5 gibi pahalı bir hidrolik fren seti aldın gerçekten çok merak ediyorum. Şu an artık iki seçeneğin var, ya elindeki fren setini geri verip paranı geri alacaksın, yada satacaksın. Ben bu seti mutlaka kullanıcam dersen kendine bir adet oversize bisiklet kadrosu, bir adet en azından Suntour XCT yada XCM marka maşa ve disk uyumlu jant seti alacaksın ve bunları almak için 500 TL civarı bir bütçe ayırman gerekir.

Bisikletinizi sevebilirsiniz. Fakat eğer disk freni kullanmak istiyorsanız mecburen maşanın ve uyumsuzsa kadronun değişmesi lazım. Ayrıca inanın daha üst düzey bisiklet aldığınızda kullanım rahatlığı size eski bisikletin görüntüsünü falan unutturur. Dağlar kadar fark var arada. Ayrıca tek amortisör de size hayli hayli yeticektir. Zaten alt düzey bisikletlerin arka amortisörü de görüntüden fazlasını vaadetmiyor kullanıcıya. Gereksiz ağırlık. Forumu biraz araştırınca anlarsınız demek istediğimi. Ama karar sizin yine de , kolay gelsin şimdiden :)

Hepİnİze teŞekkÜrler gİdİp bİsİkletİ satacam yerİne daha İyİ dİsk frenlİ İyİ bİr bİsİklet alcam gerÇekten Çok teŞekkÜr edİyorum..

Saygilarimla

hazır bir konu açılmışken bende sorumu sorayım konu açmayım bende Shimano Deore 595 fren seti var balata alcağım bana fren balatası nerden alacağımı söylermisiniz rica etsem :) birde yazğ hangi yağ önerirsiniz ?

@Deniz Caz

Yağ konusunda bir şey diyemem. Fakat balatayı her büyük bisikletçide bulabilirsiniz. Bulunduğunuz ilde yoksa Delta bisikletin sitesinde bulabilirsiniz en basitinden.

Maşa aldım taktım Diskide taktım Hidroliğe bayıldım süper birşey herkese tavsiye ederim (maşa direk girdi oversize ölçüsünde değil ama)

@Deniz Caz

Yağ olarak shimano fren sisteminden mineral yağ kullanıyor,başka yağ kullanmayın.
http://b1205.hizliresim.com/x/n/68dp2.jpg

Geri